Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ve fotbalovém Chýnově přes covidovou pauzu nezaháleli

 
úterý, 27. dubna 2021, 13:51

Chýnov – Ve sportovním chýnovském areálu na fotbalovém hřišti se podařila provést přes dlouhou nucenou přestávku celá řada různých oprav a vylepšení místního zázemí.

Pro všechna mužstva zakoupena mobilní fotbalová branka a z iniciativy trenérů mládeže Pavla Pilíka a Karla Sedlatého byla všechna mládežnická vybavena tréninkovými soupravami, na kterých se finančně z poloviny podíleli rodiče malých fotbalistů a druhou polovinu zaplatil oddíl. A krásné tréninkové vybavení obdrželi i hráči A-týmu, kteří na nákup finančně rovněž přispěli polovinou.

A co se týká vnitřních stavebních úprav v areálu, tak v šatnách, ve sprchách a v bistru, byla provedena firmou Petrostav s.r.o. rekonstrukce sociálního zařízení ve starší části šaten byla položena nová dlažba, opraveny odpady a upraveny sprchy, byla nainstalována nová umyvadla, a bylo provedeno i nové osvětlení, viz. foto.

Novou malbu v šatnách, v umyvárnách a v klubovně provedl malířský mistr a příznivec chýnovského mužstva Jaroslav Bartáček. V klubovně byly rovněž vyměněny čtyři poslední dřevěná okna za plastová a na nich zvenku upraveny venkovní mříže a rovněž byly v bistru nainstalovány i nové tepelné radiátory.

Trávník pořádně zhoustl

Veškeré opravy a zakoupený materiál byl financován z dotací Národní sportovní agentury a z krajských dotací a dále se na nich finančně podílelo Město Chýnov a samozřejmě řada sponzorů fotbalového oddílu FC Chýnov.

V dubnu již rovněž bylo provedeno hnojení travnaté plochy na hlavním hřišti a její první posečení. Nutno podotknout, že na kvalitě trávníku se ze známých důvodů, kdy se zde nemohlo vůbec trénovat a hrát zápasy, tak se tato nucená pauza výrazně kladně projevila a trávník je neobyčejně hustý a ve velmi dobrém stavu.

V Chýnově tedy již vyhlížejí, zda se alespoň v měsíci květnu a červnu dohraje všech pět neuskutečněných zápasů v I. A třídě z podzimní části ročníku 2020/2021, (na domácím hřišti - Dačice, Bernartice a Slavie České Budějovice a na hřišti soupeřů – ve Veselí n/Lužnicí a na Meteoru Tábor), a budou moci být po alespoň řádně ukončené polovině soutěže známy postupující a sestupující celky. Dle poslední informace z KFS by se o dohrání či nedohrání „podzimu“ mělo rozhodnout v tomto týdnu.

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto FC Chýnov