Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko na jaře poprvé prohrálo, body si odvezl Prostějov

 
pondělí, 12. dubna 2021, 11:29

Tábor – Jarní neporazitelnost FC MAS Táborsko ve 2. fotbalové lize skončila. V 17. kole přijel k Jordánu dobře hrající Prostějov, který si po dramatickém závěru odvezl výhru 2:1.

Táborsko mělo přitom vše ve svých rukách, neboť za stavu 1:1 v 79. minutě kopal de Almeida penaltu (faul na Boulu), ale bohužel pro domácí branku přestřelil. Těsně před koncem Táborsko ztrestal Kopřiva, který proměnil centr zprava ostrým volejem k tyči na 1:2. Jihočeský celek ještě zkoušel vyrovnat, ale v 90. minutě Havrdův těžký kop v bráně neskončil.

Prostějov v první půli v Táboře dokazoval, proč je v horních patrech tabulky. V 19. minutě se prosmýkl táborskou obranou Píchal a přízemní ranou otevřel skóre – 1:1. Po změně stran Jihočeši výrazně přidali, měli navrch a vše korunovali v 55. minutě hlavičkovým gólem kapitána Navrátila po rohovém kopu. V 71. minutě se hlavou pokoušel ztéci branku Prostějova Pinc, ale byl moc vysoko a v záklonu a lépe to nešlo. O osudu utkání rozhodla zmíněná neproměněná penalta a závěrečný prostějovský protiútok.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Viděli jsme velmi dobré utkání druhé ligy. Ne náhodou je Prostějov ve špičce tabulky, nastoupili jsme proti silnému soupeři, který má kvalitní hráče. V první půli nás dostal pod tlak, byl více na míči. Pak jsme hru vyrovnali, stali jsme se v průběhu zápasu lepším týmem. Obrazně řečeno, drželi jsme štiku ligy za ocas, ale ona nám vyklouzla a nechytili jsme nic. Je to kruté, protože minimálně bod jsme si zasloužili. Hráčům chci poděkovat na výkon. Ukazuje se, že máme silný, mladý, ambiciózní tým, který se musí připravit na další zápasy, které nás dovedou k bodům. Penalta rozhodla vše, kdybychom ji dali, věřím, jsme vyhráli. Ale takový je fotbal, zahrávání penalty, to je jiný sport, roli hraje psychika. Na exekutora se nemůžu zlobit. To se prostě stane. Hosté byli produktivní, měli tři střely na bránu a z toho dali dva góly. My musíme jít dál, čekají nás zápasy v Hradci a pak hned doma Blansko.“ 

FC MAS Táborsko – 1. SK Prostějov 1:2 (0:1)

Branky: 55. Navrátil – 19. Píchal, 88. Kopřiva. Rozhodčí: Matějček – Vejtasa, Černoevič. ŽK: 26. Janošík, 86. Navrátil – 10. Jurásek, 22. Sus, 65. Bárta.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Holiš, Dybala (46. Havrda) – Tolno, Modou, Boula (89. Majka), Janošík (46. Tusjak) – Čapek (75. Nielsen), Provazník (60. Pinc).

Prostějov: Mucha – Machynek, Bala, Sus, Stříž (84. Schuster) – Koudelka (70. Spáčil), Omale, Kopřiva, Jurásek – Zlatohlávek (55. Zapletal), Píchal.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař