Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Šolc jde do voleb na Budějovicku s téměř novým týmem

 
úterý, 6. dubna 2021, 18:54

České Budějovice – Osm let se o práci v OFS Č. Budějovice, jednom z největších okresů v republice, prakticky nikdo nezajímal a převis kandidátů do výkonného výboru byl jen minimální. Až letos jich je 15. O předsednické křeslo pak svedou na sobotní valné hromadě boj Libor Šolc s Jiřím Malým. Dlouholetý předseda Jiří Kureš už nekandiduje.

„Fotbal v posledních měsících prochází nepříliš dobrým obdobím. Je nemocný a potřebuje pomoci. Tu pomoc mu mohou zajistit slušní, poctiví a féroví lidé. Funkcionáři znalí věci, kteří budou chtít pro fotbal pracovat bez jakéhokoliv vedlejšího profitu či odměny. Jsem rád, že se do fotbalových voleb hlásí spousta nových tváří. Pevně věřím, že většina s opravdu čistým úmyslem pomoci,“ říká 45letý Libor Šolc, který má i podporu prvoligového Dynama Č. Budějovice a do voleb půjde s lidmi, kteří vzešli z práce v klubech.

Sám, jako klubový funkcionář, potkal za tu řadu let různé tváře fotbalu, pocity radosti i zklamání. „Je pravda, že k fotbalu musí patřit vítězství i prohry, rivalita, pocity nadšení, euforie a zdravé zapálení. Jedno bychom ale neměli zapomínat, že fotbal, jako celosvětoví fenomén by ve finále měl být o přátelství, soudržnosti a respektu,“ mrzí ho zbytečné osobní útoky a urážky.

„Přeji si, aby se po volbách na všech úrovních fotbalové hnutí zklidnilo a táhlo za jeden provaz. Cesta vzhůru bude trnitá, ale sám za sebe mohu slíbit, že pokud získám na valné hromadě důvěru, udělám pro to maximum,“ uvádí Šolc.

Mezi jeho priority patří především servis pro kluby a hladký průběh okresních soutěží, což zahrnuje i zkvalitnění práce odborných komisí, rozšíření vzdělávání rozhodčích nebo klubových trenérů. Prostor je i pro odborné poradenství v oblasti účetnictví a dotačních titulů pro kluby. Mezi připravené projekty patří také unikátní zavedení OFS TV živě s přímým internetovým přenosem vybraného zápasu. Ten vzejde z hlasování účastníků okresních soutěží (z OP, III. či IV. třídy). Zlepšit postavení okresního fotbalu má i založená Síň slávy OFS České Budějovice.

„Aby nám lidé uvěřili, musíme být transparentní, otevření, zbavit se těch, co na fotbale parazitují. Proto jsem i zastáncem toho, aby lidé ve výkonném výboru OFS pro fotbal pracovali zdarma,“ uzavírá Šolc, že fotbal dělá především srdíčkem. Nikdo mu nešlo o osobní profit.

Kandidáti do VV. Kdo tvoří Šolcův tým?

Jan Čapek (68 let), letitý funkcionář, aktivně hrál za několik oddílů v okrese, bývalý člen VV OFS ČB a předseda DK. Téměř 20 let byl vedoucím mládežnických družstev Dynama ČB.

Ing. Jiří Kubeš (69), od roku 1991 předseda a jednatel TJ Calofrig Borovany, bývalý člen VV OFS ČB a předseda hospodářské komise.

Ing. Jiří Vlček ml. (46), trenér mládežnických družstev v Akademii Dynama Č. Budějovice a stále aktivní hráč ve Zlivi. Syn trenérské legendy. V 1. lize si připsal jeden start za Dynamo.

Mgr. Brigita Jindrlová (47), dlouholetá manažerka a funkcionářka SK Zliv, organizátorka turnajů a sportovních akcí. Předsedkyně Kulturní a sportovní komise Města Zliv.

Michal Průcha (47), manažer serveru Jihočeský fotbal, novinář, od roku 2009 předsedou Jč. krajského svazu futsalu, v letech 2004-2008 předsedou Sokola Žabovřesky.

Otto Vrábek (40), odchovanec SK Čtyři Dvory, bývalý hráč Mladého, Ledenic, Roudného, Nové Vsi, kde je trenérem mládeže a činovníkem klubu.

PR text
 


 

Reklamní sdělení

Reklama