Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko potřetí neprohrálo a přivezlo bod z Ústí

 
sobota, 3. dubna 2021, 18:39

Ústí nad Labem – Běžela 90. minuta druholigového utkání mezi domácí Armou a hosty z jihu Čech. Táborský Almeida s pomocí teče trefil tyč, hosté mohli vyhrát. Zápas skončil bezbrankovou remízou, která znamená, že Táborsko na jaře potřetí neprohrálo a z devíti možných bodů vyválčilo pět.

Trenér FCT Brožek poslal oproti utkání s Chrudimí do útoku Provazníka, který vypadal na trénincích velice dobře. Holiš se stáhl zpátky na stopera a levého beka obsadil Dybala, který mimochodem podal velmi dobrý výkon.

Už asi v 7. minutě se v nadějné pozici ocitl za Táborsko Pinc, jenže byl zablokován a získal pouze rohový kop. Podobně dopadl ve 21. minutě Plachý. Pokud se do šance dostali domácí, gólman hostí Pecháček se měl na pozoru. V poločase plném nepřesností Táborsko působilo o něco aktivněji.

Obraz hry se po půli víceméně nezměnil, domácí ale hráli po větru a opticky na Táborsko přece jen více tlačili. Šance měly obě strany. Jihočeši zvýšili aktivitu v samotném závěru, kdy šli několikrát do přečíslení. Nakonec se soupeři rozešli bezgólovým smírem.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Jeli jsme do Ústí bodovat, věřili jsme, že bychom tam mohli i vyhrát. Věděli jsme však, že Ústí je doma velmi silné, že patří do špičky tabulky. Výsledný bod má svou cenu, třetí zápas v řadě jsme neprohráli, inkasovali jsme pouze jeden gól. Víme, že rezervy máme v ofenzivě. V prvním poločase jsme byli fotbalovější, měli jsme dvě šance, na druhé straně nás podržel Pecháček. Zápas vypadal neurovnaně, protože se hrálo na nerovném terénu, v trávníku byly díry. Hráši měli problémy s prvními doteky. V obavě, že kombinovat na vlastní polovině by se nemuselo vyplatit, hráči raději volili jednoduchá řešení. Druhý poločas, to byl velký boj, soupeř nás rychleji dostupoval a dostával nás mírně pod tlak, my se snažili o brejky. Myslím si, že remíza odpovídá průběhu hry. Do dalších utkání musíme zlepšit ofenzivu. Už na podzim jsem říkal, že hru našeho mužstva jsme museli pro druhou ligu přenastavit tak, aby se naučilo neinkasovat. Jdeme správnou cestou. Teď by to ale chtělo, aby se chytili naši střelci. V zápase v Ústí jsme opět ukázali, že toto mužstvo má vnitřní sílu. Teď nás čeká dohrávka s Vyšehradem, ale nedělejme z toho klíčové utkání za každou cenu, nedostávejme se pod zbytečný tlak. Chceme na hřišti prokázat, že jsme lepší.“

FK Ústí nad Labem - FC MAS Táborsko 0:0

Rozhodčí: Černý – Flimmel, Vyhnanovský. ŽK: 77. Strada, 90. Bílek – 44. Pinc, 57. Provazník, 61. Tolno, 78. Almeida.

Ústí: Tvrdoň – Strada, Glöckner, M. Bílek, Písačka – Jiránek (61. Gollnack), Miskovič, Emmer – Kušej, Prošek (61. Chodora) – Koubek (76. Ikugar).

Táborsko: Pecháček – Almeida, Holiš, Navrátil, Dybala – Tolno, Liepa (46. Ndiaye), Boula, P. Plachý (84. Janošík) – Pinc (60. Majka), Provazník (60. Čapek).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková