Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko remizovalo v dohrávce s Chrudimí 1:1

 
neděle, 28. března 2021, 22:26

Tábor – A tým FC MAS Táborsko by před utkáním bod s Chrudimí ve 2. fotbalové lize možná bral, po zápase ho mrzí neproměněné šance. Na tři body jihočeský tým určitě měl.

V prvním poločase byli domácí lepším a aktivnějším týmem. Měli řadu standardních situací i šancí. Třeba ve 27. minutě měl Plachý vidět nabíhající Tolna, kdyby mu přihrál, zakončoval by spoluhráč do prázdné brány. Hosté kontrovali hlavičkou Rybičky, která zamířila vedle.

Chrudim ve druhé půli k duelu přistoupila s větší odvahou, ale do vedení šli domácí, když si Almeida zasekl míč ve vápně, byl podražen a sám faulovaný proměnil v 59. minutě pokutový kop – 1:0. Táborsko drželo Chrudim na uzdě zhruba osmnáct minut, dokonce mohlo přidat druhý gól v 71. minutě, když zakončovatel Plachý mířil těsně vedle. Pak ale šikovný Mužík předložil přihrávku do vápna a střídající Dostálek předskočil obranu domácích – 1:1. Soupeři se rozešli výsledkovým smírem.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Kdyby nám někdo řekl, že budeme mít po 2 jarních kolech 4 body, asi bychom řekli, že je to náš cíl. Jenže po utkání s Chrudimí musím říct, že jsme měli i navíc. Podle mého názoru rozhodl fakt, že jsme nebyli v prvním poločase schopni vytěžit z převahy a vstřelit branku. Šance jsme na to měli, poločas jsme měli pod kontrolou, nedařilo se nám využít standardky ani dobře rozjeté brejky. Kdybychom dali v první půli dva, tři góly, mohlo být po zápase. Soupeř ve druhém dějství změnil způsob hry, rozestavení, hru zjednodušil. Šli jsme do vedení z penalty, ale pak jsme přece jen byli v našem boku pasivnější a soupeř nás potrestal. Bod je pro mě z dnešního utkání přesto málo. Měli jsme nespočet rohů bez efektu, což je pro nás škoda. Musíme být nadále silní, odolní, jít krok za krokem za naším cílem.“

FC MAS Táborsko – MFK Chrudim 1:1 (0:0)

Branky: 59. Almeida (pen.) – 77. Dostálek. Rozhodčí: Szikszay – Leška, Volf. ŽK: 17. Almeida, 66. Holiš – 30. Drahoš, 42. Řezníček, 53. Verner, 90. Mužík. Bez diváků.

Táborsko: Pecháček – Almeida, Navrátil, Penc, Janošík – Tolno (79. Provazník), Holiš, Liepa, Plachý (90. Havrda) – Čapek (85. Nielsen), Pinc.

Chrudim: Mrázek – Hašek, Drahoš, Vencl, Sokol – Řezníček (55. Dostálek), Kesner (55. Kanghyun), Verner, Čáp (55. Hlavsa) – Mužík, Rybička.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař