Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Krajské zastupitelstvo schválilo individuální dotaci na Soukeník

 
čtvrtek, 18. března 2021, 19:47

Táborsko - Dobrá zpráva přišla ze zastupitelstva Jihočeského kraje. Krajští zastupitelé schválili individuální dotaci na rekonstrukci hřiště UMT v tréninkovém areálu Soukeník, který patří klubu FC MAS Táborsko.

Spolek jako příjemce dotace v loňském roce obdržel od Jihočeského kraje původně částku 850 000,- Kč. Tyto peníze však na základě více okolností spojených se soutěží a termíny nebyl schopen v plné výši vyčerpat a musel vrátit přes půl milionu korun. Tuto částku se díky koordinaci vedení spolku a vedení kraje podařilo získat nazpět.

„Celá akce ohledně UMT měla spoustu překážek, ale podařilo se je překonat díky panu náměstku Hrochovi, který se o výstavbu v tréninkovém centru Soukeník zajímá již od rekonstrukce travnatého povrchu. Naše poděkování patří i dalším náměstkům vedení Jihočeského kraje, kteří mají v gesci finance a školství. Bez jejich podpory bychom nedosáhli původního záměru,“ sdělil ředitel klubu FC MAS Táborsko Josef Holub.

Celá akce byla financována ze strany Ministerstva mládeže, školství a tělovýchovy, města Sezimovo Ústí, Jihočeského kraje a klubu. Celkové náklady činily 10 265 948,- Kč. Slavnostní otevření hřiště se plánuje, až bude lepší epidemiologická situace.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko
 


 
Reklama