Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko získalo tři důležité body ve Vlašimi

 
neděle, 7. března 2021, 19:30

Vlašim – Velmi důležité tři body veze FC MAS Táborsko z Vlašimi. Jihočeši předvedli na Podblanicku soustředěný, disciplinovaný a odhodlaný výkon, který korunovali gólem v 57. minutě. Hlavou po trestném kopu se trefil stoper Holiš, jedna ze zimních posil.

Krátce předtím gólman hostí Pecháček reflexivně vyrazil šanci Basseyho. Tomu zmařil příležitost včasným vyběhnutím už v první půli. Právě brankář Táborska má velkou zásluhu na importu tří bodů do Tábora. Podal skvělý výkon, který završil v poslední minutě, kdy zlikvidoval šanci Zukala.

Táborsko mělo první příležitost ve 20. minutě, ale s hlavičkou Pince po centru zleva si vlašimský brankář Řehák poradil. Ve 40. minutě pálil sympaticky zdálky táborský Plachý, ale míč zaplachtil vedle levé tyče. Vedle stejné tyče skončil po obrátce trestný kop domácího Blechy.

Táborsko si po kvalitním výkonu vybojovalo tři body do tabulky Fortuna: Národní ligy. V příštím utkání bude doma v neděli 14. března hostit MFK Chrudim.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Vítězné utkání se vždy hodnotí dobře. Náš tým projevil velkou vůli a šel za vítězstvím ve vyrovnaném utkání s těžkým soupeřem. Obstáli jsme herně kompaktním výkonem. Asi jsme chtěli více vyhrát, zápas rozhodovaly nuance. Jsem rád, že jsme udrželi vzadu nulu, podržel nás brankář Pecháček zejména ve druhém poločase, kdy chytil dva šance domácích. Za srdnatý výkon jsme byli odměněni třemi body. V kabině propuklo nadšení, ale shodli jsme se, že jedna vlaštovka jaro nedělá. Jedeme dál.“

FC Sellier & Bellot Vlašim – FC MAS Táborsko 0:1 (0:0)

Branka: 57. Holiš. Rozhodčí: Nedvěd – Vaňkát, Slavíček. ŽK: Svoboda – Boula, Liepa, Pecháček.

Vlašim: Řehák – P. Breda, Broukal, J. Štochl, Svoboda (89. Zukal) – Janda (72. Křišťan), Blecha, Průcha (72. Firbacher), Vrána (60. Jurásek) – Dias, Bassey.

Táborsko: Pecháček – Almeida (88. Havrda), Penc, Holiš, Tusjak – Plachý (74. Janošík), Liepa, Boula, Tolno (88. Dybala) – Čapek (90+1. Provazník), Pinc.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková