Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zbyněk Musiol: Střílet góly, to je můj úkol

 
pondělí, 22. února 2021, 16:38

Tábor - Zbyňka Musiola provází pověst střelce. Odchovanec Baníku Ostrava to potvrzoval i v dresu Táborska, za které odehrál 156 utkání. V nich nastřílel úctyhodných 55 branek. Střelecký prach mu poněkud zvlhnul až na podzim loňského roku, kdy už se neprosazoval tak, jak byli u něho fanoušci zvyklí. 29letého Zbyňka Musiola to stálo místo v kádru druholigového týmu. Od jara tedy bude nastupovat v divizi za ambiciózní Lom.

V Táborsku jste prožil docela podstatnou část vašeho fotbalového života. Jak vám bylo, když vám vedení po sedmi letech oznámilo konec?
Nejsou to úplně příjemné pocity, když vás po sedmi letech vyhodí po telefonu. Je to nepříjemné, ale takový je život fotbalisty.

Nicméně v druholigovém klubu jste dál zaměstnaný jako trenér mládeže, je to tak?
Od té doby, co jsme sestoupili do třetí ligy, trénuji kluky ve škole. Budu v tom pokračovat do léta a pak se uvidí.

Kterou sezonu v Táborsku považujete za svou nejlepší?
Některé sezony byly lepší, jiné horší, ale celkově budu na Táborsko vzpomínat v dobrém. Pro mě osobně byla nejlepší ta moje vůbec první sezona. Pod trenérem Nádvorníkem jsme se tenkrát v národní lize zachránili na poslední chvíli, mně se ale povedlo nastřílet třináct branek a dalších pět gólů jsem přidal v poháru.

Je možné, že se jako hráč do Táborska ještě někdy vrátíte, nebo je to pro vás uzavřená kapitola?
Po této nejnovější zkušenosti nedokážu říct, jestli bych se do Táborska někdy vrátil.

V Táboře každopádně jako fotbalista budete působit i nadále, jenom se přesunete na nedalekou Svépomoc. Měl jste čas sledovat mužstvo Lomu, za které budete na jaře nastupovat?
Na Svépomoc to mám z domu asi pět minut pěšky, takže jsem chodil na každý domácí zápas. Na Lom už se moc těším. Hraje sice o dvě soutěže níž, ale má ambice postoupit. Je možné, že za rok nebo dva může Lom hrát ČFL. Hlavně, abychom dostali příležitost hrát.

Své nové spoluhráče tedy dobře znáte?
Znám tam prakticky všechny kluky. Ne všechny osobně, ale se všemi se aspoň zdravím. S klukama, jako jsou Karel a Honza Chotovinští nebo bratři Rabiňákovi, jsem se poznal už v béčku Táborska.

Už jste s novým týmem sešel?
Ještě to nebylo možné, nějaké kontakty mezi mnou, šéfem klubu panem Kolářem a trenéry již ale proběhly. Jinak bez společných tréninků už je to dlouhé. Zatím se musíme připravovat každý sám.

Máte představu, kdy se začne divize hrát?
Hlavně budeme rádi, když se vůbec začne hrát. Všichni v to doufáme, protože nikoho nebaví jenom běhat bez míče a posilovat.

Všech třicet kol se s největší pravděpodobností odehrát nestihne. Počítáte, že alespoň půlka soutěže by se mohla zvládnout odehrát?
Abychom zvládli dokončit podzim, musíme odehrát ještě sedm zápasů. Já ale věřím, že jich odehrajeme víc. Doufám, že až se oteplí, situace se zlepší.

Co od vás trenéři očekávají?
Zatím jsme o tom nemluvili, ale předpokládám, že se ode mě čekají góly. Jsem útočník a góly jsem dával vždycky. Tedy až na poslední tři měsíce, kdy se mi příliš nedařilo. Ale střílet branky, to je můj úkol.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle