Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mládež Táborska bude i v tomto roce hrát pod hlavičkou Sportovního centra mládeže

 
úterý, 16. února 2021, 22:25

Táborsko - Zapsaný spolek FC Táborsko obhájil i pro tento rok statut Sportovního centra mládeže v licenčním řízení, které vyhlašuje FAČR. Více informací o průběhu řízení nám přiblížil vedoucí trenér SCM Kamil Tobiáš.

„Pro letošní rok se trochu měnila pravidla a to hlavně v tom smyslu, že nyní statut SCM zahrnuje všechny mládežnické týmy od U6 až po U19 včetně dívčích týmů. Veškeré informace jsme se dozvěděli na podzimním semináři v Praze a během pár týdnů museli předložit FAČR mnoho kritérií v oblasti sportovní, personální, infrastruktury, financí a legislativy. K naplnění těchto kritérií nám velmi pomáhá Jihočeský kraj, bez kterého bychom jen těžko mohli udržet naši mládež na té nejvyšší úrovni,“ uvedl Kamil Tobiáš.

Že to Táborsko myslí s výchovou mladých fotbalistů a fotbalistek vážně, dokazuje i to, že během posledního 1,5 roku prošel sportovní areál Soukeník velkou rekonstrukcí, při které vznikly dvě travnaté plochy místo původní jedné a nyní prošlo rekonstrukcí i hřiště s umělým povrchem. V prostorách tribuny byla vybudována posilovna a v plánu je i regenerační linka a gymnastický sál.

„Jako klub chceme jít cestou výchovy vlastních hráčů, proto se snažíme vytvářet pro mládež co nejlepší podmínky a servis,“ doplnil ředitel klubu Josef Holub.

Důkazem toho, že je tato cesta správná, jsou hráči v „A“ týmu, kteří prošli SCM v posledních třech letech - Větrovský (1999), Vozihnoj, Schramhauser a Zadražil (všichni 2000), Brabec - nyní hostování v Karlovy Vary, Pavlík (oba 2001), Icha, Cízler (oba 2002). Další hráči, kteří vyšli z SCM Táborska, úspěšně působí například v Lomu, Soběslavi, Jindřichově Hradci a dalších regionálních klubech.

FC Táborsko se i v roce 2021 řadí mezi 18 zástupců SCM v ČR: FC Hradec Králové, FC Slovácko, FC Zlín, FC Slovan Liberec, Viktoria Žižkov, 1. SK Prostějov, SK Líšeň, FK Mladá Boleslav, Fotbalová akademie Jablonec, 1. FK Příbram, CU Bohemians Praha, Slezský FC Opava, FK Ústí nad Labem, FK Dukla Praha, FK Baník Sokolov, MFK Karviná, FC Táborsko a Fotbal Třinec.

Pro letošní rok bylo přiděleno 10 statutů Klubové akademie: FK Vysočina, SK Sigma Olomouc, FK Teplice, FK Pardubice, Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, FC Baník Ostrava, SK Slavia Praha, SK Dynamo České Budějovice a FC Zbrojovka Brno.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko