Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vládní nařízení umožňuje konání valných hromad OFS

 
pondělí, 15. února 2021, 11:51

Praha - FAČR chce fotbalové hnutí informovat o tom, že podle informací z tiskové konference Vlády ČR dne 14. února 2021, umožnilo vládní opatření organizaci valných hromad. Pravidla, která jsou v tuto chvíli aktuální pro valné hromady OFS, jsou následující:

  1. je povoleno cestování za účelem účasti na zasedání VH;
  2. všichni účastníci VH jsou povinni mít po celou dobu účasti na VH nasazenou chirurgickou roušku, nebo respirátor s označení min. FFP2;
  3. rozestupy mezi jednotlivými účastníky VH musí být alespoň 2 metry;
  4. každý účastník musí mít negativní test na covid-19, přičemž postačí test antigenní;
  5. vzhledem k tomu, že jsou všechny VH volební, počet účastníků VH není omezen.

Nad rámec standardních povinností, jakož vládních opatření, lze doporučit, aby v místnosti pro volbu byl pro zamezení všech pochybností o transparentnosti volebním procesu přítomen notář.

Tento postup doporučuje FAČR zejména s ohledem na aktuální pravidla pro rozdělení finančních prostředků ze státního rozpočtu, která výslovně apelují na transparentnost volby na všech úrovních fotbalu.

V případě jakékoliv změny FAČR pravidla dále upřesní a bude o nich fotbalové hnutí informovat.

Napsal(a) FAČR | Foto Michal Průcha