Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Karlovarští stopli v poháru Opavu. Těšíme se na dalšího ligistu, říká k překvapení Mikuláš Jáša

 
čtvrtek, 11. února 2021, 14:06

Karlovy Vary - K velké senzaci došlo ve třetím kole Mol Cupu. Třetiligová Slavia Karlovy Vary porazila na vlastním hřišti prvoligovou Opavu přesvědčivě 3:0. Karlovy Vary si fotbal přitom zahrály po čtyřměsíčním herním půstu a byli u toho i odchovanec Dynama České Budějovice Mikuláš Jáša a od zimy hostující Matěj Brabec (19) z FC MAS Táborsko.

Proti Opavě Jihočech rodák od Černé věže v základní sestavě na pozici pravého halfbeka a odehrál osmdesát tři minuty. „Je pravda, že ostrý zápas jsme naposledy odehráli v říjnu proti Rakovníku, přesto jsme ale do pohárového utkání s Opavou úplně nerozehraní nešli. Před týdnem jsme si totiž zahráli přátelsky s devatenáctkou Viktorie Plzeň a vyhráli jsme dva jedna. Jinak normálně trénujeme,“ prozradil Jáša.

Karlovarští mají jako účastníci Mol Cupu od svazu výjimku a mohou normálně trénovat. Nemohou ovšem využívat kabiny. Jedinou podmínkou je pravidelné absolvování testů na koronavirus. „V přípravě jsme nic nepodcenili. Po kondiční stránce jsme byli velice dobře připraveni a zápas jsme zvládli lépe než soupeř,“ uvedl Jáša.

Jediní amatéři v osmifinále

Že tým z lázeňského města proti favorizované Opavě uspěje a půjde v poháru dál, to Mikuláš Jáša nečekal. „Donesly se k nám zprávy, že Opava přijede s béčkem, což se nakonec i potvrdilo, přesto je to velké překvapení. Někteří opavští kluci už mají na kontě i nějaké prvoligové starty a trénují s áčkem. Na rozdíl od nás se věnují pouze fotbalu a to musí být znát,“ říká s radostí v hlase mladík, který dělal první fotbalové krůčky na Střeleckém ostrově.

Z hráčů, kteří za Opavu nastupují v lize pravidelněji, zaznamenal Jáša na hřišti Budge Manziu a Tomáše Mičolu. O výhře Karlových Varů rozhodla podle mladého beka zkušenost i větší chuť jít si za postupem. „Přišlo mi, že hosté hráli dost naivně. My jsme šli naopak do zápasu s cílem Opavu zmydlit. Chtěli jsme vstřelit rychlý gól, což se nám také povedlo. Jinak jsem ale přesvědčený, že hostující hráči k tomu přistoupili na sto procent. Každý mladý fotbalista, který usiluje o místo v áčku, se chce ukázat,“ zhodnotil pohárový zápas Mikuláš Jáša.

V dalším kole se svěřenci Mariána Geňa už se těší na dalšího atraktivního soupeře. „Očekávám, že jako nenasazený tým si v osmifinále opět zahrajeme proti ligovému manšaftu. Uvidíme, koho nám los nakonec přisoudí,“ odhaduje Jáša.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Seifert/Deník