Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplický František Hájek byl vyhlášen trenérem roku žáků

 
čtvrtek, 4. února 2021, 19:36

Kaplice – Dalšího významného ocenění se dočkal kaplický trenér František Hájek (69). V roce 2019 získal Cenu Dr. Václava Jíry za celoživotní zásluhy o rozvoj fotbalu, letos byl vyhlášen nejlepším žákovským trenérem v republice.

Galavečer Grassroots se kvůli omezením v souvislosti s pandemií koronaviru nemohl konat jako obvykle na pražském Žofíně a byl netradiční formou v podobě pořadu Udělování cen XIX. Galavečera našeho fotbalu předtočen pro středeční vysílání ČT sport.

Vyhlášení anket neprofesionálního fotbalu tradičně zahajuje nový fotbalový rok. Fotbalová asociace České republiky již po devatenácté ocenila nejlepší hráče a trenéry v kategoriích mládežnického, ženského i neprofesionálního fotbalu.

Zatímco minule se František Hájek musel z pozvání do Prahy omluvit, protože termín kolidoval s tréninkem žáků, a to bylo pro něj důležitější, na lednové předtáčení České televize dorazil. Cenu Trenér roku 2020 v kategorii žáků předávali Hájkovi kormidelník národního týmu Jaroslav Šilhavý a Pavel Horváth, jenž se výborně zhostil role moderátora.

František Hájek, který oslaví v březnu kulaté sedmdesátiny, se už několik let věnuje výchově kaplické mládeže. V sezoně 1998/99 se v roli hlavního kouče výrazně podílel na historickém úspěchu kaplického fotbalu. A-tým zvítězil v krajském přeboru a na šest let postoupil do divize.

Napsal(a) Redakce | Foto Video ČT sport