Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Průřez historií Dynama představuje kalendář pro rok 2021

 
úterý, 26. ledna 2021, 09:19

České Budějovice - V letošním roce mohou otáčet historické snímky na zdi také fanoušci Dynama. Vyšel nástěnný kalendář, který je průřezem bohaté historie nejstaršího jihočeského klubu. Ještě ho nemáte?

Letošních dvanáct měsíců vám zpříjemní tištěný kalendář na křídovém papíru formátu A3 složený ze zajímavých fotografií.

„Upozorňovat na bohatou historii plánujeme i v dalších měsících. Fanoušci Dynama se mají na co těšit,“ prozradil Milan Džuba z oddělení marketingu SK Dynamo, že si klub váží své historie a připravuje několik novinek. Kalendář vydalo SK Dynamo České Budějovice ve spolupráci s historikem Michalem Průchou, který na unikátních snímcích propojil historické momenty s těmi novodobými.

Za jedinečnou považuje herní momentku z roku 1911. „Jednalo se o první významnější zápas na vojenském cvičišti ve Čtyřech Dvorech za Plonerovým dvorem proti SK Plzeň,“ říká Průcha. K nepoznání je hřiště na Střeleckém ostrově v roce 1921. „Branka v místech dnešní jižní tribuny byla improvizovaná a během utkání s SK Písek museli obě tyče držet domácí pořadatelé,“ přidává další perličku z fotbalového pravěku.

V kalendáři nechybí ani památná fotografie z koupání v kašně na českobudějovickém náměstí při postupových oslavách v roce 1985, kdy se pod Černou věž vrátila první liga po předlouhé 37leté pauze.

Nástěnný kalendář Dynama na rok 2021 můžete zakoupit v eshopu Dynama (ZDE).

Napsal(a) SK Dynamo ČB | Foto SK Dynamo ČB