Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jindřichův Hradec stihl po dlouhé pauze sehrát dvě přípravná utkání

 
úterý, 15. prosince 2020, 22:40

Jindřichův Hradec - Částečného rozvolnění proticovidových opatření využili fotbalisté divizního Jindřichova Hradce k sehrání dvou přátelských zápasů proti divizním týmům. Nejprve vyhráli na půdě Humpolce 5:2, v Třeboni se Soběslaví prohráli 3:7.

Pro tým od Vajgaru to bylo především zpestření zimních tréninků. „Zápasy nám ukázaly, že ta dvouměsíční pauza byla velice dlouhá. Jsme ale rádi, že jsme sehnali soupeře a mohli si zase zahrát fotbal,“ zhodnotil duely trenér Roman Lukáč.

Dva měsíce se jindřichohradečtí fotbalisté připravovali individuálně podle tréninkových plánů, které jim přichystal kouč. Poslední dva týdny mužstvo trénovalo společně, i když účast na trénincích nebyla stoprocentní. „Někteří hráči byli v karanténě, neboť se setkali s nakaženými osobami,“ potvrdil trenér Lukáč, že zákeřný virus nedá pokoj ani jeho týmu.

Divize by se znovu měla rozběhnout již 30. ledna, kdy se začne dohrávat podzim. Jindřichův Hradec přivítá na umělé trávě ve Staré Hlíně Sokol Lom. „Nezávidím těm, kdo o způsobu dohrání soutěží rozhodují, protože prakticky každé řešení je špatné. Jaro bude hodně dlouhé. Týmy budou muset mít dostatečně široké kádry, aby to zvládly. To bude stát samozřejmě nemalé prostředky, ekonomická situace klubů přitom ale jistě příznivá nebude,“ očekává náročné jaro Roman Lukáč.

Posílení kádru ovšem u Vajgaru v dohledné době příliš reálné není. Klub naopak musel poslat domů kvůli koronavirové krizi zahraniční akvizice Raymonda Darkeha a také Michaela Amagla. Kouč ale doufá, že se oba africké hráče podaří získat zpět. Na náročné pokračovaní sezony se bude jindřichohradecký tým připravovat společně, dokud to epidemiologická situace dovolí.

Šéf hradecké lavičky si ale dobře uvědomuje, že kvůli koronaviru mohou hráči znovu přejít na individuální tréninky, což by nepovažoval za optimální. Lukáč předělával plán zimní přípravy už dvakrát. „Mám takové nepříjemné tušení, že to budu dělat potřetí. Nikdo z nás si nemůže být jistý, co nás čeká,“ povzdechne si trenér.

AFC Humpolec - FK Jindřichův Hradec 1910 2:5 (0:2)
Góly JH: Toman 3, Cech, Brož. UMT Humpolec.

FK Spartak Soběslav - FK Jindřichův Hradec 1910 7:3 (4:1)
Góly: Kutner 4, D. Vaněk, F. Vaněk, Rubick - Toman 2, Cech. UMT Třeboň.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto FK J. Hradec 1910 (fb)