Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsku se stále výsledkově nedaří, prohrálo těsně s Duklou

 
pondělí, 7. prosince 2020, 15:40

Tábor – Ani v posledním podzimním utkání FNL nedokázalo Táborsko zvítězit nebo získat bod. Podlehlo doma Dukle Praha gólem hned z úvodu utkání.

Souček vyslal na brankáře jedovatou střelu, která zaplavala, Slávik ji neudržel v rukavicích a Krunert dorážkou otevřel a zároveň stanovil skóre – 0:1.

Nejblíže vyrovnání byl ve 26. minutě Tolno, který dostal přihrávku do vápna na levou stranu, ale zakončení nebylo tak rychlé, gólman Dukly Rada se stačil přesunout a ránu vyrazil. Na druhé straně se vyznamenal Slávik, který chytil samostatný „nájezd“ extáborského Daniela Součka.

Táborsko se moc snažilo o vyrovnání, hráči dřeli, bojovali, ale do šance se dostal pouze Čapek, který na malém vápně střílel vedle. Devět minut před koncem se řítil sám na Slávika dukelský Ugwu, ale domácího brankáře nepřekonal. Výsledek zůstal těsný a pro Táborsko smutný.

V tabulce zůstává FC MAS Táborsko předposlední a musí najít síly pro jarní záchranářské boje.

Ještě než se A tým rozjede domů na svátky, sehraje v pátek 11. prosince přípravné utkání s B týmem Slavie na Xaverově.

Hodnocení trenéra FCT Miloslava Brožka: „Měli jsme smělý plán, že zápas s Duklou zvládneme. Je však třeba říct, že našim talentovaným hráčům chybí ještě nějaký čas, aby se z nich stali TOP fotbalisté. Mezi neúspěchem a úspěchem, je tenká linie. Za celý půl rok jsme měli jen málo štěstí. V prohraných zápasech jsme nepropadli, nikdo nás nepřejel 5:0. Neřekl bych, že jsme byli s Duklou horším týmem, chvíli si sedal náš herní systém 4-1-4-1. Bohužel jsme brzy inkasovali. Dybala špatně vyhodnotil situaci, Slávik měl vyběhnout. Šance na vyrovnání jsme měli, Tolno, Čapek. Mrzí mě, že v ofenzivě pořád hledáme nějaké další přípravné fáze, místo abychom přímočaře šli do zakončení. Přijímám zodpovědnost za postavení týmu v tabulce, za hráče, které jsem přivedl. V utkání se znovu potvrdilo, že nemáme kvalitu směrem nahoru, navrhl jsem v tom smyslu klubu nějaké řešení, abychom se na jaře udrželi v soutěži.“

FC MAS Táborsko - FK Dukla Praha 0:1 (0:1)

Branky: 6. Krunert. Rozhodčí: Orel – Poživil, Vejtasa. ŽK: 90+3. Provazník – 76. D. Souček.

Táborsko: Pecháček – Icha, Penc, Navrátil, Dybala – M. Kučera – Vozihnoj (46. Provazník), P. Plachý (70. Schramhauser), Boula (46. Havrda, 79. Musiol), Tolno – Čapek (89. Větrovský).

Dukla: F. Rada – Buchvaldek (68. Ugwu), Piroch, Fišl – D. Souček, Dancák, Kozma (89. David Kozel), Preisler (68. Kovernikov) – Doumbia – Fábry (81. Ayong), Krunert.

 
 
Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Daniel Pekař