Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ani ve druhé vlně epidemie volarští fotbalisté nezahálejí

 
čtvrtek, 26. listopadu 2020, 22:44

Volary - Zatímco první vlna byla ve volarském areálu ve znamení rekonstrukce kabin a pokládání zámkové dlažby, ve druhé se vybudoval umělý trávník.

V přerušené podzimní sezoně se ve Volarech vrhli na další zvelebování fotbalového stánku. „Rozšiřujeme a vylepšujeme zázemí pro další rozvoj sportu ve městě. Letos je to umělý trávník. Ten pomůže prodloužit sportovní kalendář o několik měsíců, kdy nám počasí nedovolí trénovat na přírodním trávníku na hřišti,“ říká předseda TJ Tatran Volary Martin Sedlák.

Díky dotaci z Jihočeského kraje a finanční podpoře města Volary se podařilo fotbalový areál po letech chátrání opět oživovat. „Naše plány na rozvoj našeho areálu TJ jsou velké, a to nejen pro fotbalisty, ale i s rozšířením zázemí pro další kolektivní sporty,“ sdělil Sedlák, jenž nezapomněl poděkovat městu Volary a kraji za finanční podporu. „Pevně věříme, že i do budoucna budeme moct získat podporu, protože sport je důležitý a je součástí každodenního života nás všech.“

Nová umělka, která si našla místo za jednou z branek, má rozměr 24 x 42 metry. Celková dotace činila 630 tisíc korun (z toho 500 tisíc od kraje). Podklad a terénní úpravy připravuje firma Štolba. Zbytek (obrubníky atd.) si dělají Volarští svépomocí. Nadcházející sobotu mají další brigádu.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran