Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

K restartu ČFL dojde na konci ledna 2021. Bude to fičák, říká k programu Nousek

 
čtvrtek, 26. listopadu 2020, 12:50

Písek – STK ŘKČ informovala kluby, kdy dojde k znovuzahájení přerušeného soutěžního ročníku Fortuna ČFL 2020/21, v němž je jediným zástupcem českého jihu FC Písek.

Fotbaloví fanoušci se dočkají restartu třetí nejvyšší soutěže poslední lednový víkend 2021 (30. - 31. 1.). Po krátké zimní přípravě se spustí dohrávkou 9. podzimního kola. Následujících šest víkendů se dožene manko z nedohrané podzimní části. Písečtí ještě musejí navíc sehrát odložená utkání v Sokolově a doma s K. Vary.

Druhá polovina soutěže odstartuje 20. - 21. března 2021 16. kolem, v němž má FC Písek hostit Vltavín. Nabitý jarní program korunuje vložená středa 2. června. Sezonu završí baráž vítězů obou skupin 23. a 26. června, která v rozmezí tří dnů určí jediného postupujícího z dvaatřiceti účastníků.

Svěřenci trenéra FC Písek Milana Nouska ml. absolvují v první polovině nadcházejícího roku úctyhodných 24 mistrovských zápasů! „Bude to náročný půlrok,“ uvědomuje si písecký kouč. Kluby, které nemají vlastní umělku, mají dát STK zprávu o dostupnosti hracích ploch.

Zimní měsíce budou mimořádně patřit mistrovskému fotbalu. FC Písek bude využívat vlastní umělku. „Připravte si kožich. Zima bude tuhá,“ sdělil klubovému webu kouč Milan Nousek ml., že se dočkáme mrazů a sněhové nadílky.

Co říkáte na lednový ostrý start na umělkách?
Hlavně jsem rád, že je vůbec vidina soutěž restartovat a možná i dohrát. Ale každý asi ví, že do začátku je ještě dost času a může se stát cokoliv. To, že to bude na umělkách, je asi to poslední, co se bude řešit. Myslím, že všichni chtějí hrát a bude jim jedno kde.

Může to být pro některé kluby výhoda, že mají vlastní umělku a pravidelně na ni trénují?
Určitě to malá výhoda bude, protože se může stát, že některý z týmů bude hrát dva měsíce „venku“. Ale zase na zimu už mají týmy svoji tréninkovou umělku danou a asi by jim nemělo činit moc velké problémy si na jiné prostředí zvyknout.

Kdy zahájíte zimní přípravu? Bude abnormálně krátká…
My teď právě dáváme hlavy dohromady, aby nastavení přípravy bylo co nejideálnější. Každopádně krátká bude a vlastně to můžeme přirovnat k přípravě v létě, kdy toho času také nebylo tolik. Kvůli vládním opatřením jsme na tom všichni stejně.

Kádr Písku zůstane stejný, nebo dojde k nějakým změnám?
Samozřejmě tohle období je pro všechny složité a klidně může někdo přemýšlet nad změnou. Ale zatím naštěstí takové informace od nikoho nemám a pevně věřím, že kádr zůstane pohromadě.

Soutěž pojede pět měsíců v kuse. Nebude to pro mužstva unavující?
Neřekl bych unavující, ale že toho budou mít hráči plné zuby. A proto v konečné fázi bude rozhodovat vyrovnanost kádru.

Podzimní manko se musí nějakým způsobem dohnat. Takže zaplaťpánbu, že se bude vůbec hrát, že?
Už jsem to tak nějak naznačil v úvodu. Pokud to začne, tak jenom dobře. Musíme ten půlrok kousnout, i když to bude hodně bolet. Hlavně ať se vše vrátí co nejrychleji do normálu, a to nejen ve fotbalovém světě. Všem přeji pevné nervy a hodně sil v této nelehké době.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle
 


 

Reklamní sdělení

Reklama