Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Bylo vidět, že každým zápasem roste chuť, říká k výkonům prvního Chýnova Holota

 
středa, 25. listopadu 2020, 20:35

Chýnov – Mužstvo na podzim (odehrálo se ze známých důvodů pouhých 8 kol) podávalo v I. A třídě (skupině B) ve většině zápasů výborné výkony, což nakonec vyústilo v první příčku za 6 výher a 2 porážky se ziskem 18 bodů a skóre 22:10. Umístění je určitě velkým úspěchem celého chýnovského fotbalu. V posledních čtyřech zápasech získali svěřenci Petra Holoty plný počet 12 bodů s neskutečným skórem 17:2 a z toho hned ve třech případech hráli na hřištích soupeřů.

Jak hodnotíte nedohraný podzim z pohledu trenéra?
„Letošní podzimní část jsme začali prakticky zápasem, kterým jsme končili minulou podzimní sezónu, a to na půdě Loko České Budějovice, kde jsme prohráli 1:4. Zápas ukázal, jak dlouhá byla „covidová“ přestávka a vstoupili jsme do této sezóny špatným výsledkem i herním výkonem. Postupem času se každým zápasem naše výkony lepšily, a až na porážku doma s Hlubokou jsme všechny ostatní zápasy dokázali vyhrát. Bylo vidět, že každým zápasem roste chuť a herní praxe a je jen škoda, že se soutěž musela z důvodu opakování pandemie koronaviru opět přerušit.“

Z deseti branek jste inkasovali čtyři branky hned v prvním zápase a to na hřišti průměrné Loko ČB… Byla to daň za nervozitu v prvním utkání, nebo se hodně projevil herní výpadek po nucené jarní a letní koronavirové pauze?
„Jak jsem uvedl, byl znát herní výpadek po dlouhé koronavirové pauze.“

O vás je známo, že se pravidelně snažíte postupně zapracovávat do mužstva i mladé nadějné chýnovské odchovance. Jak jste byl s jejich výkony na podzim spokojen a koho byste zvlášť rád za výkony, ale i přístup v povedené podzimní části vyzdvihnul? Velice dobře se v některých zápasech, kdy dostal příležitost, ukazoval např. mladý M. Štrouf (roč. 2002), který se jeví fotbalově velmi nadějně.
„Samozřejmě zařazování chýnovských odchovanců je jedním z hlavních cílů a jsme moc rádi, že se daří další hráče postupně do týmu zabudovávat. Vše ukáže čas, kdo se dokáže v dospělém fotbale stabilně prosadit nebo ne.“

Koho byste rád z mužstva ještě vyzdvihnul za výkony za přístup k zápasům a k tréninkům? Určitě vám také hodně pomohl návrat z rakouského angažmá útočníka Jaroslava Práška, který nastřílel do sítě soupeřů v odehraných osmi kolech celkem deset branek a stal se spolu s hlubockým Kadlecem nejlepším podzimním střelcem. A vaše duo Prášek a Král (ten skóroval 6x) si vydobylo u soupeřů velký respekt.
„Opět se ukázalo, že postupem těch zápasů rostla výkonnost osy Průša, Hruškové a Prášek s Králem a to se projevilo i na střelecké produktivitě zmíněných hráčů.“

Plánujete mužstvo přes zimní přestávku na některém postu ještě posílit nebo naopak někdo vás chce opustit a změnit dres a jakou plánujete letošní zimní přípravu? Na podzim vás ještě posílili dva hráči z B-mužstva Táborska a to Rytíř a navrátilec Zítek a po dlouhodobém zranění se opět zapojil i Mareš. Určitě byli pro defenzívu vašeho mužstva všichni tři přínosem.
„Posilovat v plánu není, spíše chceme hlavně tým udržet pohromadě a přejeme si, abychom mohli trénovat a hrát fotbal.“

Co byste rád vzkázal náročným chýnovským fanouškům, kteří vaše domácí zápasy pravidelně navštěvovali ve velmi hojném počtu a kteří byli s vašimi letošními výkony opravdu hodně spokojeni?
„Fanouškům bych chtěl poděkovat za podporu, jsme za ni velmi rádi a nezbývá, než být trpělivý a doufat, že na jaře se k fotbalu vrátíme a budeme pokračovat ve formě, ve které jsme zakončili podzimní část.“

A na závěr, jaký cíl si chcete dát do jarní části tohoto soutěžního ročníku 2020/21, co očekáváte od jarních odvet. Nepošilháváte v Chýnově také o případném postupu do KP?
„Cíl, nebo spíš přání je, abychom každý týden mohli hrát fotbal a plnohodnotně trénovat. Nikam dál zatím nekoukáme.“

Napsal(a) Pavel Kulveit | Foto Miroslav Holer
 


 

Reklamní sdělení

Reklama