Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na jaře už snad nic nepřijde, doufá trenér Lomu Marek Císař

 
sobota, 21. listopadu 2020, 19:49

Lom/Tábor – První polovinu podzimu odehráli fotbalisté Sokola Lom nad očekávání. Nováček divize je aktuálně na druhém místě, sedm bodů za vedoucími Přešticemi. Celý podzim se ovšem ze známých důvodů nedohrál, a pokud vše dobře dopadne, pokračovat se bude až v novém roce. Na podzim se stihlo odehrát osm kol, některá mužstva však odehrála jen sedm zápasů. O současné situaci v klubu a vyhlídkách na jaro jsme si popovídali s trenérem Lomu Markem Císařem.

Jak hodnotíte nedohraný podzim?
Mrzí nás, že podzim takto skončil, protože se nám v divizi dařilo. Povedl se nám i poslední zápas a vyhoupli jsme se na druhé místo.

Co říkáte na dosavadní průběh soutěže, jako celku, a na tabulku?
Některé týmy nedosáhly na postavení, které jsme od nich očekávali. Naopak jiné týmy nás překvapily, protože jsme si nemysleli, že budou hrát nahoře. My se však soustředíme především na sebe, a myslím, že můžeme být s naším postavením velmi spokojeni. Budeme na to chtít navázat i na jaře, ale bude to hodně těžké, protože nyní prakticky netrénujeme.

Podobně na tom ale budou i vaši soupeři, protože ani oni v této době netrénují...
To asi ne. Jsme zvědavi, jak se soutěž bude dohrávat, možných variant je víc a musíme být na ně připraveni. Budeme sledovat, s čím přijde svaz a tomu se podřídíme.

Věříte, že na jaře se divize kompletně dohraje?
Já v to doufám, a věřím, že půjde o regulérní soutěž. Ať se klidně začne hrát co nejdřív a natáhne se to třeba až do konce června. Hlavně, aby se stihla odehrát všechna kola. Bylo by nefér, pokud by neměli všichni odehraný stejný počet zápasů.

Do průběhu soutěže však znovu může promluvit koronavirus...
Může přijít i nová vlna nákazy. Už máme ale dost zkušeností, abychom se dokázali přizpůsobit vládním opatřením. Doufám však, že to, co zažíváme s koronavirem nyní, už na jaře snad nepřijde.

Dostali od vás fotbalisté individuální tréninkový plán?
To nebylo nutné. Hráči jsou zodpovědní a sami vědí, že na sobě musí pracovat. Žádný tréninkový plán od nás nemají. Kdo je pohodlný, tak trénovat nebude, ani kdyby ho měl. Spoléhám na svědomitost hráčů, věřím, že budou připraveni.

Už přemýšlíte, kdy zahájíte zimní přípravu?
Počkáme si na svazové pokyny. Je možné, že se začne hrát v polovině února na umělých trávnících. V tom případě bychom zimní přípravu zahájili někdy začátkem ledna. Tak uvidíme.

Plánujete podzimní dokopnou?
Žádnou dokopnou jsme nedělali, ani to nemáme v plánu. Pokud všechno dobře dopadne, tak snad si ji uděláme v létě.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Daniel Pekař
 


 

Reklamní sdělení

Reklama