Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milan Nousek: Všechny nás mrzí, že se podzim nedohrál

 
pondělí, 9. listopadu 2020, 14:44

Písek - Koronavirus vystavil v září čtrnáctidenní stopku rovněž fotbalistům Písku. Ti kvůli karanténě neodehráli duely proti Sokolovu a Karlovým Varům. Po nucené pauze nastoupili na trávník plni elánu a tříbrankovým rozdílem smetli Příbram a posléze taky Motorlet. V rozletu je zabrzdila vládní opatření. Od poloviny října se Česká fotbalová liga, stejně jako všechny ostatní soutěže, zastavila. O dalších vyhlídkách píseckého mužstva jsme pohovořili s koučem Milanem Nouskem ml.

Za námi je nedohraný podzim. Je jisté, že do konce roku už se hrát nebude. Jak byste podzimní část sezony zhodnotil?
Nehodnotí se mi to dobře a nemám tím na mysli naše výkony nebo výsledky. Všechny nás mrzí především to, že se podzim nedohrál. V přípravě, která byla nesmírně náročná, jsme odvedli velký kus práce, a myslím, že hlavně v posledních našich zápasech se to projevilo. Bohužel to všechno přišlo vniveč a z toho jsme zklamaní.

A pokud bychom měli zhodnotit právě vaše výkony a výsledky?
Odehráli jsme velice slušné zápasy s Motorletem nebo s Příbramí, které jsme zvládli výborně. Za nepovedené bych označil pouze utkání proti Benešovu, jinak i v dalších duelech jsme podávali solidní výkony.

Co říkáte na dosavadní průběh soutěže a tabulku?
Všechny favorizované manšafty jsou podle očekávání v tabulce nahoře. My jsme se chtěli pohybovat kolem čtvrtého, pátého místa. Věřím, že pokud bychom uspěli v zápasech, které jsme kvůli karanténě neodehráli, byli bychom tam, kde jsme chtěli být. Kvůli neodehraným zápasům však tabulka není kompletní a nemá tudíž žádnou vypovídající hodnotu.

Čekal jste, že to takto dopadne a podzim se nedohraje?
I když jsme měli už od jara indicie, že druhá vlna přijde, věřil jsem, že by se to mohlo kompletně dohrát. Otázkou je, jestli se na to dalo lépe připravit. Opatření přišla příliš pozdě. Kvůli nečinnosti zodpovědných lidí to dopadlo takto a podzim tedy zůstane nedohraný.

Věříte, že na jaře se soutěž kompletně dohraje?
Byl bych strašně rád, kdyby se soutěž dohrála a byla by tak regulérní. Muselo by se samozřejmě začít hrát co nejdřív. Počasí by tomu zřejmě moc nenahrávalo, ale aspoň bychom si mohli říct, že ročník jsme odehráli kompletní. Bylo by dobré, aby o postupujících a sestupujících nerozhodovala neúplná tabulka, jako tomu bylo v minulé sezoně, kdy se na jaře stihl odehrát jen jediný zápas.

Jak to nyní vypadá s vašimi tréninky?
Vládní opatření nám neumožňují, abychom mohli jít trénovat na hřiště, takže kluci dostali individuální tréninkové plány. Bohužel je to jediný způsob, jak teď hráči mohou trénovat. Je jenom na nich, jak k tomu přistoupí. Zpočátku jsme mohli trénovat v omezeném počtu, později ale i tato možnost padla.

Chystáte nějakou společnou dokopnou?
Pokud vůbec dojde na uvolnění stávajících opatření, pak bychom před Vánocemi mohli uspořádat nějakou rozlučku. Zatím to ale spíš vypadá, že si popřejeme tak maximálně po emailu.

Přemýšlíte již nad zimní přípravou?
Rádi bychom ji zahájili, jako tradičně, druhý týden v lednu. Pokud by se ale podzim dohrával již na začátku února, museli bychom reagovat i na tuto variantu. Zatím čekáme na instrukce.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle