Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Táborsko poprvé vyhrálo, přivezlo tři body z Blanska

 
pondělí, 9. listopadu 2020, 11:08

Blansko – V obnovené Fortuna: Národní lize se hrálo 7. kolo. Táborsko odjelo do Blanska a tam sebevědomým výkonem získalo 3 body po výhře 2:0. Góly vsítili Tolno a Majka.

V sestavě Táborska chyběli mj. Musiol (v karetním trestu, ale příště už může hrát), Moudou (svalové problémy, ale už by měl být příště k dispozici). Jedná se první vítězství Táborska v soutěži nad soupeřem, který má dobře poskládaný kádr (Harba, Štrbák, extáborský Klusák, Kopičár, Kania). Jihočeši mají 5 bodů a začínají se zvedat ze dna tabulky, ale musí výhru potvrdit v následujících zápasech.

V obou poločasech mohlo dát Táborsko více branek, než skončilo v síti. První úspěch si připsal ve 39. minutě Tolno. Domácí ztratili míč vinou nepřesné kombinace, balonu se zmocnil Tolno a samostatnou akci zakončil přízemní ránu k levé tyči – 0:1. Tento moment vlil hostům ještě více energie do žil. Byli aktivní, drželi míč, nebyli zalezlí v obraně.

Ve druhém si poločase Táborsko tři body výrazně přiblížilo v 76. minutě po akci Havrdy, který na zadní tyč našel Majku, kterému nečinilo problémy napálit míč pod břevno – 0:2. Třetí branku mohl přidat Provazník, ale v jasné tutovce minul branku. Tři body se i tak přestěhovaly na jih Čech.

Hodnocení trenéra Táborska Miloslav Brožka: „Potřebovali jsme tři body. Trenér by neměl své hráče moc chválit, ale já musím. Podali výborný výkon, šli si za vítězstvím, hráli týmově. Navlékli jsme na pomyslnou šňůru bodů tři korálky, ale teď půjdou zápasy v rychlém sledu za sebou. Čeká nás ve středu dohrávka venku s Vyšehradem. V Blansku bylo vidět, jak moc si hráči uvědomují důležitost zápasu, kromě bodů jsme získali další zkušenosti v soutěži. Podařilo se nám eliminovat nezpochybnitelnou kvalitu domácích. V nadcházející dohrávce chceme na naše vítězství navázat, musíme potvrdit dobrý výkon i výsledek. Pro náš mladý tým je důležité výkony stabilizovat.“

FK Blansko - FC MAS Táborsko 0:2 (0:1)

Branky: 39. Tolno, 76. Majka. Rozhodčí: Hocek – Vodrážka, Dohnálek. ŽK: 42. Halouska (BLN). Bez diváků.

Blansko: Halouska – Sukup, R. Buchta, Štrbák, Klusák – Ilko (55. J. Šašinka), Kopičár, Lahodný, Kania (67. Bartolomeu) – Harba (81. Huška) – Žák.

Táborsko: Slávik – Icha, Navrátil, Dybala, Havrda (78. Penc) - Plachý, Kučera, Boula (89. Schramhauser), Tolno - Majka (82. Vozihnoj), Čapek (82. Provazník).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto Karolína Kabíčková
 


 
Reklama