Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Souboj Bavorovic s Kaplicí neměl vítěze

 
úterý, 18. dubna 2017, 18:19

V sobotu dopoledne zavítali Kapličtí na hřiště o postup bojujících Bavorovic. Domácí byli favority střetnutí, zvlášť když hostující trenér před zápasem musel řešit problémy se sestavou a to především díky absencím Gondeka a Kebla.

První vyloženou příležitost viděli diváci již v šesté minutě a to na straně hostů. Štrbačka přesnou kolmicí našel ve vápně nabíhajícího Marka Urazila, ten se zjevil sám před brankářem, ale vyběhnutého Sýkoru prostřelit nedokázal. Domácí se ze hry příliš do šancí nedostávali. Když už zahrozili, bylo to spíše díky standardní situaci.

Po čtvrthodině hry se po rohovém kopu dostal na vápně k odraženému míči Šálek, ale mířil jen vysoko nad branku Spartaku. Obdobná situace se zrodila i v minutě dvaadvacáté, kdy znovu po rohu se k balónu dostal Šálek, ale ani v tomto případě mezi tři tyče nemířil.

Hned v následující minutě další tutová šance na straně hostů. Po pěkné kombinaci Micák našel na levé straně Lesňáka, ten po lajně zatáhl, přesnou přihrávkou našel ve vápně nepokrytého Januru, ten však branku Marineru v ložené gólovce minul. O chvíli později měli domácí výhodu trestného kopu. K míči se postavil obávaný exekutor Radek Hanousek, pokusil se kaplickou zeď obstřelit, ale rozvlnil pouze boční síť.

Opravdovou stoprocentní příležitost si domácí vypracovali v 39. minutě střetnutí. Za obranu si naběhl Hanzal, předložil míč do gólovky Šálkovi, ten však branku Spartaku znovu přestřelil. V samotném závěru první půle si pak hostující gólman Říha poradil se skákavou střelou Šafránka. Do kabin se tedy odcházelo za nezměněného, tedy bezbrankového stavu.

Po změně stran příliš gólových příležitostí nebylo. To však neznamená, že se nebylo na co dívat. V 52. minutě špatný odkop gólmana Sýkory zachytil Řepa, ale z dálky branku Marineru přestřelil. Domácí byli asi nejblíže ke gólu v minutě 65. K provedení přímého kopu se postavil Radek Hanousek, jeho precizně zahraný trestňák Říha konečky prstů vytáhl na tyč.

Bavorovičtí ve druhé polovině druhé půle začali sbírat žluté karty, kdy povětšinou tahali za záchrannou brzdu. V 68. minutě mohl být bavorovický Pavel Boubal hodně rád, že jeho zákrok na polovině hřiště na unikajícího Hamiho ocenil hlavní rozhodčí jen žlutou kartou.

Deset minut před koncem rychlá kombinace hostů v šestnáctce Bavorovic, od Urazila přes Lesňáka se míč dostal až k Micákovi, střelu směřující na tyč či do boční sítě vyškrábl Sýkora na rohový kop. Na druhé straně další možnost domácí z trestného kopu. Střílel znovu Radek Hanousek, Říha byl opět pozorný.

V samotném závěru zahrozili nebezpečně Kapličtí, když rozehráli trestný kop, po kombinaci Janury s Jirkou mohl zakončovat střídající Daniel, ale vhodný moment prováhal a následně napálil jen dostoupivšího obránce. V zápase se tedy přítomní diváci gólu nedočkali. Kapličtí na půdě aspiranta postupu sehráli povedené utkání a to především díky poctivému kolektivnímu výkonu.

FC Mariner Bavorovice – FK Spartak Kaplice 0:0

Rozhodčí: Toucha – Petričák, Škuthan ml. ŽK: 5:2 (R. Hanousek, Koranda, Boubal, Šafránek, Granov – Řepa, Hami). Diváků: 80.

Bavorovice: Sýkora – Trnka, J. Hanousek, Granov, Koranda, Šálek, Boubal, Šafránek, Kučera (59. Jakeš), R. Hanousek, Hanzal.

Kaplice: F. Říha ml. – Štrbačka, Jirka, Hami, Kuchař, F. Marek, Micák, Janura, Řepa, Lesňák, M. Urazil (90. Daniel).

Napsal(a) Libor Granec