Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Roudné připravilo Kaplici o domácí neporazitelnost

 
úterý, 13. října 2020, 11:03

Kaplice – V posledním kole před přerušením soutěže hostili Kapličtí silné Roudné. V minulém kole přivezli všechny tři body z Velešína, což před duelem s malšany bylo důležité. Do sestavy se vrátili v minulém kole absentující Micák, Divoký a kapitán Gondek. Zranění naopak vystavilo stopku Pálovi.

Papírové předpoklady nelhaly a od samotného úvodu byli aktivnějším týmem hosté. Již v první minutě měli hosté po Aiblově faulu výhodu přímého kopu. K balónu se postavil Matyáš Zachař a střelu zastavilo břevno Schneiderovy svatyně. V šesté minutě hosté zahrozili znovu po standardní situaci. Rohový kop z levé strany zahrával Bartoš, kapitán Cahyna hlavou poslal balón vedle brány.

Kapličtí se snažili kombinovat, ale i v dalším průběhu střetnutí byli aktivnější ve hře dopředu Malšané. V sedmnácté minutě si Schneider pohlídal střelu Bartoše. V polovině prvního poločasu zkušený gólman Kučera dlouhým výkopem našel za obranou Vlka, ten si našel prostor ke střele, ale bránící hráč stačil do rány vložit svou nohu a tečovaná střela skončila nad břevnem. Ve 29. minutě pak další výhoda standardky pro hosty. Na levé straně se k rozehrávce postavil Bartoš, centrovaný míč kroutil na zadní tyč do brány, Schneider si tuto situaci pohlídal a stačil míč vytěsnit na rohový kop. Po následném centru z pravé strany hlavičkoval nad bránu Vlk.

Až poté se více osmělili i Kapličtí. Po Fišerově přihrávce zakončoval Divoký, ale střela po zemi Kučeru z klidu příliš nevyrušila. Gólem neskončila ani hlavička hostující hráče z 34 minuty, gólman Schneider zasahovat nemusel. Minutu před odchodem do kabin Grigera zpětnou přihrávkou oslovil Kadlece, ani po jeho střele se skóre neměnilo, i když gólmana překonat dokázal. Domácí zachránilo břevno.

Tak jak skončil poločas první, začalo i dějství druhé, tedy příležitostí Malšanů. Na pravé straně se uvolnil Grigera, na přední tyči našel Navrátila, jeho zakončení Schneider vyrazil a dorážka stejného hráče sice nepostrádala razanci, ale přesnost tedy rozhodně ano.

Dvougólový nástup do druhé půle

Do zaslouženého vedení se Roudenští dostali v 51. minutě střetnutí. Po centru z pravé strany se na zadní tyči zmocnil balónu Vlk, zpětnou přihrávkou vrátil míč do nebezpečného prostoru a Filip Navrátil střelou po zemi k tyči zacílil přesně – 0:1. Ještě veseleji bylo u hostů nedlouho poté. Uběhly sotva dvě minuty a hosté měli dvoubrankový náskok. Zpětné Fišerově přihrávky se zmocnil Martin Vlk a samostatný únik zakončil s přehledem – 0:2. Po hodině hry zahrával přímý kop hostů Navrátil, jeho střelecký pokus minul levou tyč.

Závěrečná čtvrtina zápasu byla úplně jiná, než ty tři předchozí. Jako by z domácích fotbalistů spadla nervozita a rázem začali být nebezpeční. V 67 minutě Gondek našel přesným pasem za obránci ve vápně nepokrytého Faltuse, ten zakončoval z první, křížný pokus se však mezi tři tyče nevešel. O dvě minuty později po Fišerově přiťuknutí střílel zpoza šestnáctky Divoký, ale Kučera si ránu bez větších potíží pohlídal. Dvacet minut před koncem Kapličtí před vápnem dobře zakombinovali, Daniel prostrčil míč do vápna Urazilovi, střela po zemi na vzdálenější tyč skončila vedle brány. Netrvalo dlouho a spartakovci byli za zvýšenou aktivitu odměněni. Faltus přesným pasem našel vlevo ve vápně za obránci nabíhajícího Marka Urazila, který se položil do hlavičky a Kučera byl na jeho zakončení krátký – 1:2.

Pak mohli hosté zápas definitivě rozhodnout. Po brejkové situaci Vlk přihrál míč do gólovky Navrátilovi, ten se octil sám před gólmanem, ale proti střele po zemi nemusel Schneider zasahovat. Deset minut před koncem mohli Kapličtí naopak vyrovnat. Divoký poslal pas za obranu na nabíhajícího Marka Urazila, ten ukázal obráncům svá záda, byl sám před Kučerou, ale překonat jej nedokázal. Jednu z posledních příležitostí měli Spartakovci tři minuty před závěrem. Střela Divokého z přímého kopu však skončila nad břevnem.

Kapličtí až příliš pozdě zjistili, že se s kvalitním soupeřem dá hrát. V prvních třech čtvrtinách hrací doby měli ze soupeře až přílišný respekt. Hosté naopak mohli zápas rozhodnout daleko dříve, nakonec se o těsnou výhru strachovali až do samotného konce.

FK Spartak Kaplice – TJ Malše Roudné 1:2 (0:0)

Branky: 73. Urazil – 51. Navrátil, 53. Vlk. Rozhodčí: Leiš – Kříž, Valeš. ŽK: 3:2 (Aibl, Štrbačka, Gondek – Štěpánek, Kadlec). Hráno bez diváků.

Kaplice: Schneider – Aibl, Čutka, Gondek, Fišer - Faltus, Micák, Vaniš (82. Kuchař), Divoký - Daniel, Štrbačka (63. Urazil). Trenér Ginzel.

Roudné: Kučera – Vogl, Cahyna, Bartoš, Grigera, Zachař - Štěpánek, Kadlec, Goretki (69. Kodras) - Vlk, Navrátil (90. Neckář). Trenér Tomášek.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec