Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Katovice prohrály s posledním, Soběslav do třetice nebodovala. Lom je doma suverénní

 
neděle, 11. října 2020, 17:00

Čechy – Divizní derby na Složišti se muselo kvůli nařízené karanténě v domácím mužstvu odložit, ve zbývajících dvou zápasech Jihočeši opět rozdávali. Poslední Cheb překvapivě porazil Slámovým hattrickem Katovice a radoval se z prvních bodů v sezoně. Soběslav prohrála potřetí v řadě. V Mariánských Lázních obdržela za půl hodiny tři góly a vracela se domů s prázdnou. V neděli Lom nezaváhal se Sedlčany a na Svépomoci je stále stoprocentní.

Soběslavským se v poslední době nedaří a naprázdno vyšli i v dalekých Mariánkách. Domácí se přiblížili k výhře už v prvním poločase, ve kterém si zajistili tříbrankové vedení. Ve 13. minutě nechali spartakovci ve vápně volného Brauna a ten otevřel skóre. Další lekci dali Jihočechům v rozmezí tří minut Lukáš s Popovičem. Pět minut po přestávce zvýšil na hrozivých 4:0 opět Braun. Soběslav se snažila zmírnit porážku a zásluhou Vaňka a v poslední minutě hlavičkujícího kapitána Bouchala korigovala skóre na 4:2.

Nečekaný výsledek se zrodil v Katovicích, které ve třech předchozích zápasech doma neztratily ani bod a s posledním Chebem byly jasným favoritem. V přestřelce na druhém hřišti Junior a bez podpory fanoušků tahali Katovičtí za kratší konec. Hraničáři byli mimořádně produktivní a střelami za hranicí šestnáctky vytáhli stav v 56. minutě už na 1:4. Domácí odpověděli během deseti minut snížením dorážkou Požárka a pohotovým zakončením Kaduly, ale poslední slovo měl veterán Sláma, který svým třetím zásahem definitivně rozhodl o importu bodů do Chebu.

Nováček Lom na táborské Svépomoci vytěžil i ze čtvrtého střetnutí tři body. Sedlčany zdolal 3:0 a v neúplné tabulce se vyšvihl na druhou příčku. Do sestavy se vrátil Jan Šimák, naopak scházeli Kosobud s Neužilem. Středočeši venku ještě nebodovali, dvě velké šance měl na noze Kvěch, ale jejich naděje začaly pohasínat po půl hodině, když po průniku a střele Kadlece dopravil míč do sítě z bezprostřední blízkosti Grobár.  V druhém poločase potvrdili převahu domácích hlavou M. Novák a krátce nato se po rozebrání sedlčanské obrany poprvé prosadil Kadlec.

Výsledky 8. kola divize A


SK Otava Katovice – FK Hvězda Cheb 3:5 (1:3)

Góly: 10. a 67. Kadula, 57. Požárek – 18., 38. a 75. Sláma, 6. Komberec, 56. Anděl. Rozhodčí: Šálková - Špindlerová, Šiška. Delegát: Krejčí. ŽK: 1:5 (Chylík – Anděl, Bauer, Hucl, Kubinec, Komberec). Bez diváků.

FC Viktoria Mariánské Lázně – FK Spartak Soběslav 4:2 (3:0)

Góly: 13. a 50. Braun, 27. Lukáš, 30. Popovič - 67. Vaněk, 90. Bouchal. Rozhodčí: Fencl - Šlajs, Mazanec. Delegát: Dobšík. ŽK: 1:4 (Drahorád – Kutner, Říha, Boháč, T. Mazouch). Bez diváků.

Sokol Lom – Tatran Sedlčany 3:0 (1:0)

Góly: 36. Grobár, 60. M. Novák, 64. Kadlec. Rozhodčí: Cihlář - Kastl, Havlík. Delegát: Sádovský. ŽK: 2:0 (J. Chotovinský, Kadlec). Bez diváků.

SK Dynamo Č. Budějovice B - FK Jindřichův Hradec 1910 odloženo

 

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle