Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník selhal v Dražicích, v dohrávce se revanšoval s Protivínem. Osek hattrickem Jakuba Říského porazil Týn. Za Třeboň řádil Martin Průcha

 
neděle, 4. října 2020, 12:42

Jihočeský kraj – Nejvyšší jihočeská soutěž se přehoupla do druhé poloviny podzimu. Č. Krumlov nadále prochází soutěží bez porážky. V podzámčí zdolal obranu Strakonice třemi góly po hodině hry. V okresních derby bodovaly Protivín a Jankov. Po dalším domácím vítězství poskočilo tabulkou béčko Táborska. Druhý Osek měl hodně práce s nováčkem Týnem, o tříbodovém zisku rozhodl hattrickem Jakub Říský. Olešník prohrál v Dražicích trefou Jiřího Štechera, v neděli zabodoval v dohrávce s Protivínem. Třeboň zásluhou čtyřgólového kousku Martina Průchy porazila Čimelice.

Sedmé kolo načal duel na Soukeníku, kde táborské béčko hostilo Lažiště. Z úvodního náporu si domácí vypracovali tři šance a jednu z nich proměnil již ve 2. minutě kapitán Mácha. Lažiště (s Kamilem Tobiášem, který v Táborsku trénuje U17) vyrovnalo hru a do černého mířil také kapitán, hostující Jaroslav Rauscher. Táborští po přestávce opět přidali a po hodině hry přidali za šest minut tři góly. Dvakrát skóroval Římanek a jednou pendl Almeida.

Rudolfovu se nedaří, nevyhrál již posedmé v řadě. V derby s Jankovem mohli nastoupit v Čimelicích vykartovaní Pouzar s Hrbáčem. Hosty delší dobu také trápí střelecká produktivita, ale tentokrát se mohli spolehnout na Martina Popelku, který byl u všech gólů Jankovských. Domácí stačili odpovědět na Popelkovu trefu hned po třech minutách proměněnou penaltou Pouzara za faul na Šindeláře, ale šest minut před pauzou unikl po křídle Popelka a ideálně namazal Hüttnerovi. Čtvrt hodiny do konce si oba role vyměnili a Popelka hlavou pečetil na 3:1. 

Strakonice vzdorovaly na trávníku vedoucího Č. Krumlova celý první poločas. Po přestávce slavojáci využili krajní prostory, přitlačili Junior a třemi zásahy dosáhli očekávaného vítězství. V 58. minutě zužitkovali Dominovi svěřenci standardku, na jejímž konci byl hlavičkující Svoboda. V 71. minutě střídající Tůma přešel ve vápně přes dva obránce a zvýšil na 2:0. Pět minut před koncem nastřelili hosté Sládkem z přímého kopu tyč. V 88. minutě uzavřel skóre Kabele z penalty za faul na Růžičku.

Milevsko šlo do okresního derby oslabeno o několik stálic základní sestavy. Citelně scházel střelec Zmeškal, který startoval na mistrovství Evropy v závodním rybolovu. Ve vyrovnaném střetnutí vytěžil Protivín z minima maximum a dal vzduchotechnikům lekci z produktivity. Ve 13. minutě využil zaváhání obrany J. Vorel a když si po Kasíkově přihrávce dali domácí vlastní gól, bylo o vítězi rozhodnuto. V závěru se zapsal mezi střelce Kvasnička. 

Olešník oproti pondělní dohrávce se S. Ústím (5:4) sice v Dražicích výrazně zlepšil defenzivní činnost, ale po dlouhé době neskóroval. Stalo se tak po sérii 27 zápasů za sebou! Naposledy se střelecky neprosadil na jaře 2019 v Katovicích (0:1). O jediný gólový moment celého zápasu se postaraly Dražice v 58. minutě. Dlouhý aut prodloužil domácí hráč až na zadní tyč, kde pohotově uklidil míč do Jirkalovy sítě kapitán Jiří Štecher.

Druhý Osek je doma stále stoprocentní a čtvrté vítězství z domácího trávníku získal s Týnem zásluhou Jakuba Říského, autora hattricku. Do desáté minuty stihl nastřílet dvě branky, ale nováček se nevzdal a Vařilem nejprve snížil a po hodině dokonce vyrovnal Dobalem. Začínalo se odznova. V 75. minutě vrátil Oseku vedení hlavou po standardce David Říský a zakrátko po Chalušově dlouhém výkopu zkompletoval hattrick Jakub Říský.

Gólové žně nabídl nedělní dopolední souboj Třeboně s Čimelicemi. Diváci zhlédli osm gólů, polovinu zařídil domácí útočník Martin Průcha. SIKO doma jenom vítězí, zatímco venku je to o poznání horší - nasbíralo jediný bod. Platilo to i na Hliníku. Už ve 2. minutě nastartoval kanonádu Hromádka, Průcha stihl do přestávky čistý hattrick. Hosté korigovali Hegenbartem a po přestávce Smetanou, ale pátou uklidňující trefu obstaral po dorážce zblízka opět Průcha. Domácí za jasného stavu 5:2 polevili a hosté kosmeticky upravili stav Petříkem.

V nedělní dohrávce 5. kola na hřišti U Obory v Protivíně zakončil Olešník náročný program čtyř zápasů během devíti dnů. Získal devět bodů a posunul se v tabulce na třetí příčku. S Protivínem předvedl větší touhu po vítězství a také měl více sil. V obou brankách dostali příležitost náhradníci. Domácí Barbotkin inkasoval do přestávky dvakrát z kopaček exlomského forvarda Bosnyaka. Zasloužené vítězství hostujícího týmu stvrdil třetí brankou Toth.

Výsledky 7. kola krajského přeboru


FC MAS Táborsko B - FK Lažiště 4:1 (1:1)

Góly: 2. Mácha, 63. a 68. Římanek, 69. De Almeida - 27. Jaroslav Rauscher.

FC ZVVZ Milevsko - FK Protivín 0:3 (0:1)

Góly: 13. Jaromír Vorel, 57. Pavel Novotný (vlastní), 81. Kvasnička.

TJ Dražice - FK Olešník 1:0 (0:0)

Gól: 58. Jiří Štecher.

SK Rudolfov - SK Jankov 1:3 (1:2)

Góly: 31. Pouzar (pen.) - 28. a 76. Popelka, 39. Hüttner. ČK: 1:0 (81. Hanzal)

TJ Osek - FK Olympie Týn n/Vlt. 4:2 (2:1)

Góly: 5., 10. a 79. Jakub Říský, 75. David Říský - 40. Vařil, 62. Dobal.

FK Slavoj Č. Krumlov - FK Junior Strakonice 3:0 (0:0)

Góly: 63. Svoboda, 71. Tůma, 88. Kabele (pen.).

TJ Jiskra Třeboň - SK SIKO Čimelice 5:3 (4:1)

Góly: 2. Hromádka, 13., 32., 39. a 68. Průcha - 37. Hegenbart, 59. Smetana, 80. Petřík.

Sokol Sezimovo Ústí - TJ Blatná odloženo


Dohrávka 5. kola

FK Protivín – FK Olešník 0:3 (0:2)

Góly: 17. a 42. Bosnyak, 61. Toth.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák, Michaela Mikešová
 


 
Reklama