Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Divizní propadáky. Západní Čechy vs. jižní Čechy 4:0

 
neděle, 4. října 2020, 11:53

Čechy – Nechval dne před večerem, dalo by se říct po minulém vydařeném divizním víkendu a sobotních zápasech 7. kola, v nichž Jihočeši proti západočeským soupeřům nezískali ani bod! Na domácím stadionu prohrála i Soběslav, když po slibně rozehraném vstupu do druhého poločasu a vedoucím gólu dvakrát inkasovala. Prvního přemožitele našla rezerva Dynama v Rokycanech, odkud odjela s přídělem 0:4. O nic lépe nedopadl v Plzni na Doubravce Lom a Katovice na Petříně. V nedělní dohrávce se mohl J. Hradec v případě vítězství u předposledních Sedlčan vyhoupnout na medailové pozice, ale černý víkend zakončil porážkou 1:2.

Katovice vyšly v Plzni po dlouhé době střelecky naprázdno a po roce na Petříně opět prohrály. Inkasovaly již v 8. minutě, když centr z levé strany za beky uklidil skluzem do Švehlovy branky Demeter. Nejblíže k vyrovnání měli hosté ve 45. minutě, kdy po standardce nastřelili břevno a následnou dorážku vyhlavičkoval z prázdné branky domácí obránce. Ve vyrovnaném střetnutí se rodily šance na obou stranách, Katovičtí třikrát nastřelili brankovou konstrukci. Pět minut před koncem pečetil výhru domácích kapitán Lisý.

Střelný prach zvlhnul v Plzni i Lomu, který si vypracoval dostatek příležitostí na to, aby uhrál v Doubravce lepší výsledek, finální fáze ale tentokrát vázla. Po darovaném rohu šla Doubravka do vedení zásluhou Světlíka, v závěru poločasu ještě nastřelil Krejčí tyč. Velikou možnost měl na kopačce v 54. minutě Neužil, ale brankáře Janiše však tváří v tvář neprostřelil. Západočeši zvýšili Paulem a po trestném kopu Světlíka. Pak už domácí dominovali a hosty uchránil o vyšší porážky brankář Matoušek.

Náskok vedoucích Přeštic se po sedmém kole rozrostl na pět bodů. Druhé béčko Dynama ČB propadlo na hřišti Rokycan, kde si vybralo slabší chvíli a poprvé prohrálo hrozivým skóre 0:4. Trenér Tichai se musel obejít bez pendlů a brankáře Kerla, který jel s A-týmem do Ml. Boleslavi. Mezi tyčemi zaskočil 18letý dorostenec Červenec. Naděje budějovických mladíků začaly pohasínat po půl hodině, kdy po autu a nedůrazném odkopu se Rokycany Matasovou šťastnou střelou ujaly vedení. Za sedm minut připojil druhý gól ranou z rohu vápna Černý a krutý debakl favorita završil ve druhé půli v rozmezí dvou minut Procházka.

Soběslav byla v domácím střetnutí s Mýtem velkým favoritem. Loňský nováček divize venku ve dvou předchozích zápasech nebodoval.  Po bezgólové první půli měl o poločasovém střídání šťastnou ruku trenér Hajič, když poslal na trávník Jana Mrúze a ten po čtyřech minutách na trávníku a přesném pasu Kutnera zaznamenal svůj první divizní gól. Hosté nejprve zahrozili nastřeleným břevnem přímo z rohu a v 65. minutě potrestal domácí za pasivitu na zadní tyči volný Frizoni. Za necelých deset minut byl u vítězného gólu Mýta opět Brazilec Frizoni (dříve mj. Žižkov, Vlašim, Příbram), který přesně nacentroval na hlavu střídajícího Hereita. Spartak se po dvou porážkách propadl na deváté místo.

Do nedělní dohrávky v Sedlčanech nastoupil J. Hradec s jedinou změnou v sestavě, když Hulíka nahradil v brance Tomáš Cettl. Po zahřívací čtvrthodince byli Jihočeši směrem dopředu nebezpečnější. Ve 25. minutě překonal Darkeh gólmana, ale v brance zaskočil obránce a slabou střelu vykopl do bezpečí. Devět minut nato domácí stoper Řehák namazal při rozehrávce Tomanovi, který vnikl do šestnáctky a tvrdou ranou otevřel skóre. Sedlčany vyrovnaly v nástupu do druhé půle Haškovou střelou z vápna. Domácí ožili a v 67. minutě vsítili kapitánem Brotánkem hlavou po rohu vítězný gól.


Výsledky 7. kola divize A  


SK Petřín Plzeň – SK Otava Katovice 2:0 (1:0)

Góly: 8. Demeter, 85. Lisý. Rozhodčí: Nehasil - Jati , Fencl. Delegát: Bláha. ŽK: 0:1 (Uher). Diváků: 200.

FK Spartak Soběslav – TJ Slavoj Mýto 1:2 (0:0)

Góly: 49. Mrúz - 65. Frizoni, 74. Hereit. Rozhodčí: Doubrava - Švagr, Urban. Delegát: Ploch. ŽK: 2:4 (Kutner, Boháč – Pfeifer, Frizoni, Brudna, Vild). Diváků: 300.

SK Senco Doubravka – Sokol Lom 3:0 (1:0)

Góly: 32. a 79. Světlík, 69. Paul. Rozhodčí: Štrincl - Kožár, Kubec. Delegát: Hnilička. ŽK: 0:1 (Kosobud). Diváků: 49.

FC Rokycany – SK Dynamo Č. Budějovice B 4:0 (2:0)

Góly: 31. Matas, 37. Černý, 74. a 76. Procházka. Rozhodčí: Trska - Cichra, Janoch. Delegát: Chlaň. ŽK: 1:3 (Koranda – Červený, Matoušek, Bouguetouta). Diváků: 150.

Tatran Sedlčany – FK Jindřichův Hradec 1910 2:1 (0:1)

Góly: 53. Hašek, 67. Brotánek - 34. Toman. Rozhodčí: Hlaváček - Toman, Les. Delegát: Vrzal. ŽK: 1:2 (Kdolský – Blažek, Votava). Diváků: 152.


Tabulka po 7. kole


Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař