Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čtyřgólový obrat ve druhé půli: Příbram B – Písek 1:4

 
sobota, 3. října 2020, 19:05

Příbram - K utkání do Příbrami odjížděli fotbalisté Písku po čtrnáctidenní karanténě a s cílem bodovat. Předposlední příbramskou rezervu přivedl na plac coby trenér Miroslav Slepička, který ještě nedávno nastupoval v píseckém dresu jako útočník.

Mezi náhradníky se objevili na střídačce Písku uzdravený Štěpán Koreš a nově taky Roman Wermke, jenž byl v létě na odchodu z mužstva. „Romanovi nevyšlo angažmá na Slovensku, tak jsme se domluvili, že bude ještě další půlrok pokračovat u nás,“ vysvětlil přítomnost kvalitního záložníka na soupisce trenér Milan Nousek.

Výkon Písku v první půli po nucené pauze ideální zdaleka nebyl, avšak herně ani fyzicky Jihočeši za domácí Příbramí nijak nezaostávali. Úvod utkání se nicméně lépe povedl Příbrami, kterou poslal v 10. minutě Cortez do vedení, když si naskočil na centr zprava a hlavou skóroval.

Písek pak hru opticky vyrovnal a ve 33. minutě si vypracoval velkou šanci na vyrovnání. Froněk dostal míč do běhu, mířil na zadní tyč, brankář Smrkovský však konečky prstů vytěsnil míč na roh. Chvilku na to mířil z výborné pozice těsně vedle levé tyče Ulbrich.

„Po první půli nic nenasvědčovalo tomu, že vyhrajeme takovým rozdílem, protože jsme nehráli dobře a zaslouženě jsme prohrávali. Nedařilo se nám kombinačně a byli jsme slabší i v osobních soubojích,“ uvedl k průběhu úvodního dějství trenér Milan Nousek ml.

Pomohla střídání o přestávce

Do druhého poločasu ovšem Písečtí vlétli jako uragán a hned ve 46. minutě se hostům podařilo zásluhou Martina Šplíchala vyrovnat. V 56. minutě byl ve vápně faulován střídající Presl a Tomáš Froněk penaltu bezpečně proměnil – 1:2.

Od té chvíle hosté koncertovali. Příbram odpadla a Písek si na hřišti dělal, co chtěl. Po rozebrání domácí obrany přidal třetí gól Písku do prázdné brány opět Šplíchal v 63. minutě – 1:3. Vzápětí poprvé naskočil do hry navrátilec Štěpán Koreš (31), jenž v 18 letech odcházel do Slavie Praha.

Hra kočky s myší pokračovala a počtvrté skóroval v 77. minutě dalekonosnou střelou ze středového kruhu Antonín Presl - 1:4. Do Příbrami odjížděl trenér Milan Nousek s přáním jakéhokoliv bodového zisku, takže s výhrou v poměru 4:1 mohl být nadmíru spokojený.

„Do druhého poločasu jsem udělal v sestavě změny, naše hra se zlepšila a díky tomu jsme zápas nakonec vyhráli. Příjemně mě překvapilo, že jsme utkání zvládli také po fyzické stránce, byť to někteří hráči měli těžší,“ zhodnotil utkání Nousek.

1. FK Příbram B - FC Písek 1:4 (1:0)

Góly: 10. Cortez - 46. a 63. Šplíchal, 56. Froněk (pen.), 77. Presl. Rozhodčí: Mudra - Hodek, Šlajs. ŽK: 4:1 (za hosty Ulbrich). Diváků: 44.

Písek: Satrapa – Benetka, Vacovský, Mařík (46. J. Held), Holý – Sajtl, Kulík (46. Presl), Pařízek (81. Wermke), Froněk (72. Janoušek) – Ulbrich (64. Koreš), Šplíchal. Trenér: Nousek.

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle