Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do Tábora přijede lídr z Hradce Králové. Nastoupí nový Senegalec?

 
pátek, 2. října 2020, 22:26

Tábor – FC MAS Táborsko potřebuje ve II. lize naplno bodovat, ale v příštím duelu (neděle 4. října 2020 v 16.00) to bude mít doma velmi těžké. Na jih Čech totiž přijede první tým tabulky z Hradce Králové, který vede zkušený trenér Zdenko Frťala. Východočeši ještě v soutěži neprohráli, naposledy remizovali bez branek s Vyšehradem.

Na webu fkchk.cz o Táborsku píše trenér Frťala: „V ČFL byli zvyklí vyhrávat, postoupili zaslouženě. Předváděli kvalitní fotbal. Tým se kompletně přebudoval, zůstali tři zkušení hráči, kolem kterých se vytvořil pracovitý a ambiciózní kolektiv. Osa Navrátil–Kučera–Musiol je pro ně důležitá. Vstup do soutěže jim nevyšel, možná i kvůli přemotivovanosti dostali dvakrát dvě červené karty. Proti nám nemají co ztratit, je to mladý, pohyblivý tým, který má svoji tvář,“ charakterizoval nedělního soupeře.

Jenže Musiol kvůli karetnímu trestu hrát v neděli ještě nemůže. Naopak k dispozici bude trenérovi Miloslavu Brožkovi Tolno, který stál jeden zápas a odbyl si to v poháru. O motivaci mají Jihočeši postaráno, poprat se s lídrem tabulky o tři body! Středeční pohárové utkání s Bohemians ukázalo, že tým Táborska kvalitu má, jen potřebuje zvýšit produktivitu. 

Táborsko hlásí do svých řad novou posilu. Jedná se o 24letého středopolaře ze Senegalu: Ndiaye Modou Birame. Hráč přichází z francouzského Evianu díky agentovi Danielu Chrystosomovi. Ten s Táborskem dlouhodobě spolupracuje. Do klubu přivedl Condeho (Zlín), Simu (Slavia) nebo Tolna.

„Daniel zastupuje kvalitní hráče, o které je na fotbalovém trhu zájem. Nový hráč Modou je střední záložník, který může hrát na pozicích šestky, osmičky nebo desítky. Myslím, že hráč je po kondiční stránce připravený. Chtěli bychom agentovi Danielu Chrystosomovi za dosavadní spolupráci poděkovat. Díky němu pokračuje úspěšná spolupráce s Evianem,“ uvedl trenér A týmu Miloslav Brožek.

K zápasu s Hradcem dodal: „Bohemka jako ligový tým u nás v poháru nedominovala, vynasnažíme se, aby u nás nedominoval ani Hradec. Chceme tři body. Jsme si vědomi síly a kvality hostů, ale my půjdeme za vítězstvím,“ prohlásil trenér.  

Do ochozů na utkání s H. Králové ještě mohou přijít diváci, omezující nouzový stav platí až od 5. října.

V utkání proti Vyšehradu hráli Hradečtí v této sestavě: Vízek – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Soukeník (82. Jukl), Rada – Vlkanova (71. Procházka), Dvořák, Novotný (46. Záviška) – Prekop (58. Šípek).

Příchody do kádru FC HK v létě 2020: Dvořák (SK Sigma Olomouc), Miker (FK Pardubice – z hostování), Novotný (FC Vysočina Jihlava), Rada (Bohemians Praha 1905), Trávníček (MFK Chrudim – z hostování), Vašulín (MFK Chrudim – na hostování), Záviška (Bohemians Praha 1905 – na hostování), Zorvan (1. FK Příbram – z hostování).

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko