Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Budějovická Lokotka získala v Bernarticích cenný bod

 
středa, 30. září 2020, 14:26

Bernartice – V 6. kole krajské 1. A třídy hostily Bernartice dalšího soupeře z krajského města. Po vítězném utkání na Slavii je čekala suchovrbenská Lokotka. V porovnání s loňským podzimem, kdy ji těsně porazily, přijela s poněkud jiným mužstvem a s třemi sedmnáctiletými mladíky v základní sestavě. Dá se říci, že byla podstatně nebezpečnější. Domácí začali dobře a první dvacetiminutovku odehráli velmi kvalitně. Zaznamenali také první gólový úspěch. Pak tempo poněkud opadlo, avšak převaha a neproměněné šance domácích byly evidentní. V tom druhém se hosté snažili o srovnání skóre a to se jim po deseti minutách podařilo. Pak to byl zápas odehrávaný většinou uprostřed hrací plochy plný soubojů, ovšem až do konce hrací doby již bez gólového efektu.

První střelu na Tomáškovu bránu vyslal Fedák, ta však postrádala přesnost a skončila nad břevnem. Ve 14. minutě přihrál zprava Pěchota do šance Staňkovi, který střelou minul přední tyč. Nápor domácích vyvrcholil ve 22. minutě, kdy po dlouhém autovém vhazování Ťupou prodloužil Trantina míč do ohně a Tomáš Kadlec ho trefil tak nešťastně, že skončil za Tomáškovými zády – 1:0.

Češkův centrovaný balón poslal bernartický stoper Jakub Novák v 26. minutě nad bránu. Po akci Davida Nováka, který mužstvo posílil z moravského Bedřichova, zakončil Staněk jen lehkou střelou a hostujícímu mladému gólmanovi starosti nenadělal. Ve 29. minutě se snad poprvé osmělili ke střele i hosté. Tunisan Khalil Ayeb vypálil zprava levačkou a míč skončil vedle vzdálenější tyče. Další střelecký pokus od Čapka v 35. minutě ukončil svou pouť vysoko nad břevnem bernartického brankáře Tomáše Fučíka. Trestný kop Jakuba Nováka směřoval pouze do hostující zdi v 39. minutě hry. O minutu později vystřelil z pravé strany z velkého úhlu na bližší tyč Pěchota, brankář míč skryl ve svých rukavicích.

Ve 42. minutě měli blízko vyrovnání hosté, v posledním okamžiku míč ukopl stoper Tomáš Češka a následoval rohový kop. O minutu později nádhernou střelu Ťupy vytáhl Tomášek ze šibenice a kopal se další roh. V poslední minutě ještě Fedákova hlavička skončila nad břevnem. Do kabin odcházela mužstva s jednogólovým náskokem domácích.

Za hosty srovnával dorostenec Martinec

Na počátku druhého poločasu byla vidět snaha hostů o srovnání skóre zápasu. Dobrá defenzivní činnost domácích jim tuto možnost značně znesnadňovala. V 54. minutě Voj. Charypar našel z levé strany Staňka, který hlavičkoval vedle brány. V 55. minutě se konečně hosté dočkali. Po pravé straně unikl Jánošík, nahrál na přední tyč sedmnáctiletému dorostenci Jakubu Martincovi, který neměl moc práce balón dostat za Fučíkova záda do sítě – 1:1.

Ayebovu střela v 64. minutě bernartický brankář lapil. O dvě minuty později trestný kop Jakuba Nováka z 25 metrů skončil nad bránou. Aktivní Tunisan Ayeb střílel v 73. minutě nad bránu. Šikovný a hbitý Martinec vypálil zleva z velkého úhlu a Tomáš Fučík míč od zadní tyče vyrazil. V 90. minutě ještě Fedákova střela těsně bránu minula.

Poslední pokus domácích v hektickém závěru nastal v první minutě nastaveného času. Tečovaná střelu Jakuba Nováka skončila vedle brankové tyče v autu. Následoval rohový kop a závar před hostující bránou a střela do houšti těl. Utkání skončilo zaslouženou plichtou. Hosté si za předvedenou hru prohrát nezasloužili.

Další 7. kolo odehrají Bernartice v neděli 4. října v Lišově. Začátek zápasu je stanoven na 16:00 hod.

TJ Sokol Bernartice – Lokomotiva České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 22. Tomáš Kadlec (vlastní) - 54. Jakub Martinec. Rozhodčí: Radek Valeš – Radek Šťastný, Karel Barva. ŽK: 2:3 (Smrčina, Tomáš Češka – Jánošík, Kamiš, Wenzl). Diváků: 50.

Bernartice: Tomáš Fučík (K) – Fedák, Jak. Novák, Tom. Češka, Pat. Brož (63. Smrčina) – Voj. Charypar, Trantina – Pěchota, David Novák (76. Psohlavec), Ťupa – Staněk. Trenér Pavel Schorník.

Loko ČB: Tomášek – Wenzl, Pavel Kamiš (K), Voneš, Havrda – Jánošík (90. Kuchař), Čapek, Choutka, Tomáš Kadlec (71. Matěj Veselý) – Martinec, Ayeb (88. Fantyš). Trenér Pavel Tauber.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák