Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Pondělní dohrávky patřily domácím. Olešník přestřílel S. Ústí, Táborsko B zdolalo Milevsko

 
pondělí, 28. září 2020, 19:32

Olešník/Sezimovo Ústí – Ve dvou pondělních dohrávkách braly body domácí celky. Béčko Táborska porazilo na Soukeníku Milevsko a odpoutalo se z poslední příčky. Devítigólová podívaná se strhla v Olešníku. Sezimovoústečtí dokázali vždy dorovnat skóre a v nastavení sahali po vyrovnání. Olešnický Lukáš Dudek se blýskl čtyřmi brankami.

Po sobotním kvalitním výkonu v Olešníku mladíci Táborska ve druhém domácím střetnutí na Soukeníku porazili milevské vzduchotechniky. Táborští utekli hostům do třígólového náskoku do 40. minuty, kdy měli více ze hry a postupně se prosadili Ott, Havrda a Mikuláštík. Benjamínek Svatek nastřelil tyč. Deset minut po přestávce snížil kanonýr Zmeškal, ale Táborsko si už zbytek zápasu pohlídalo. V 74. minutě se dočkal premiérové trefy teprve 16letý Pavel Svatek, který uzavřel skóre na 4:1. Svěřenci trenérů Jelena a Veseckého opustili chvost tabulky a k dobru mají ještě dohrávku s Č. Krumlovem. „Již sobotní zápas naznačoval herní zlepšení našeho týmu a v zápase s Milevskem se to potvrdilo. Musím pochválit celý tým za předvedený výkon,“ uvedl kouč Miroslav Jelen.

Obrany byly děravé jako ementál, celky Olešníka a S. Ústí myslely hlavně na ofenzívu. A v zakončení se jim mimořádně dařilo. Když dal uzdravený Lukáš Dudek dva góly do 27. minuty, vypadalo to na pohodové vítězství favorita, ale stejně jako v sobotu si Olešničtí vzali oddechový čas a hosté v rozmezí tří minut Irsou a Říhou vyrovnali. Trenéři na střídačkách byli na infarkt hlavně po přestávce. Ústečtí dokázali vždy během minuty dvakrát kontrovat vedení domácích. Na Hellerovu trefu odpověděl bleskově Irsa. Dudek po hodině hry upravil na 4:3, ale ihned po rozehrávce si dal po střílené přihrávce agilního Škardy vlastní gól Nygmet. Plodnou tříminutovku zakončil vítězným gólem střelec dne Lukáš Dudek, když zúročil Lafatův milimetrový pas. Tím ale neměli domácí ještě vyhráno. „V posledních minutách jsme sahali po vyrovnání, bohužel jednou zaskočil za domácího brankáře David Lafata a podruhé domácí gólman vychytal našeho Ivoše Koníře. Myslím si, že jsme proti favoritovi zanechali dobrý dojem, bohužel bez bodového efektu,“ posteskl si sezimovoústecký kouč Ladislav Šebek. „Dneska k nám přijel velmi nepříjemný soupeř, i když jsem si to před zápasem nemyslel. Čtyřikrát jsme vedli a přitom jsme se do konce strachovali o výsledek. Ještě, že měl Lukáš Dudek den a udělal si ze zápasu " one man show ", oddechl si po přestřelce olešnický trenér Roman Chlumecký.

Pondělní dohrávky krajského přeboru

FK Olešník - Sokol Sezimovo Ústí 5:4 (2:2)

Góly: 20., 27., 62. a 64. Dudek, 50. Heller - 32. a 51. Irsa, 35. Říha, 63. Nygmet (vlastní). Rozhodčí: Lepič - Lovětínský, Votava. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:4 (Řehoř, Nygmet – Škarda, Bouška, Říha, Podroužek). Diváků: 46. Dohrávka 4. kola.

FC MAS Táborsko B – FC ZVVZ Milevsko 4:1 (3:0)

Góly: 15. Ott, 30. Havrda, 40. Mikuláštík, 74. Svatek - 56. Zmeškal. Rozhodčí: Mach - Klátil, Slepička. Delegát: Kučera. ŽK: 2:1 (Ott, Schramhauser – Hadáček). Diváků: 42. Dohrávka 15. kola.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle