Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

I. B třída: Vacov nastřílel osecké rezervě desítku, Mladá Vožice skončila na štítě Mirovic

 
neděle, 27. září 2020, 11:35

Jihočeský kraj – Několikadenní vytrvalý déšť se podepsal na víkendovém programu nejnižší krajské soutěže. Čtyři zápasy byly odloženy kvůli nezpůsobilým a podmáčeným terénům a dva kvůli nákaze Covid 19 v týmech Plané nad Lužnicí a třeboňské rezervy.

Tucet gólů v utkání sousedů

Ve skupině A porazilo výrazným způsobem Větřní po jednogólovém vedení v první půli Lhenice. Střelcem domácích byl Rudolf Weinhard, který se trefil do sítě dvakrát (z toho jednou z penalty). Vítěz zápasu poskočil v tabulce o čtyři příčky vzhůru a dostal se na 5. místo. Loučovice o gól vyhrály nad rezervou Spartaku Trhové Sviny, když se o výsledku rozhodlo již v prvním poločasu. Dva góly domácích zaznamenal Michal Toman podobně jako na druhé straně Josef Kurali. Hrdějovice přivezly bod z Chvalšin, oběma mužstvům to příliš nepomohlo a obsazují v tabulce místa v její nejspodnější části. Dříteň se stále nemůže bodově chytit, ale tentokrát to měla hodně těžké s lídrem tabulky z Boršova nad Vltavou. Prohrála na svém trávníku o tři góly a nadále okupuje poslední místo tabulky.

Frymburk porazil Dolní Dvořiště a je s jednobodovou ztrátou na lídra druhý. Sedlec vyhrál o gól se Zlatou Korunou. Po vyrovnané první půli, rozhodl a výhře již v 51. minutě Lukáš Hovorka proměněním nařízeného pokutového kopu. Kamenný Újezd v divokém utkání porazil hokejovým výsledkem rezervu Malše Roudné. Po vyhraném prvním poločasu o dva góly v tom druhém padlo ještě osm gólů (po čtyřech na každé straně) a zrodil se dvanáctigólový zápas. Za domácí skórovali třikrát Viktor Kotalík a dvakrát Aleš Černý. Za hosty zaznamenali po dvou trefách dorostenec Dominik Šrámek a Milan Fatura. Kamenný Újezd je v tabulce třetí.

Fiedler odmítl další hattrick

Ve skupině B si zatím suverénní Čkyně bezpečně dokráčela k tříbodovému zisku v domácím utkání s Cehnicemi. Dva góly zaznamenal jejich šutér Josef Fiedler (a zahodil penaltu) a vede tabulku střelců této skupiny s 12 góly! Vedoucí pozici v tabulce si nadále udržují, neboť jejich největší konkurent v boji o první příčku Bělčice ve Stachách nehrál, utkání bylo totiž odloženo. Osecká rezerva schytala na domácím pažitu desítku od Vacova. Již poločas naznačoval, že to bude jednoznačná záležitost pro hosty. V tom druhém přidali další čtyři trefy a debakl 1:10 byl na světě. Pětkrát se trefil vacovský Filip Zita (ve skupině druhý kanonýr s 11 trefami), třikrát Lukáš Král a dva další zásahy zaznamenal Jiří Mls. Vítěz je v tabulce třetí a poražený předposlední. Dražejov zachránil všechny body s posledním Husincem až v úplném závěru utkaní. Rozhodující gól zaznamenal v 89. minutě Václav Šrámek. Červenou kartu v tomto zápasu obdržel hostující hráč na lavičce Martin Toman.

Prachatická rezerva podlehla na domácím trávníku v Záblatí mužstvu z Kestřan. Po vyhraném prvním poločasu o jeden gól začali ty ostatní padat až v posledních sedmi minutách hry. Nejprve vyrovnal prachatický Martin Janošťák, pak góly Lukáše Markvarta a Martina Lebedy rozhodly o výhře hostů, kteří na tom v tabulce nejsou vůbec špatně a obsazují páté místo. Sedlice zcela jasně přehrála Střelské Hoštice, když čtyři gólové trefy zaznamenal Miroslav Nedvěd (z toho dvě byly z penalt). Nováček z Bavorova doma podlehl o gól Volyni. O výsledku bylo rozhodnuto již v prvním poločasu. Na Hubáčkův vedoucí gól odpověděli hostující Petr Hájek z penalty a Petr Pubal, v 35. minutě byl výsledek utkání stanoven.

Za Štochla zaskočil střelecky Ševr

Ve skupině C se střetly třetí Mirovice s první Mladou Vožicí. V utkání velmi dobré úrovně se střelecky dařilo domácím a lídr tabulky to odnesl pětigólovým debaklem. Dva góly domácích zaznamenal Vlastimil Ševr, bývalý hráč Příbrami. Vítězové postoupili o jedno místo a odsunuli lídra tabulky na třetí pozici. Toho využil na jaře velmi dobře hrající Sepekov. V derby vyhrál v Božeticích a usadil se na čele tabulky. Po prohrané první půli díky gólové trefě Jakuba Csandy, v té druhé nastřílel čtyři góly a zcela jasně vyhrál. Poslední gól vsítil exmilevský 39letý Štěpán Kuchař, který v Sepekově doslova září a je jejich nejlepším střelcem. Božetice se momentálně výsledkově trápí a jsou poslední bez bodového zisku. Boston Kluky po prohraném prvním poločasu ve druhém zapnul na vyšší obrátky a skóre utkání srovnal Lukášem Háječkem díky proměněnému pokutovému kopu. Soběslavská rezerva pak odskočila gólem Lukáše Havlíčka v 74. minutě. Za domácí zachraňoval bod o pět minut později Vojtěch Košatka.

Chyšky prohrály v Chotovinách po vyrovnané první půli. O výhře domácího mužstva rozhodl již v 53. minutě Sándor Logojda. Hradiště pokořilo Větrovy pěti góly. Již v první půli vedlo dvougólovým náskokem. Ve druhém přidalo další dvě trefy a jasně vyhrálo. Hattrick zaznamenal Jakub Nimburský. Hrálo se na UMT v Písku, neboť jejich hřiště bylo podmáčené. Hradiště díky vysoké výhře poskočilo a pět příček tabulkou vzhůru. Po pátém kole bylo deváté. Utkání Jistebnice s Čížovou bylo díky nezpůsobilému terénu odloženo a milevská rezerva zápas s Planou nad Lužnicí také neodehrála díky karanténě hostů.

Č. Velenice poprvé padly v derby

Ve skupině D českovelenický lídr tabulky prohrál o gól na domácím trávníku se Suchdolem nad Lužnicí. Dvougólový náskok hostů, o který se zasloužili exjindřichohradecký Ondřej Černoch a Radek Arenberger, pouze korigoval pět minut před závěrečným hvizdem rozhodčího kapitán mužstva Václav Samec. Nová Bystřice smetla z hřiště devíti góly mužstvo Mladého. Tři góly zaznamenal Jiří Havel, dva dal David Frühauf. Vítězné mužstvo je v tabulce druhé. Nováček z Horního Žďáru prohrál na svém trávníku s Kardašovou Řečicí, když první poločas vyhrál, v tom druhém dávali góly již pouze hosté. V 51. minutě vyrovnal stav zápasu Karel Valek a rozhodnutí o výhře přinesl gól na začátku poslední dvacetiminutovky Karla Janečka z penalty.

Buk vyhrál v Ledenicích, ty se od počátku soutěže výsledkově trápí. Po vyrovnané první půli sice v té druhé gólem Matěje Volfa (v pořadí druhým) domácí vedli, pak se ale dvakrát prosadili hosté a trefami Petra Jaroše a v poslední minutě Filipa Tomšíka z penalty otočili skóre utkání ve svůj prospěch. Fotbalisté z Buku jsou v tabulce pátí a Ledeničtí se z posledního místa výše neposunuli. Tři zápasy byly odloženy: Lomnice nad Lužnicí – Neplachov, Studená – Třebětice a Dolní Bukovsko – Třeboň B.


VÝSLEDKY 6. KOLA I. B TŘÍDY


SKUPINA A

TJ Sokol Kamenný Újezd – TJ Malše Roudné B 7:5 (3:1)
Branky: 14., 74. a 90+1. Kotalík, 39. a 45. (pen.) Aleš Černý, 46. Komberec, 67. Petr Dvořák – 6. a 55. Šrámek, 86. a 90. Fatura, 62. Lad. Marek. Rozhodčí: Pánek – Marek Mráz, Ovčáček. DFA: Jiří Urban. ŽK: 2:2 (Sládek, Petr Dvořák – Dav. Novotný, Jurásek). Diváků: 50.

TJ Sokol Chvalšiny – TJ Slavoj Hrdějovice 2:2 (1:0)
Branky: 27, Kaprál, 48. Dymitskyi – 60. Hondlík, 90. Granov. Rozhodčí: Bumba – Picka, Janda. ŽK: 3:1 (Fučík, Zwifelhofer, Oškrda – Hondlík). Diváků: 50.

SK Větřní – SK Lhenice 5:1 (2:1)
Branky: 75. (pen.) a 78. R. Weinhard, 34. Sukdolák, 40. Ješina, 57. Gutheis – 6. Trojan. Rozhodčí: Vejčík – Zabilka, Kemény. DFA: Vrzal. ŽK: 1:2 (Gutheis – Beran, Jind. Dvořák). Diváků: 45.

Vltavan Loučovice – TJ Spartak Trhové Sviny B 3:2 (3:2)
Branky: 15. a 18. Toman, 4. Fejtek – 14. a 35. Kurali. Rozhodčí: Zabilka – Vejčík, Jan Marek. ŽK: 0:2 (Lust, Lavička). Diváků: 35.

FC Šumava Frymburk – FK Dolní Dvořiště 2:0 (1:0)
Branky: 24. Šisler, 71. Liebl. Rozhodčí: Picka – Bumba, Lach. ŽK: 1:2 (Malina – Kubík, Šrefl). Diváků: 49.

SK Sedlec – SK Zlatá Koruna 2:1 (1:1)
Branky: 26. Koňarík, 51. (pen.) Hovorka – 13. Persán. Rozhodčí: Marek Mráz – Pánek, Pojar. ŽK: 1:4 (Koch – Šebelka, Štěpánek, Persán, Ohnsorg). Diváků: 40.

TJ Dříteň – FK Boršov nad Vltavou 0:3 (0:1)
Branky: 45. Čuřík, 62. Řežáb, 74. (pen.) Filištein. Rozhodčí: Bartůněk – Bartoníčková, Pileček. ŽK: 3:5 (Pojer, Matoušek, Fil. Šantora – Gruber, Kéri, Čuřík, Filištein, Kofroň). Diváků: 50.


SKUPINA B

TJ Sokol Bavorov – SK Slavoj Volyně 1:2 (1:2)
Branky: 24. Hubáček – 30. (pen.) Petr Hájek, 35. Petr Pubal. Rozhodčí: Trkovský – Čarek, Pašek. DFA: Albrecht. ŽK: 5:5 (Pat. Kašpar, Folta, Řezáč, Hubáček, Brych – Dlouhý, Jan Jiřík - trenér, Mack, Pasler, Škopek). ČK: 0:1 (69. Slavík). Diváků: 45.

SK Čkyně – Sokol Cehnice 3:1 (2:1)
Branky: 39. a 43. Fiedler, 60. Gerold – 24. Herzig. Rozhodčí: Kadlec – Mir. Pečenka, Ct. Novotný. DFA: Josef Šafránek. ŽK: 3:4 (Král, Brabec, Pešek – Frčka, Čech, Krejsa, Sadlak). Diváků: 50.

TJ Sokol Sedlice – TJ Sokol Střelské Hoštice 6:1 (4:1)
Branky: 6., 15., 18. a 60. (pen.) Mir. Nedvěd, 25. Zíka, 88. Čabrádek – 20. (pen.) Šefčík. Rozhodčí: Petričák – Cimrhanzlová, Fous. ŽK: 1:2 (Čabrádek – Hanák, Rejšek). Diváků: 45.

TJ Dražejov – TJ Slavoj Husinec 3:2 (1:2)
Branky: 15. Bračok, 48. Hrčka, 89. Šrámek – 33. a 39. Cais. Rozhodčí: Křížovský – Makovička st., Krejčík. ŽK: 1:2 (Řezníček – Wágner, Cais). ČK: 0:1 (85. Toman - na lavičce). Diváků: 50.

TJ Osek B – SK Vacov 1:10 (1:6)
Branky: 18. Čapek – 10., 13., 26., 35., 71. Zitta, 19., 30. a 59. Král, 48. a 73. Jiří Mls. Rozhodčí: Landík – Jaroš, Pašek. ŽK: 1:2 (Ježek – Jiří Mls, Makas). Diváků: 48.

FK Tatran Prachatice B – FK IPD service Kestřany  1:3 (0:1)
Branky:
83. Janošťák – 14. Hoštička, 84. Markvart, 86. Lebeda. Rozhodčí: Pícha – Křížek, Datsenko. ŽK: 1:3 (Janošťák – Lebeda, Markvart, Pospíšil). Diváků: 40. Hráno v Záblatí.

Sokol Stachy – Sokol Bělčice - odloženo pro nezpůsobilý terén


SKUPINA C

1.FC Boston Kluky – TJ Spartak Soběslav B 4:4 (2:3)
Branky: 28. a 79. Voj. Košatka, 7. Němec, 53. (pen.) Háječek – 14. Benda (vlastní), 23. Fiala, 34. Karel Polišenský, 74. Havlíček.
Rozhodčí: Švec – Roman Novák, Tanáč. DFA: Kučera. ŽK: 3:4 (Benda, Jos. Košatka, Němec – Suda, Svoboda, Nývlt, Petrásek). Diváků: 30.

TJ Sokol Chotoviny – FC Chyšky 2:1 (1:1)
Branky: 44. Turek, 53. Logojda – 8. Michal Kosík. Rozhodčí: Syrovátka – Hučík, Váňa. ŽK: 1:1 (Cetlovský – Jan Málek). Diváků: 40.

SK Mirovice – TJ Sokol Mladá Vožice 5:1 (3:0)
Branky:  1. a 88. Ševr, 31. (pen.) Císař, 45. Vondrák, 80. Jelínek – 68. Petr Kukla. Rozhodčí: Jindrle – Studený, Lopata. DFA: Albrecht. ŽK: 2:4 (Mrlina, Jelínek – Sarvadi, Teplo, Petr Kukla, Štěp. Kukla). Diváků: 49.

TJ Božetice – TJ Sokol Sepekov 1:4 (1:0)
Branky:  24. (pen.) Csanda – 49. Jan Bolek, 55. Staněk, 71. Vlk, 74. Kuchař. Rozhodčí: Luk. Eibl – Ryklík, Bernát. ŽK: 2:4 (Luk. Stejskal, Jan Fara – Kašpar, Horek, Mart. Tupý, Kuchař). Diváků: 50.

TJ Hradiště – SK KAVAS Větrovy  5:1 (3:1)
Branky:
38., 43. a 85. Nimburský, 20. Tom. Blažek, 88. Řezáč – 2. Voborský. Rozhodčí: Krejník – Rous, Štěrba. ŽK: 3:0 (Tichava, Dav. Pichlík, Petr Valach – Trnka). Diváků: 49. Hráno na UMT Písek.

1.FC Jistebnice – Sokol Čížová - odloženo pro nezpůsobilý terén

FC ZVVZ Milevsko B – Sokol Planá nad Lužnicí - odloženo pro nákazu Covid 19 v týmu Plané


SKUPINA D

TJ Jiskra Nová Bystřice – SK Mladé 9:2 (1:1)
Branky: 60., 61. a 69. Havel, 19. a 90. Frühauf, 55. König (vlast.), 75. Bobál, 81. Janoušek, 88. Králíček – 12. Linhart, 47.(pen.) Kočvara. Rozhodčí: Černý – Tomaň, Janák. ŽK: 3:2 (Janoušek, Janata, Havel – Linhart, König). Diváků: 50.

TJ Lokomotiva České Velenice – Sokol Suchdol nad Luž. 1:2 (0:1)
Branky: 85. Samec – 26. Černoch, 73. Rad. Arenberger. Rozhodčí: Klimeš – Frantík, Hanes. DFA: Přibyl. ŽK: 1:4 (Fr. Dvořák – Záruba, Kuchyňka, Kubašta, Špale). Diváků: 50.

Sokol Horní Žďár – FK Kardašova Řečice 1922  1:2 (1:0)
Branky:
45. (pen.) Voldán – 51. Valek, 71. (pen.) Janeček. Rozhodčí: Daňhel – Prinz, Hanes. DFA: Tupý. ŽK: 4:1 (Ivan Adam, Němec, Šablatura, Roštek – Madar). Diváků: 50.

TJ Slavoj Ledenice – AC Buk  2:3 (1:1).
Branky:
44. a 58. Volf – 31. Vondráček, 71. Jaroš, 90. (pen.) Tomšík. Rozhodčí: Hladík – Švec, Škuthan. ŽK: 2:3 (Fošum, Šrajer – Schmirler, Marek Šenkýř, Jaroš). Diváků: 44.

Studená – Třebětice, Lomnice nad Lužnicí – Neplachov - odloženo pro nezpůsobilý terén na 28.10.2020

Dolní Bukovsko – Třeboň B - odloženo pro onemocnění Covid 19 u Třeboně


Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Jan Škrle