Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slávisté nepohlídali u standardek Jakuba Nováka - střelce obou bernartických gólů

 
středa, 23. září 2020, 12:39

České Budějovice - K odehrání 5. kola krajské 1. A třídy cestovali Bernartičtí do krajského města, kde se střetli s místní Slavií. Jeli tam s velkým respektem před soupeřem, kterého v loňském podzimu na jeho trávníku o gól zdolali. Ve vyrovnaném utkání hráli ze zabezpečené obrany a to se jim vyplatilo. Domácí byli kombinačně lepší, hosté je ale do šancí moc nepouštěli. Velmi dobře zachytal bernartický gólman a tak šli nakonec do vedení po standardce hosté. Ve druhé půli se hosté též nikam nehnali a nechali míč v moci po většinu času domácím. Ti také odraženou střelou od zad jednoho z beků stav srovnali. Standardky byly tentokrát mocnou zbraní hostů a nakonec proměněním jedné z nich ve druhé půli přivezli z těžkého utkání všechny body.

V 9. minutě měli obrovskou šanci domácí, ve skrumáži v pokutovém území po střele domácího kapitána Bohůnka bernartický gólman Vít Fučík (nahradil svého nemocného bratra) míč z bezprostřední blízkosti vyrazil a byl úspěšný i při dorážce. O dvě minuty později po střele slávistického universála Bohůnka z 25 metrů vytáhl míč z pod břevna na roh. Hosté se osmělili a první střela stopera Jak. Nováka ve 14. minutě utkání skončila nad bránou. Rohový kop zahrávaný z pravé strany Staňkem zakončoval hlavou Jak. Novák a míč skončil vedle brankové tyče.

Stejnou akci si oba aktéři zopakovali v 36. minutě. Staňkův rohový kop tentokrát zakončil stoper Jakub Novák nohou a brankář musel míč vytáhnout až za brankovou čárou – 0:1. Aktivní Staněk ve 39. minutě zakončoval akci střelou, která minula vzdálenější tyč. Rakovan přihrál z pravé strany na nabíhajícího Ťupu, který pálil na přední tyč, avšak brankář Maruška střelu lapil. První poločas tedy skončil jednobrankovým vedením hostů.

Domácí vyrovnali krátce po pauze

Druhá půle byla ve znamení náporu domácích a jejich snahy o rychlé srovnání stavu. To se jim hned v 50. minutě povedlo. Střela Jakuba Pince se otřela o záda bernartického stopera, změnila směr a zapadla na přední tyči do sítě, když bernartický gólman po míči bezpečně šel a chytil by ho. Šťastná branka domácích. To ale hosty nijak nerozhodilo a stále hráli svou hru. V 56. minutě zahrával z pravé strany trestný kop Staněk, ve velkém vápně našel Nováka, který míč sklepl Rakovanovi, ten mu ho vrátil a nejlepší hráč hostů na hrací ploše Jakub Novák v pohodě zaznamenal svůj druhý gól, jak se později ukázalo i vítězný – 1:2.

V 60. minutě oslovil Staněk na levé straně nabíhajícího Peterku, jehož střela levačkou na přední tyč skončila těsně vedle ní. Střelecký pokus Slípky v 68. minutě skončil též vedle vzdálenější tyče. V 70. minutě si vyměnili mezi sebou míč Smrčina se Staňkem a první jmenovaný zakončoval akci střelou nad bránu. O dvě minuty později střílel bernartický Voj. Charypar opět pouze vedle zadní tyče. Peterka se objevil sám v 74. minutě před brankářem Maruškou, který byl až na hranici šestnáctky. Přehodit ho se mu ale nepodařilo a slávistický ochránce brány míč chytil. Smrčinovu střela v 79. minutě brankář též lapil a poslední střelecký pokus Staňka v 84. minutě skončil nad domácí bránou.

Domácí v hektickém závěru hodně přitlačili svého protivníka, avšak kvalitní obranná činnost a výborný výkon brankáře Víta Fučíka v celém utkání jim již skórovat a zachránit alespoň jeden bod nedovolili.

Dalším soupeřem Bernartic je na vlastním trávníku mužstvo Lokomotivy České Budějovice. Zápas se hraje v neděli 27. září od 16:30 hodin a všichni příznivci jsou srdečně zváni.

SK Slavia České Budějovice – TJ Sokol Bernartice 1:2 (0:1)

Branky: 50. Jakub Pinc – 36. a 56. Jakub Novák. Rozhodčí: Petr Boček – Karel Kříž ml., Radek Seidl. ŽK: 1:0 (Rajzl). ČK: 1:1 (87. Dráb – 87. Rakovan). Diváků: 95.

Slavia ČB: Maruška – Klíma (81. Wagner), Dráb, Vršitý – Bohůnek (K) – Pinc (61. Korbel), Slípka, Toman (84. Bláha), Dvořáček (65. Voldán) – Šťastný, Rajzl. Trenér Pavel Janků.

Bernartice: Vít Fučík (K) – Pat. Brož, Jak. Novák, Trantina, Tom. Češka – Smrčina, Voj. Charypar – Ťupa (81. Psohlavec), Staněk (90. Basler), Peterka – Rakovan. Trenér Pavel Schorník.

Napsal(a) Jan Šerhant | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama