Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Sumář divize: Pětice jihočeských zástupců se drží v horních patrech

 
středa, 23. září 2020, 10:31

Čechy - V pátém kole divize ztratili první body fotbalisté béčka Dynama, kteří neuspěli na penalty v Mariánských Lázních. Soběslav zvládla další Jihočeské derby a Katovice porazila 4:1. Daří se také Jindřichovu Hradci. Jindřichohradečtí ztratili v Chebu dvoubrankové vedení, tři body jim ale v nastaveném čase vystřelil Cech. Hráči Lomu si poprvé v historii vyzkoušeli penaltový rozstřel v soutěžním utkání. A byli úspěšní. Ze hřiště Petřína Plzeň si přivezli cenné dva body. Za vedoucí Přeštice, které ještě ani jednou body neztratily, se vyskládala trojice jihočeských mužstev. Všech pět týmů z jihu Čech se nyní nachází v horní polovině tabulky.

VÝSLEDKY 5. KOLA DIVIZE A


FK Spartak Soběslav – SK Otava Katovice 4:1 (2:1)

Góly: 26. a 28. Vaněk, 77. Kutner, 91. (pen.) Svoboda - 41. Kadula. Rozhodčí: Šiška - Langmajer, Hrkal. Delegát: Walter. ŽK: 0:4 (Tušer 2, Chylík, Kahuj). ČK: 0:1 (90. Tušer). Diváků: 366.

Soběslav: Kuník – Podráský (90. Suda), Boháč, Maršík, Pavlík – Říha (46. Rubick), Bouchal, Hromada (82. Svoboda), Mrúz (87. Pokorný) – Kutner, Vaněk. Trenér: Hajič.

Katovice: Švehla - Cibulka, Janoch, Tušer, Chylík (46. D. Bálek) – Repa, Kahuj, Kotrba, L. Bálek - Kadula, Uher (46. Požárek). Trenér: Šroub.

Nejlepší hráči: Vaněk, Kutner, Kuník – Kadula.

Radek Hajič (trenér Soběslavi): „Mám velkou radost, že jsme zvládli i druhé domácí derby s velice kvalitním soupeřem. Po výprasku v Přešticích jsme se potřebovali dostat zpátky na vítěznou vlnu. Katovice mají v kádru několik kvalitních hráčů. Fotbalisté soupeře byli častěji na míči, my jsme naopak hráli velice účelně a takticky. Podařil se tah s Vaňkem na hrotu, velmi dobře hrál i Kutner. Škoda zbytečné branky před koncem prvního poločasu. Ve druhé půli nám Katovice především Kadulou několikrát zatopily, avšak Kuník nás podržel. I přes hektický závěr ze strany hostů jsme si výsledek pohlídali a připsali důležité tři body do tabulky.“

Přemysl Šroub (trenér Katovic): „V Soběslavi jsme prohráli po dlouhých třinácti zápasech i přes naši trvalou převahu. Dopustili jsme se bohužel individuálních chyb a domácí vytěžili z minima maximum. Výborně jim navíc zachytal brankář Kuník. Když to všechno sečteme, vyjde nám první porážka v sezóně. Musíme se z toho rychle oklepat, připravit se na Hořovicko a načnout další sérii bez porážek. Jeden prohraný zápas nás nepoloží.“


FK Hvězda Cheb – FK Jindřichův Hradec 1910 2:3 (0:0)

Góly: 66. Janda, 83. Beneš - 51. Janda (vlastní), 63. Darkeh, 93. Cech. Rozhodčí: Kožár - Štrincl, Jati. Delegát: Harmady. ŽK: 2:0 (Janda, Netrval). Diváků: 200.

J. Hradec: Hulík (91. T. Cettl) - Blažek, Votava, Amaglo - Janák, Cech, Mischnik (91. Nováček), Jindra, Völfel (76. Laszák) - Darkeh, Toman. Trenér: Lukáč.

Nejlepší hráči: Jindra, Toman, Cech.

Roman Lukáč (trenér Jindřichova Hradce): „Zápas jsme nezačali vůbec dobře. Odehráli jsme na podzim nejhorší poločas, a byli rádi, že jdeme do šaten za bezbrankového stavu. V kabině jsme se opláchli studenou vodou a do druhé půle šli s odhodláním zlepšit výkon. To se povedlo, vytvořili jsme si dvoubrankový náskok, ovšem pak jsme se zbytečně zatáhli a domácí zaslouženě srovnali. V závěru jsme měli štěstí, když jsme po rohu strhli vítězství na naší stranu. Domácí podali dobrý výkon.“


FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Dynamo Č. Budějovice B 1:1 (0:0), penalty 2:0

Góly: 66. Nedbalý - 67. Matoušek. Rozhodčí: Štefan - Ježek, Nehasil. Delegát: Pešek. ŽK: 4:3 (Šácha, Braun, Ruda, Kořistka – Červený 2, Kočí). ČK: 0:1 (78. Červený). Diváků: 180.

Dynamo B: Kerl - Krejčí, Kočí, Matuška (16. Šestauber), Krejčí – Malecha, Červený, Kalousek, Jánošík - Ledecký (51. Strejček). Trenér: Tichai.

Nejlepší hráči: nikdo.

Jindřich Tichai (trenér Dynama B): „Domácí hráli od první minuty ze zabezpečené obrany a spoléhali na rychlé protiútoky a velkou tvrdost. V prvním poločase se dvakrát dostali do nebezpečných situací. Od třicáté minuty jsme si začali vytvářet šance i my, úspěšně jsme je však zahazovali. Nedokázali jsme se bohužel vypořádat s abnormální tvrdostí soupeře. Ve druhém poločase jsme dál zahazovali šance a z jednoho protiútoku nám domácí vstřelili branku z penalty. Vzápětí jsme vyrovnali, ale vítěznou branku už jsme vstřelit nedokázali, i když šance jsme na to měli. Následovaly penalty, které jsme totálně nezvládli.“


SK Petřín Plzeň - TJ Sokol Lom 2:2 (1:2), penalty 2:3

Góly: 5. Provod, 81. Zoubek - 19. a 38. Vysušil. Rozhodčí: Kastl – Cihlář, Mudra. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:5 (Heller, Lisý – Vysušil 2, J. Chotovinský, M. Novák. Do Trung). ČK: 0:1 (80. Vysušil). Diváků: 150.

Lom: Matoušek – Kadlec, J. Chotovinský, Smetana, J. Rabiňák – Do Trung (85. M. Rabiňák), Slavík, Grobár, Janů (77. Trantýr) – M. Novák, Vysušil.

Nejlepší hráči: Matoušek, Slavík.

Lukáš Zeman (asistent trenéra Lomu): „Začátek zápasu nám nevyšel, když jsme dostali v páté minutě gól. Kluky to ale nakoplo a ve zbytku prvního poločasu jsme byli lepším týmem. Povedlo se nám stav utkání otočit v náš prospěch na 2:1. Vytvořili jsme si ještě dvě vyložené šance, a věřím tomu, že kdybychom jednu z nich proměnili, tak by jsme utkání vyhráli. Takhle ale soupeř měl pořád naději, že utkání může zremizovat. Ve druhém poločase jsme se moc do hry nedostali. Deset minut před koncem jsme si nechali ze standardní situace dát gól na 2:2. V penaltovém rozstřelu nás podržel Matoušek, když chytil tři penalty hostů. Dva body z Plzně ale bereme.“


Ostatní výsledky

Beroun – Klatovy 2:0 (2:0), 18. Soukup, 25. Počta.
Rokycany – Mýto 3:0 (2:0), 4. Debellis, 23. Černý, 50. Koranda.
Doubravka – Sedlčany 5:2 (2:2), 28. Světlík, 45. Krejčí (pen.), 65. Roubal, 73. Šural, 80. Boček - 25. Krůta (pen.), 40. Dvořák.
Hořovice – Přeštice 0:2 (0:1), 11. Kraml, 54. Šmídl.


S kým Jihočeši příště

Sobota 26. 9. 10:30 Dynamo ČB B - Sedlčany
Sobota 26. 9. 15:30 Katovice - Hořovice
Neděle 27. 9. 15:30 Klatovy - Soběslav
Neděle 27. 9. 15:30 J. Hradec - Doubravka
Neděle 27. 9. 15:30 Lom - Cheb


Psali jsme o víkendu
Obdivuhodná série Katovic skončila v Soběslavi, béčko Dynama vyhořelo v penaltách

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle