Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První prohra a první obdržené góly Lhenic s roudenskou rezervou

 
středa, 23. září 2020, 09:38

Roudné - Bez prohry (se dvěma výhrami a dvěma bezbrankovými remízami a doposud i bez obdržené branky při skóre 9:0) vstupovali Lheničtí do utkání 5.kola s domácí roudenskou rezervou, s jejímž A týmem se ještě v minulé sezóně utkávali v I. A třídě. Pro tentokrát nepřesvědčivém výkonu v něm přišli o všechny body i zatímní gólovou neprůstřelnost s propadem s osmi body při skóre 10:2 na 5. místo ve vyrovnané tabulce.

Vlastní průběh zápasu „toho fotbalového“ mnoho nenabídl za oboustranně poskrovnu vznikajících gólových možností. Domácí důraznější v osobních soubojích, dravější a i rychlejší v reakcích na herní situace dokázali využít i soupeřových chyb a i málo početných brankových příležitostí. Hosté tentokrát i v ne příliš dařící se kombinaci naopak několik gólových šancí nevyužili, tu největší z nich pak v samém závěru utkání, kdy hrozící prohru jejím neproměním neodvrátili.

První poločas

V první půli byl lepší domácí rezervní tým, za vyčkávajícího vstupu do utkání, jako první ve 4.min. ohrozil soupeřovu branku z nařízeného trestného kopu za faul na pronikajícího hráče, ale s málo razantní střelou si gólman Plojhar snadno poradil. Hostující celek obdobně v 8.min. odpověděl rovněž z trestného kopu, po nedovoleném zastavení rozvíjející se útočné akce P. Prennera s Rosou, centrem do šestnáctky, z něhož balón stačili beci zavčasu uklidit do bezpečí.

V dalším průběhu hry domácí především spoléhali na dlouhé nakopávané míče pro případně rychlé kontry, aby jeden z nich také gólově využili. Běžela 21.min. a lhenickými zadáky uvolněný Mrkvička si příliš předkopl míč, u kterého byl dříve domácí gólman Hošna. Následoval okamžitě založený protiútok, při jehož zakončení využil Nekvinda na šestnáctce zaváhání vyběhnuvšího gólmana Plojhara a průnikem kolem něho dopravil balón do sítě (1:0). Lheničtí se následně snažili o smazání jednogólového manka, avšak za nepřesností v rozehrávce i zbytečných ztrát míče se jim to příliš nedařilo. Roudenští také Plojharovu branku nebezpečně neohrožovali, a tak za poločasové otáčky byl na ukazateli stav 1:0 pro domácí.

Druhý poločas

Hostující tým v něm počal mít o něco více ze hry, byl častěji na míči než v poločase prvním. V 50.min. se do gólové šance dostal po vybídnutí k zakončení od J. Prennera Mahák, ale možnosti pro srovnání brankového stavu nevyužil. Naopak to v 65.min. byli Roudenští, co se v 65.min. při rohovém kopu opět Nekvindou gólově prosadili a navýšili své vedení (2:0).

Za herní převahy se v 73.min. Lhenickým podařilo snížit na 2:1, když za faul v trestném území na J. Prennera nařízenou penaltu bezpečně proměnil Tůma. Snaha o srovnání brankového stavu tím vzrostla, ale obtížně se Lheničtí dostávali do nebezpečných zakončení přes důsledně hájící těsné vedení domácími, kteří v této fázi hry prakticky lhenickou branku neohrožovali v soustředění především na obranu.

Vůbec největší super gólová možnost k vyrovnání se zrodila až v samém konci zápasu - v 90. minutě. Balón Roudenskými v nouzi v tlaku byl zahrán dozadu na gólmana Hošnu, aby se jím neutlumený odrazem dostal ke zcela volnému Mahákovi, kterému po zaváhání v zakončení stačil ze vzývající již odkryté branky jeden z domácích hráčů balón vykopnout! Vyrovnání se nekonalo, a tak Lheničtí v letošní sezóně v I. B třídě v pro ně nevydařeném zápase poprvé padli.

TJ Malše Roudné B – SK Lhenice 2:1 (1:0)

Branky: 21. a 65. Nekvinda – 73. (pen.) Tůma. Rozhodčí: Šťastný – Křížovský, Hora. ŽK: 3:4 (Bilas, Nekvinda, Míča – Vincik 2, Mahák, Jos. Prenner). ČK: 0:1 (Vincik – po utkání). Diváků: 70.

Sestava SK Lhenice: Plojhar – J. Prenner (81. Pilát), Ttůma, Dav. Kiš, Trojan - Mrkvička (67. Vincik), P. Prenner, Rosa, P. Bumba - Fišer, Mahák.

Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein