Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V novém areálu Soukeník hrály staré gardy

 
čtvrtek, 17. září 2020, 19:01

Sezimovo Ústí – Sobotní slavnost spojená s otevřením sportovního hřiště na Soukeníku přinesla také líté boje. Od 17 hodin byl naplánovaný výkop zápasu starých gard (legend) sezimoústeckého fotbalu nad 50 let a hned po nich si zahráli fotbalisté nad 35 let.

„V obou zápasech byl výsledek 2:1, ale rozhodující bylo setkání fotbalistů a příznivců Táborské kopané. Utkání mělo svižné tempo a nikdo nechtěl prohrát, občas bylo zapotřebí vytáhnout i kartu sudím obou utkání Milanem Makovičkou,“ popsal atmosféru ředitel kubu FC MAS Táborsko Josef Holub

Žlutomodří - Červenočerní 2:1 (2:0)

Sestavy nad 50 let:

Žlutomodří: Mikuláštík Radek, Kadlec Zdeněk, Kolář Jiří, Mašek Zbyněk, Doubek Jaroslav, Veverka Petr, Sedlák Radek, Šváb Radek, Borkovec Miroslav, Vašíček Petr.

Červenočerní: Pištěk Zdeněk, Filip Pavel, Jareš Martin, Novotný Josef, Pelikán Jiří, Nohejl Jaroslav, Welzl Karel, Gabriel Václav, Feik Vlastimil, Brožek Zdeněk, Novotný Ladislav, Filip Pavel.

Do prvního zápasu legend nastoupili hráči nad 50 let. V utkání hraném na 2 x 20 minut se hrálo za horkého počasí v rozvážném tempu, ale řada borců předvedla, že fotbalový um za ta léta neztratili. V 1. poločase se do vedení dostali Žlutomodří po vydařené střele Radka Mikuláštíka „šajtlí“. Po „trmě-vrmě“ ve vápně se míč odrazil od Václava Gabriela do vlastní brány, a tak poločasový stav byl 2:0. Ve druhé půli po pěkné akci od vlastní brány snížil za Červenočerné Martin Jareš na 2:1 a zdramatizoval tak závěr utkání. K exhibiční remíze konečný stav ale nedospěl a z vítězství se střídmě radovali legendy ve Žlutomodrém.

Červení - Bílí 2:1 (0:0)

Sestavy nad 35 let:

Červení: Cízler Václav, Jelen Miroslav, Tobiáš Kamil, Pecka Daniel, Samec Tomáš, Čech Lukáš, Chrt Ondřej, Kolář Petr ml., Vesecký Pavel, Císař Marek, Petřík Luboš, Kolář Jiří

Bílí: Mrázek Josef, Toncar Petr, Kubatý Petr, Břenda Pavel, Rybák Robert, Vavřinec Jaroslav, Horka Marian, Dvořák Ondřej, Samec Tomáš, Čech Lukáš, Svoboda Martin, Bedri Pavel, Feik Vlastimil

Následné utkání hrané v trochu rychlejším tempu na 2 x 30 minut odehráli mladší legendy soukenického hřiště. V zápase se občas jiskřilo a někteří hráči ukázali, že by se neztratili ani v týmech z vyšší soutěže. První poločas skončil bez branek. Ve 2. poločase otevřel skóre utěšenou střelou z hranice vápna „bílý“ Ondřej Dvořák. Červení se ale nevzdali a po centru z pravé strany vyrovnal hlavou Pavel Vesecký. Chvíli na to po úniku z půli hřiště zakončil přesnou střelou Miroslav Jelen (oba góly Červených vsítili současní trenéři rezervy táborského FCT). Výsledek 2:1 pro Červené se do konce utkání už nezměnil, takže oba zápasy skončily shodným skóre.

Hojný počet přihlížejících se nenudil ani u jednoho z utkání legend a bývalí sezimáčtí hráči byli vyprovozeni zaslouženým potleskem.

Po utkání následovalo lehké občerstvení a dort se znakem Spartaku, jenž porcoval dlouholetý funkcionář a sekretář klubu František Anděl. Své výkony hráči ještě rozebírali dlouho po utkání při muzice v podání Covertrio+ do půlnočních hodin. „Doufejme, že po takovém krásném pokřtění budou body ze zápasů zůstávat doma v Sezimáku,“ uzavřel Josef Holub.

Napsal(a) Luboš Dvořák | Foto FC MAS Táborsko
 


 
Reklama