Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplice udeřila se Semicemi v poslední minutě

 
úterý, 15. září 2020, 14:13

Kaplice - Po nezdaru v Nové Vsi hostili Kapličtí v domácím prostředí Semice. Tohoto soupeře před rokem zdolali 4:1, ale nutno podotknout, že soupeř s mnoha hráči, kteří prošli mládežnickými týmy Písku, hráli velice dobře. Bylo tedy jasné, že ani tentokráte nečeká domácí lehký protivník. Hosté měli v utkání viditelnou výškovou převahu.

První gólovou příležitost měli v zápase hosté a to již v sedmé minutě. Za průnikovou přihrávkou se vydal nabíhající Císařovský, octil se ve vápně sám před gólmanem, ale Schneider stačil ránu srazit, k vyraženému míči se ale dostal kapitán Jakub Keclík, který mířil do odkryté svatyně Spartaku, ale v pravý čas na pravém místě byl Vojtěch Čutka, kterému se míč podařilo dostat mimo tři tyče. Po následném rohovém kopu hlavičkoval mimo bránu Pavel Keclík. Netrvalo dlouho a bezbrankový stav se měnil. Vedení se ujali Kapličtí. Presující Jiří Divoký obral o míč váhajícího Hronka a pod padajícím gólmanem Dvořáčkem poslal balón šťastně do semické brány – 1:0.

Po čtvrthodině hry zahrávali hosté přímý kop z velmi dobré střelecké parkety. O exekuci se postaral Šourek, i když jeho střela vypadala slibně, Schneider nakonec zasahovat nemusel. Hrálo se v dobrém tempu. Ve 24 minutě po Faltusově přihrávce zakončoval z hranice velkého vápna v tísni Kuchařem bodlem, Dvořáček měl plné ruce práce s tím, aby neposedný míč vytěsnil na rohový kop. Od rohového praporku následně centroval Divoký, na přetažený centr si počkal Fišer, pálil z první, míč směřoval pod břevno, ale pozorný Dvořáček vyškrábl balón nad břevno. Hostující gólman si o chvíli později poradil s přízemní ranou Kuchaře.

Šance měli i hosté. Antony křížným pasem našel na pravé straně Císařovského, ten pálil z úhlu, Schneider reflexivně zasáhl. Po půlhodině hry po vysokém nákopu byl nečekaně ve slibné pozici Pavel Keclík, ale Schneiderovi se podařilo v tomto případě čisté konto ještě uhájit. Vyrovnání se však Semičtí nakonec přece jenom dočkali. Trestný kop z levé strany zahrával Šourek, přetažený balón nastřelil z první před bránu Buchtele a od hrudi nabíhajícího Pavla Keclíka se míč dostal do brány – 1:1.

O chvíli později po Antonyho přihrávce zakončoval mimo Pavel Keclík. V závěru první půle po spolupráci Faltuse se Štrbačkou střílel v dobré pozici Vaniš, trefil však jen bránícího soupeře a domácí se marně dožadovali odpískání penalty za ruku. Vzápětí se po rohovém kopu dostal k odraženému míči na pravé straně Vaniš, prudkou tečovanou ránu stačil Dvořáček vyboxovat. Do kabin se tedy šlo za nerozhodného stavu.

Trest za příliš malou domů

O poločasové přestávce sáhnul domácí trenér Ginzel k dvojnásobnému střídání, když Kuchaře s Vanišem nahradili na hřišti Pál s Urazilem. Kaplickým se po změně stran dařilo více eliminovat kvalitu soupeře. Na vážnější příležitost se ale čekalo dlouhé minuty. Za zmínku stojí až situace ze sedmdesáté minuty. Po rohovém kopu poslal bránící Zoch míč do břevna vlastní branky, zblízka dorážejícího Daniela vychytal Dvořáček a z dalšího závaru zakončoval Gondek s tečí obránce nad bránou Semic. O chvíli později Faltus našel na pravé straně Daniela, kterému se podařilo na druhý pokus odcentrovat, křížnou hlavičku Urazila zastavila tyč, a ani po odraženém míči se domácím míč do brány protlačit nepodařilo.

Hosté se rovněž dožadovali odpískání pokutového kopu po hraní rukou, ale ani oni se svou žádostí u hlavního arbitra neuspěli. Semičtí se připomněli možností Císařovského, Schneider ale svůj tým podržel. V 85. minutě domácí zaváhali po autovém vhazování, Císařovský se ocitl sám před gólmanem, ale i v tomto případě ze souboje jako vítěz vyšel kaplický gólman. Body se nakonec nedělily.

V samotném závěru propadli hosté ve středu hřiště, Pál se pokusil míč posunout na nabíhajícího spoluhráče, bránící Samuel Zoch chtěl balón posunout brankáři, ale jeho malá domů byla malá, u míče byl dříve Petr Fišer, podařilo se mu obejít vyběhnutého gólmana a po zemi poslal míč do odkryté svatyně Semic – 2:1. Radost domácích byla obrovská. Nebyl ale konec.

V nastaveném čase se snažili hosté posílat dlouhé balóny do šestnáctky Spartaku, ale obrana v čele s gólmanem Schneiderem odolala. Tři body ze zápasu vytěžili nakonec Kapličtí. Cenná výhra nad těžkým soupeřem se počítá.

FK Spartak Kaplice – FC AL-KO Semice 2:1 (1:1)

Branky: 10. Divoký, 90. Fišer – 37. P. Keclík. Rozhodčí: Herzog – Kollmann, Bumba. ŽK: 5:3 (Faltus, Divoký, Daniel, Micák, Vaniš – Zborník, J. Keclík, Řezáč). Diváků: 140.

Kaplice: F. Schneider – Štrbačka, Čutka, Gondek, Fišer - Faltus, Micák (76. Kebl), Vaniš (46. Urazil), Divoký - Daniel (90. Presniakov), Kuchař (46. Pál).

Semice: Dvořáček – Buchtele (84. Řezáč), Zborník, Hronek, Antony - Zoch, J. Keclík, Štumpfal, Šourek - Císařovský (87. Hadáček), P. Keclík.

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec