Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lhenice druhou bezgólovou remízou s Boršovem přišly o vedoucí pozici

 
úterý, 15. září 2020, 12:13

Lhenice - Lheničtí jsou sice po čtyřech kolech s osmi body při skóre 9:0 nadále bez prohry a po 360 odehraných minutách i bez obdrženého gólu, ale již touto druhou bezbrankovou remízou přišli o první místo v tabulce. Z toho patrno, že jejich ofenzivní herní fáze hry, především v přesném gólovém zakončování, zatím převyšuje defenziva, i když v tomto zápase měla místy „trhliny“. Mnoho totiž nechybělo, aby o zatímní gólovou neprůstřelnost, jako dosud jediní ze všech v krajských soutěžích, s Boršovem přišli.

Domácí tým byl v úvodu tohoto zápasu důslednou kvalitní hrou Boršovských, dirigovanou zkušeným středopolařem, bývalým ligistou Dynama ČB Gruberem, poněkud zaskočen. I proto jejich záložní řada občas přehrávala tu lhenickou, kde citelně v jejím středu chyběl tentokrát Rosa.

Byli to sice Lheničtí, co jako první po Prennerově uličce na Suru, jeho následném centru před gólmana Budína, ohrozili ve 3. minutě soupeřovu branku, aby následně (v 6.) opravdu gólově naopak zahrozili hosté v samostatném úniku, jehož zakončení, jen díky skvělému zákroku gólmana Dvořáka, neskončilo jejich vedením. Ve 12.min. odpověděli domácí po rozehraném trestném kopu Ryšánkovou dobře mířenou střelou k tyči, kterou jen s obtížemi výborně gólman Budín zlikvidoval.

Běžela 15.min. a Boršovští kombinační akci zakončili gólovou střelou, kterou až zázračně reflexivně srážce lhenické branky Dvořák bravurně vytěsnil. Svůj tým podržel a stav 0:0 se v neprospěch Lhenických neměnil. Poté následovaly brankové možnosti domácích – ve 27.min. - po Mahákově úniku a jeho nabití „patičkou“ v šestnáctce Mrkvičkovi, který po zaváhání ve výhodné pozici zakončení promarnil, ve 33.min. zase po akci zleva a Bumbově prudkém centru před branku, kde jeden z beků ještě stačil gólovou hrozbu odvrátit, či ve 40.min., v níž vyslaný balón Ryšánkem za obranu Trojanovi, také nebyl účelně střelecky využit.

Hosty podržel Budín

Po poločasovém pohovoru v kabině s trenérem vstoupil domácí tým do druhé půle patřičně nabuzen a na jejich hře to bylo patrné. Hned ve 47.min. míč vyslaný z levého křídelního prostoru Trojanem, zapadl do sítě, avšak branka pro údajný „ofsajd“ uznána nebyla. Tímto překvapivým rozhodnutím sudích Lheničtí přidali více v nasazení, získávali herní převahu, ohrožovali Budínovu branku, když tu svou soupeři vystavovat v nebezpečí nedovolovali. Ve 48. a 52.min. se do šancí dostal Mrkvička, ale obě v koncovce neřešil dobře.

V 56.min. po výměně míče mezi Prennerem a Schönem druhý jmenovaný vyslal zprava přetažení centr do šestnáctky až na volného Bumbu, který při jeho zpracování nešťastně zahrál rukou a slíbená „gólovka“ tím byla zmařena. V 59.min. ze závaru v šestnáctce vypálil odražený balón z její hranice nádherně domácí kapitán Tůma, aby stejně nádherně jej výtečným zákrokem gólman Budín odvrátil mimo branku. V 64.min. se po vysunutí dostal za obranu hostí Schön, ale jeho záměr – přelobovat brankáře - mu nevyšel. Ten jej vystihl a míč zachytil. V předposlední minutě se po rohovém kopu zrodila pro lhenický tým poslední šance o zvrat konečného výsledku z nerozhodného ve vítězný, ale propasírovat balón mezi tyče se mu nepodařilo.

Smírný výsledek je asi spravedlivý. Hostující boršovský FK pro dvě jasné gólové „tutovky“ lepší v první půli, domácí lhenický SK celkově lepší zase v půli druhé. Na bezbrankovém výsledku mají velký podíl i oboustranně výborní gólmani. Domácí s plichtou moc spokojeni nejsou, už kvůli neuznané brance, zato hosté zřejmě ano, vždyť hráli venku.

Hodnocení zápasu trenérem Lhenic Ivo Čechem: „Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, a to se i potvrdilo. První poločas byl spíše opatrný, každý tým si vytvořil po dvou šancích. Ve druhé části jsme byli určitě aktivnější, střídáním to trochu oživili, hosty moc ke své bráně nepouštěli, ale scházelo nám opět více kvality a také klidu v pokutovém území a kolem něj, navíc jsme museli bohužel kvůli zranění prostřídat. Škoda, při troše štěstí tam po některém z centrů mohlo možná něco spadnout, ale nedá se nic dělat. Jdeme zápas od zápasu, ten příští s rezervou Roudného určitě nebude snadný.“

SK Lhenice – FK Boršov nad Vltavou 0:0

Rozhodčí: Syrovátka – Frantík, Zloch. ŽK: 0:3. Diváků: 50.

Sestava SK Lhenice: Dvořák – Sura (41. Dom. Kiš), Tůma, Ryšánek, Trojan - Mrkvička (53. Schön, 78. Dav. Kiš), P. Prenner, Beran, P. Bumba - Fišer (89. Kopf) - M. Mahák (84. Muška)

 
 
Napsal(a) Jan Bumba | Foto Jan Klein