Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Béčku Dynama stačilo ke třem bodům 20 minut. Kadulův hattrick Berounu. Hradec a Lom doma za tři body

 
neděle, 13. září 2020, 18:40

Čechy – Rezerva českobudějovického Dynama vyhrála s Doubravkou počtvrté v řadě a stále drží stoprocentní bilanci. Na Složišti rozhodla už za 20 minut, kdy si vytvořila náskok 3:0. Podobný proběh mělo střetnutí Katovic s Berounem. Za půl hodiny se vytasil s hattrickem Jindřich Kadula. Oslabená Soběslav se držela u vedoucích Přeštic půlhodiny, ale vysoké porážce nezabránila. V nedělních zápasech doma naplno bodovaly J. Hradec a nováček Lom.

Soběslav pronásleduje marodka a do Přeštic neodjížděla velkými nadějemi. Západočeši si od začátku vynutili převahu a bylo jen otázkou času, kdy překonají Duchoně v hostující brance. Spartakovci drželi bezgólový stav přes půl hodiny. Pak nezachytili bleskovou akci domácích a zblízka otevřel skóre dorážející Arzberger. Do šatny dostali hosté ještě jeden gól. Velkou možnost snížit měl Vaněk, ale neproměnil. Když po hodině domácí ranou pod břevno zvýšili na 3:0, bylo o zaslouženém vítězství favorita jasno. Po samostatném nájezdu přidal v poslední minutě čtvrtý gól.

Béčko Dynama se posílilo na Doubravku o čtyři pendly, kteří se výrazně přičinili o vysoké vítězství. Fortune Akpan Bassey, nigerijský útočník, potvrdil pověst střelce a už po šesti minutách zamířil z vápna pod břevno. Z převahy vytěžili domácí další góly. Basseyovu střelu dorazil Kalousek (v zápise chybně uveden Matoušek) a centr z křídla uklidil zblízka do branky Bassey. Černobílí přehrávali soupeře rychlou kombinací, akcemi po křídlech a platnost mělo rychlé napadání. Po faulu na Kalouska proměnil penaltu Červený a Matoušek hlavou po centru skóroval i ve čtvrtém střetnutí. Jedinou kaňkou je první obdržený gól v sezoně na konci střetnutí. 

Katovice prodloužily sérii neporazitelnosti na domácím trávníku s Berounem. Trenér Šroub mohl do základní sestavy počítat s Tušerem a Kadulou. První si v Rokycanech zlomil ruku, druhému vyrazili zub. Oba byli důležitým článkem k jasné výhře 5:1. Jindřicha Kadulu to správě nažhavilo a sám si vzal v úvodní půlhodině slovo třemi góly a celý zápas prakticky rozhodl. Katovičtí měli i další příležitosti, další branku připojil Lukáš Bálek, hosté se dočkali na konci čestného úspěchu Lhotkou, jako poslední se zapsal střídající David Bálek.

Hradečtí hostili po povzbuzující výhře v Hořovicích plzeňský Petřín, který ve třech odehraných kolech neztratil ani bod. Jak první se trefil z přímého kopu s pomocí obránce Petřína Martin Toman. Hosté odpověděli ve 30. minutě, když dorážel na zadní tyči volný Šimáně. Devět minut po pauze se po Janákově přesném centru prosadil znovu Toman. Hosté se snažili o vyrovnání, ale Hulíka už nepřekonali. Naopak sami v závěru dvakrát inkasovali, když Jindra zakončil nekompromisně levačkou a Škoda proměnil samostatný nájezd. Lukáčovi svěřenci pokračovali v bodové sklizni a připravili Plzeňanům první porážku.

Jak v týdnu Lomští avizovali, do nedělního utkání s Hořovicemi chtěli mužstvo posílit. Získali sparťanského odchovance Milana Kadlece (25), který poslední dvě sezony odehrál v druholigové Vlašimi. V premiéře odehrál na kraji zálohy 65 minut. Celou tu dobu však Lom (bez Neužila a Kosobuda) těžko zdolával obranu Středočechů. Vše vzal na sebe ten nejzkušenější, internacionál Jan Šimák (41). S míčem u nohy prošel kolem bránících hráčů a před šestnáctkou zacílil přesně k tyči. Čtvrt hodiny před koncem úporně bránící hosté faulovali ve vápně Šimáka a Slavík penaltu bezpečně proměnil. Po rychlém brejku uzavřel skóre třetím gólem Marek Novák. Nováček zvítězil na Svépomoci i napodruhé 3:0.

Výsledky 4. kola divize A


FK Robstav Přeštice - FK Spartak Soběslav 4:0 (2:0)

Góly: 32. Arzberger, 41. Šmídl, 66. Kraml, 90. Beránek. Rozhodčí: Štrincl - Kožár, Šiška. Delegát: Pešek. ŽK: 1:1 (Böhm – Podráský). Diváků: 189.

SK Dynamo Č. Budějovice B - SK Senco Doubravka 5:1 (3:0)

Góly: 7. a 20. Bassey, 11. Kalousek, 64. (pen.) Červený, 69. Matoušek - 88. Roubal. Rozhodčí: Doubrava - Vokoun, Vrchota. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:2 (Mészáros – Künstner, Krejčí). Diváků: 150.

SK Otava Katovice - Český lev-Union Beroun 5:1 (3:0)

Góly: 6., 16. a 31. Kadula, 76. L. Bálek, 89. D. Bálek - 81. Lhotka. Rozhodčí: Trska - Švorc, Les. Delegát: Havránek. ŽK: 0:2 (Lacina, Lhotka). Diváků: 321.

FK Jindřichův Hradec 1910 – SK Petřín Plzeň 4:1 (1:1)

Góly: 18. a 54. Toman, 82. Jindra, 90. (+3) Škoda - 30. Šimáně. Rozhodčí: Depeš - Čechlovský, Braun. Delegát: Kindl. ŽK: 1:2 (Nováček – Vohrna, Šimáně). Diváků: 200.

Sokol Lom – SK Hořovice 3:0 (0:0)

Góly: 66. Šimák, 75. Slavík, 88. M. Novák  Rozhodčí: Holakovská - Radina, Navrátilová. Delegát: Mareška. ŽK: 1:4 (Slavík – J. Novák, Mil. Novák, Mencl, Mihálik). Diváků: 250.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Daniel Pekař