Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ideální jedenáctka KP: Autor hattricku, čimelická kanonáda a dvougólová norma

 
sobota, 12. září 2020, 14:39

Jihočeský kraj – Dvougólovou normu z víkendového zápasu splnil Tomáš Vokatý. Zazářil strakonický benjamínek Ondřej Šimek, který se svými první góly v A-týmu zasloužil o druhý hattrick v soutěži a byl vyhlášen Mužem předehrávaného 15. kola.

Roli střelce na sebe vzal v oslabeném dražickém týmu Matyáš Stuchlík. Dvěma góly na začátku a konci zápasu se podílel na zisku bodu v Lažištích, za které opět skóroval Tomáš Vokatý v rozmezí dvou minut rozdělených přestávkou. Prvním gólem v lažišťských službách se k němu přidal Tomáš Kupka.

Brankář Rudolfova Tomáš Teringl byl blízko k čistému kontu na půdě horkého favorita, vedoucího Č. Krumlova. Kapituloval až v poslední minutě, kdy se počtvrté za sebou trefil Růžička.

Dva týmy si připsaly výhru 5:1. Strakonice proti Týnu hlavně díky hattricku stopera Ondřeje Šimka (rozhovor zde), dva góly stihl Jiří Máška, který Šimkovi gentlemansky přenechal zahrávání penalty. Protivín týmovým výkonem přehrál domácí Blatnou, nejpilnějším střelcem byl dvougólový Zbyněk Vorel. Zaválel Jakub Škarda, jehož fauloval při průniku do vápna osecký obránce a sám proměnil penaltu, která znamenala první vítězství sezimovoústeckých sokolů v sezoně.

Hned tři borci z Čimelic figurují v ideální sestavě 15. kola. SIKO si hladce poradilo s Jankovem, šance se chopili především záložník Martin Nekl, v obraně zaskakující Tomáš Rambous, jenž se blýskl pohotovou šatlí „zpoza obranca“, a v útoku po hattricku sahající Daniel Petřík.

Nejlepší střelci: 5 - Radim Pouzar (Rudolfov), David Růžička, 4 - Tomáš Tauber (oba Č. Krumlov), Jakub Říský (Osek), Tomáš Vokatý (Lažiště), 3 - Jaroslav Hadáček (Milevsko), Martin Popelka (Jankov), Matyáš Stuchlík (Dražice), Zbyněk Vorel (Protivín), Ondřej Šimek (Strakonice)

Brankáři s nulou: 2 - Miroslav Jirkal (Olešník), Petr Komárek (Jankov), 1 – Marek Hanus (Protivín), Michal Baka (Dražice), Ladislav Chylík (Dražice), Pavel Dvořák (Milevsko), Michal Trnka, Štefan Beránek (oba Č. Krumlov), Jakub Skála (Třeboň)

Ideální sestava 15. kola KP podle Jihočeského fotbalu

Tomáš Teringl (Rudolfov)

Tomáš Kupka (Lažiště), Ondřej Šimek (Strakonice), Tomáš Rambous (Čimelice)

Martin Nekl (Čimelice), Tomáš Vokatý (Lažiště/2), Zbyněk Vorel (Protivín), Jakub Škarda (Sokol S. Ústí)

Jiří Máška (Strakonice), Daniel Petřík (Čimelice), Matyáš Stuchlík (Dražice)

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama