Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Slavoj po prvním získaném bodu hraje opět doma. A hostí Novou Bystřici

 
čtvrtek, 10. září 2020, 22:34

Ledenice – Fotbalisté ledenického Slavoje vybojovali ve třetím kole nové sezony první bod. V domácím utkání s Lomnicí nad Lužnicí, které se hrálo netradičně v pátek, musely Ledenice dotahovat jednogólové manko. To se jim v 90. minutě povedlo. Ve čtvrtém kole budou hrát opět doma a v sobotu přivítají Novou Bystřici.

Ledenice do zápasu s Lomnicí nevstoupily dobře a úvodní minuty se jen bránily. Navíc po půlhodině hry inkasovaly gól, když se z levé strany dostal do zakončení Vojtěch Strouha, který prostřelil brankáře přesnou křížnou střelou pod břevno.

Lomnice hrála i nadále slušný fotbal a oproti Bukovsku a Studené byla první tým, který držel míč na zemi a nehrál vše buď přes nakopávané míče nebo tvrdé souboje. Ač přes malou diváckou kulisu, tak si fanoušci v zápase přišli na své.

Slavoj během utkání dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci a k většímu tlaku se dostal až ke konci zápasu. A nakonec se mu povedlo vyrovnat v 90. minutě. Parádní střelou přes brankáře se prosadil Miroslav Kadlec – 1:1.

Rozhodčí zápas nakonec nastavili o pět minut a v nich mohli domácí utkání i otočit. Lomnice to ale ustála a zápas tak skončil nerozhodně. Ledenice díky tomu získaly první bod v nové sezoně.

„Opět se nám nepovedl vstup do zápasu. Dvacet minut jsme se hledali, což je škoda. Navíc jsme měli velkou šanci jít do vedení, ale z protiútoku jsme naopak inkasovali. Neproměnili jsme během zápasu asi čtyři tutové šance. Jsme ale rádi aspoň za bod, bereme ho. Kluky chválím za posledních patnáct minut, protože nasazením zabojovali o obrat. V dalších zápasech se pokusíme konečně naplno bodovat a odrazit se k lepším výsledkům. Tabulkou můžeme jít pouze nahoru a věřím, že se to povede. Góly dávat umíme, je to jen otázka času,“ řekl k zápasu ledenický trenér Petr Volák.

Fotogalerie z utkání je zde.

TJ Slavoj Ledenice – Tatran Lomnice nad Lužnicí 1:1 (0:1)

Branky: 90. Kadlec – 31. Strouha. Rozhodčí: Křížovský – Černý, Buřič. ŽK: 2:3. Diváků: 60.

Ledenice: Cempírek – Princl (55. Fošum), Stránský, Dudáček, Volák – V. Svoboda, Kadlec, Winkler, Kubec (65. Švarc) – Fencl, P. Svoboda (46. Šrajer).

Lomnice: Vala – Burda, Šachl, Milaberský (57. Lisko), Kabele (89. Frolík), Strouha (90. V. Nohava), Vačkář (46. L. Nohava), Řehoř, Bartoš, Trachta, Šachl (78. Marsa).

 

PREVIEW: O první výhru zabojuje Slavoj proti Nové Bystřici

Tři kola sezony 2020/2021 jsou již odehraná a TJ Slavoj Ledenice stále čeká na první výhru. Zatím má pouze jeden bod a trčí na chvostu tabulky. K dalšímu zápasu přijede v sobotu Nová Bystřice, která je aktuálně na 5. místě.

Nová Bystřice prozatím uhrála pět bodů za dvě remízy a jednu výhru. V prvním kole doma trochu překvapivě ztratila, když remizovala s nováčkem soutěže z Horního Žďáru 1:1. Ve druhém kole pak vyhrála 3:0 na půdě Dolního Bukovska a naposledy doma remizovala 2:2 se Studenou, i když po poločase vedla o dvě branky.

„Doufám, že se již začnou uzdravovat marodi a budou postupně zasahovat do zápasů. Chtěl bych, abychom byli schopni navázat na závěr utkání s Lomnicí. Jsme si samozřejmě vědomi kvalit soupeře, ale i tak si musíme věřit a dát do zápasu maximum,“ říká před zápasem trenér Slavoje Petr Volák.

Utkání čtvrtého kola I. B třídy začne v sobotu v 17 hodin.

Napsal(a) Michal Heřman | Foto Imrich Hrabovský