Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jankov okusil hořkost první porážky. V Čimelicích utržil půltucet

 
čtvrtek, 10. září 2020, 22:12

Čimelice - Fotbal zase po nějakém čase názorně ukázal, jak umí být krásný, ošidný a zdrcující zároveň. Jankovští po velmi kvalitním výkonu v neděli v Protivíně o tři dny později totálně propadli v Čimelicích, kde schytali ostudný debakl 1:6. Ve vloženém předehrávaném 15. kole KP to byl zcela jiný Jankov, než na který jsme zvyklí. Hosté zaostávali po celých devadesát minut ve všech aspektech a můžou být rádi, že výsledek nebyl ještě výraznější...

Oproti utkání v Protivínu chyběli trenéru Petru Kadlecovi Maršán s Bláhou, v brance dostal poprvé šanci gólman Havlíček. A na premiéru asi jen tak nezapomene. Na druhou stranu je třeba dodat, že i přes šest inkasovaných branek další zhruba čtyři góly chytil. Celkem ho Čimelice zasypaly šestnácti střelami!

Hned v úvodu si hosté vypracovali dva rohové kopy. Po jednom z nich pálil nebezpečně Lovička, ale Maršík jeho pokus srazil na další roh. Tím veškeré dění před brankou domácího Píchy na dlouhou dobu skončilo. Naopak rušno začalo být na druhé straně. V 5.minutě zakombinovali na levé straně Hegenbart s Maršíkem, následovala Rambousova pobídka před branku, kterou hostující zadáci nebyli schopni odklidit a Daniel Petřík se mohl radovat z úvodní branky zápasu - 1:0.

O dvě minuty později odcentroval Nekl na hlavu Hegenbarta, Havlíček si připsal první úspěšný zákrok. Ve 12.minutě si navedl míč na střelu David Varhan, ta byla dvakrát tečovaná, navíc do protipohybu a Havlíček se natahoval marně - 2:0. Čimelice byly na koni, hrály s chutí a hosté nestíhali. Výsledkem toho byly další góly, které těšily domácí publikum. Ve 23.minutě se po rohu dostal k odraženému míči čtyřicátník Tomáš Rambous, srovnal si ho na levačku a napálil ho na přední tyč - 3:0. Ve 29.minutě využil riskantní rozehrávky Havlíčka s Honnerem Daniel Petřík a mohl se radovat ze své druhé trefy v utkání - 4:0.

Ve 35.minutě měl pátou branku na noze exjankovský Marek Smetana, ale tentokrát si Havlíček připsal kvalitní zákrok a "bůra" oddálil. Až pět minut před koncem poločasu měl svou obrovskou příležitost také Jankov. Po Kroneislově přihrávce v ní byl Lovička, avšak i díky přispění Píchy z toho místo snižujícího gólu byl pouze roh. Dvě minuty před pauzou utekl po levé straně Petřík, přihrál do vápna na Smetanu, jenž místo poloodkryté branky trefil pouze tyč. Dorážka Maršíka už v síti skončila, ale jelikož byla z ofsajdu, poločasové skóre bylo 4:0.

Pícha přišel o čisté konto v závěru

Zdecimovaní fotbalisté Jankova chtěli ve druhém poločase napravit dojem z toho prvního a alespoň si před nedělním zápasem s Dražicemi zvednout sebevědomí. Opak byl pravdou. Hostům se nedařilo vůbec nic a proti s lehkostí hrajícím hráčům SIKA nebyli schopni téměř překročit půlku hřiště. A tak se počítaly opět šance pouze na jedné straně. Po Neklově centru a ledabylému bránění jankovských zadáků zakončoval z voleje Listopad, Havlíček si připsal další úspěšný zákrok. Stejně tak v 59.minutě, kdy po další hrubé chybě hostů pálil tvrdě Petřík, avšak Havlíček mu hattrick nedopřál.

V 67. minutě po rohovém kopu Převrátila pálil z hranice šestnáctky Smetana, střela byla opět tečována, ale devatenáctiletý nový gólman Jankova již byl rozchytaný a střelu vyrazil. Dvě minuty poté přišla jedna ztráta ze sta v tomto utkání, Maršík vysunul Václava Hegenbarta, který ve finále své sólo se štěstím procedil přes Havlíčka do branky - 5:0. Aktivní Petřík to zkoušel několikrát z různých pozic, například jako v 71. minutě z otočky, jenže tentokrát mírně přestřelil. V 79. minutě přišel na trávník mladý Daniel Jizba a po dvou minutách na place se radoval z branky, když vytěžil ze skvělé práce Maršíka na levé straně a následné zpětné přihrávce - 6:0.

Jankov se dočkal, s trochou nadsázky řečeno, až když se setmělo. Hlavičku střídajícího dorostence Kotnauera, hrajícího první minuty v  A-týmu, gólman Pícha vytěsnil na rohový kop. Ten v 86.minutě rozehráli nakrátko Kollár s Martinem Hüttnerem a druhý jmenovaný, hrající zase první letošní minuty po zranění, střelou na zadní tyč vsítil čestnou branku Jankova - 6:1. Na celkovém vystoupení hostujícího výběru to nic nezměnilo.

Svěřenci Petra Kadlece vyhořeli jako papír, ale hned v neděli můžou v domácím střetnutí s Dražicemi všem dokázat, že šlo o ojedinělé selhání. Čimelice si zápas užily a navnadily své příznivce na další domácí duel s Milevskem.

SK SIKO Čimelice - SK Jankov 6:1 (4:0)

Branky: 5. a 29. Petřík, 12. Varhan, 23. Rambous, 69. Hegenbart, 81. Jizba - 86. Hüttner. Rozhodčí: Lovětínský - Toucha, Žemlička. Delegát: Vrchota. ŽK: 2:1 (Viták, Převrátil - Honner). Střely na branku: 16:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 15:8. Diváci: 120.

Čimelice: Pícha - Viták (76. Pšenička), Listopad, Bednařík, Rambous - Smetana, Nekl, Maršík, Varhan (16. Převrátil, 79. Dubský) - Hegenbart, Petřík (79. Jizba).

SK Jankov: Havlíček - Fajtl (46. Jirkovský), Lošek, Honner (74. Kotnauer), Beránek - Lovička, Kollár, Kroneisl (59. Hüttner), Klíma - Benda, Popelka.

Nejlepší hráči: celý tým - Kollár

Napsal(a) SK Jankov | Foto Natálie Kočerová