Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Písečtí získali v Králově Dvoře dva body

 
sobota, 5. září 2020, 21:02

Králův Dvůr - Bezbrankovou remízou v normálním hracím čase skončil duel třetího kola České fotbalové ligy mezi Královým Dvorem a Pískem. V následných pokutových kopech byli úspěšnější hosté z Písku a po zásluze si odvezli domů dva body.

Nutno připomenout, že Jihočeši hráli od 34. minuty bez vyloučeného Maříka. „Možná jsme měli i na víc. Ale vzhledem k tomu, že jsme hráli velkou část zápasu v deseti lidech, dva body bereme,“ byl po utkání spokojený trenér Milan Nousek.

První poločas nabídl mírnou převahu Píseckých. Byli častěji u míče a kontrolovali hru. „Domácí hráli v bloku a pouze nakopávali balóny na útočníky Dvořáka s Kuželem. To bylo jediné, co jsme jim dovolili hrát,“ řekl k průběhu první půle písecký kouč. V jejím závěru byl ovšem vyloučen Mařík a trenér Nousek musel udělat změny v rozestavení.

Obraz hry se ani po přestávce příliš nezměnil, i když si domácí, které trénuje syn reprezentačního trenéra Tomáš Šilhavý, v závěru vytvořili v přesilovce tlak a měli i několik dobrých příležitostí, zakončovali nepřesně. „Dá se říct, že my jsme měli větší šance. V deseti už jsme nemohli být tak důslední v napadání, jinak si ale myslím, že jsme toho soupeři až tak moc nedovolili,“ poznamenal Milan Nousek.

Nejvíc ho mrzela neproměněná šance Toma Ulbricha na začátku druhé půle. Ulbrich sice dvakrát oklamal bránícího hráče, ten ale jeho střelu stihl ještě na poslední chvíli zblokovat. „Měl to vyřešit jednodušeji a střílet už po první kličce,“ lomil rukama Nousek.

V penaltovém rozuzlení se stal hlavním hrdinou (už poněkolikáté) brankář Satrapa, jenž chytil domácím dvě penalty. Naopak z píseckých fotbalistů nezaváhali Martin Held, Vacovský, Voráček ani Ulbrich. Na pátou sérii ani nedošlo.

FK Králův Dvůr – FC Písek 0:0, penalty 2:4

Rozhodčí: Černý - Starý, Toman. ŽK: 3:1 (Zelenka, Beňo, Osvald – J. Held). Diváků: 300.

Písek: Satrapa – Benetka, Běloušek, Mařík, Holý – Voráček, Pařízek (46. Vacovský), J. Held (72. M. Held), Šplíchal (78. Presl) – Ulbrich, Froněk (66. Janoušek).

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle