Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Na startu přeboru Prachaticka zabodovaly Volary se Čkyní B

 
čtvrtek, 3. září 2020, 19:56

Volary – Po půlroční pauze, která znamenala zrušení jarní části fotbalových nejnižších soutěží z důvodu pandemie koronaviru, se opět rozběhlo fotbalové soukolí.

Okres Prachatice bude hrát letos nově a to Okresní přebor a Okresní soutěž, V obou je osm týmů, vítěz přeboru postoupí do I. B třídy, poslední sestoupí a vítěz soutěže postoupí do přeboru.

Pro fotbal dobře, neboť postoupit bude chtít každý a sestoupit nikdo. Osm celků čeká možná dobré fotbalové období. V soutěži půjde o postup a tak i zde to může být zajímavé.

Volarští hrají okresní přebor a prvním soupeřem jim byl tým ze Čkyně, odkud přijela rezerva prvního týmu. Po půlročním půstu jsem čekal větší návštěvu a padesátka, co přišla, musela být spokojena.

Dva rozhodčí Pavol Sýkora a Václav Heinzl doplnil laik Lukáš Iliev ml. přivedli na hrací plochu Tatranu ve Volarech oba týmy a k vidění byl dobrý fotbal.

Zápas začal opatrně a domácí úvod trochu prospali. Hosté se dostali do první šance, kterou ještě Medek neproměnil, zakrátko ale již hosté po Medkově zakončení vedli. Hned z protiútoku domácí vyrovnali Podrackým. Volarští se uklidnili a přidali zakrátko druhý gól Vairichem. Tato branka znamenal klid a v podstatě rozhodla o dalším průběhu.

Hosté ztratili půdu pod nohama a Volarští se posadili na koně, jehož uzdu již nepustili po zbylé minuty utkání. Do dvacáté minuty získal Tatran tlak, ale Kubát, Iliev ani Jaroušek nepřekonali výborně chytajícího Kaince. Závěr první dvacetiminutovky přinesl třetí gól z kopaček Ilieva a domácí dostali utkání pod kontrolu.

Druhý poločas přinesl stejný obraz, Volarští přidali Jarouškem, který tím podtrhl svůj velmi dobrý výkon, a Švehlou další branky a od páté branky se zápas dohrál (5:1).

Musím pochválit oba týmy za předvedenou hru a hostům vyslovit poklonu, byť se pro ně zápas nevyvíjel dobře, hráli až do konce s otevřeným hledím. Za domácí chválím mladého Jiřího Jarouška, který odehrál výborné utkání, z hostujících řad to byl gólman Kainc, který zabránil větší prohře a svými zákroky ukázal, že stále umí.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran