Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 2. kole KP

 
středa, 2. září 2020, 20:05

Jihočeský kraj – Ani ve druhém kole nezaváhaly týmy Českého Krumlova, Milevska a Jankova, které se drží na čele s dvoubodovým odstupem. První vyloučeným hráčem nového ročníku byl Radek Převrátil z Čimelic. Na první vstřelený gól ze hry čekají pouze Strakonice, které po dvou penaltách na obou stranách remizovaly s Dražicemi. Premiérový hattrick vystřihl krumlovský forvard Tomáš Tauber. O raritu se postaral blatenský mladíček Michal Šimůnek. V prvním kole stál v brance, teď zase pro změnu v útoku a hned se zapsal mezi střelce!

Výsledky 2. kola krajského přeboru


FK Olešník – FK Slavoj Český Krumlov 1:5 (0:2)

Góly: 64. Toth – 5., 26. a 63. Tauber, 59. Kuna, 68. Růžička. Rozhodčí: Toucha – Dunovský, Lepič. Delegát: Bicek. ŽK: 2:1 (Heller, Rožboud – Tauber). Diváků: 120.

Olešník: Jirkal - Vařák (65. Tressl), Rožboud, M. Studnička (65. Rys) - Miklík, Heller, Nohava, Pícha, Šíma - Lafata, Tóth. Trenér: Chlumecký.

Č. Krumlov: Š. Beránek – Švec, Kabele, Kuna – Strapek, Svoboda, Vávra, Novák, Tůma (87. Paráček) – Růžička (88. Šára), Tauber (83. Filip). Trenér Domin.

Nejlepší hráči: nikdo - celý tým

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Zápas s Krumlovem bych rozdělil na dvě části. V prvním poločase si myslím, že jsme měli více balon na kopačkách, ale Krumlov trestal a byl produktivnější v zakončení. V 5. minutě trefil Lafi z přímáku břevno a zda byl gól, ví asi jenom ten nahoře. V 10. minutě z první střely inkasujeme gól Tauberem. Pak přišla stoprocentní šance Kuby Tótha, ale trefil jen nohy gólmana. Následuje brejk, když na půlce jasný faul na Miklíka rozhodčí nechá pokračovat, my přestaneme hrát a po centru na zadní tyči pro mě nepochopitelně zakončuje Tauber hlavou sám. Druhou půlku a celkově zápas rozhodla desetiminutovka, kdy jsme třikrát inkasovali. Momentálně se nenacházíme v komfortní situaci, ale je to jenom o nás. Teď nás čeká derby v Týně, kde to nebude vůbec lehké, ale svému mančaftu věřím.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Mně se hodnotí utkání dobře, protože jsme získali tři body proti kvalitnímu soupeři. Jsem rád, že jsme zvládli dva těžké zápasy, a doufám, že venkovní vítězství potvrdíme příště doma. Tauber dal tři branky, pochvalu ale zaslouží celé mužstvo.“


SK SIKO Čimelice – FK Protivín 2:1 (1:0)

Góly: 12. Varhan, 63. Bednařík – 51. Hrachovec. Rozhodčí: Přibyl – Žemlička, Němec. Delegát: Štuk. ŽK: 3:1 (Káš, Hegenbart, Převrátil – Uhlík). ČK: 1:0 (78. Převrátil). Diváků: 80.

Čimelice: Pícha - Pšenička (89. Kuchejda), Listopad, Bednařík, Viták – Nekl, Převrátil, Smetana, Káš (90. Dubský), Varhan (82. Nosek) – Hegenbart. Trenér Smrčina.

Protivín: Hanus – Mikeš (78. Vojík), Vojta (85. Kasík), Uhlík, Zach – Hrachovec (72. Kvasnička), Bečvář, Vorel Zbyněk, Říha (67. Nedvěd) - Janda, Vorel Jaroslav. Trenér: Říha.

Nejlepší hráči: Bednařík, Smetana, Varhan, Hegenbart - Hanus.

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Myslím, že to bylo poměrně zajímavé derby, ve kterém jsme kromě tří gólů viděli i řadu neproměněných šancí na obou stranách. Na takový fotbal se celkově dalo koukat. Soupeř nám dělal velké problémy hlavně ze standardních situací. Prvních patnáct minut jsme byli zakřiknutí, ale potom jsme se dostali do hry a vytvořili si několik slibných šancí. Ujala se ale až střela Varhana po dobré práci Smetany. Začátek druhé půle jsme zase nezachytili, stejně jako před týdnem v Týně, a zbytečně jsme nechali soupeře srovnat. I tak jsme předvedli ve druhé půli dobrý výkon, za který jsme si podle mého názoru tři body zasloužili. Bohužel se nechal zcela zbytečně vyloučit Převrátil a dohrávali jsme v deseti."

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Vstup do zápasu jsme měli dobrý, hrálo se převážně na polovině Čimelic, avšak bez vážnějších příležitostí. Pak ale převzali taktovku domácí a měli několik šancí převážně po standardních situacích, ovšem bez gólového efektu. Ve 22. minutě po naší hrubé individuální chybě šli domácí po zásluze do vedení. Pak se střídaly pasáže, kdy si obě mužstva vytvořila určitý tlak díky standardním situacím, ale skóre se do přestávky již nezměnilo. Úvod druhého poločasu opět patřil nám a po zásluze jsme vyrovnali Hrachovcem, který odvrácený roh s přehledem uklidil do sítě. Rozhodující moment přišel po hodině hry, když důrazný Bednařík po rohovém kopu rozhodl o vítězství Čimelic. Na těžkém terénu jsme se za celý zápas nedostali pořádně do tempa, protože soupeř byl důraznější, agresivnější, a proto po zásluze vyhrál."


FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Góly: 27. Toutou – 11. a 68. (pen.) Pouzar. Rozhodčí: Albert – Peterka, Votava. Delegát: Pípal. ŽK: 4:4 (Jelen, Dumbrovský, Toutou, Ott – Hajný, Pouzar, Hrbáč, Hanzal). Diváků: 85.

Táborsko B: Cízler - Ott, Jelen, Mácha, Mikuláštík - Kabeš (63. Švejda), Brabec Matyáš, Dumbrovský (81. Kolář), Římanek (89. Weinzettel) - Zeman (85. Švec), Toutou. Hrající trenér: Jelen.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Hrbáč, Hajný, Prokeš – Pouzar, Kovačičín, Paiger, Hanzal, Sládek – Šindelář (89. Janák)

Nejlepší hráči: Cízler – celý tým.

Miroslav Jelen, hrající trenér Táborska B: „Šlo o vyrovnané utkání. Nechtěli jsme dopustit, aby proti nám soupeř zahrával standardky, a přesto jsme oba góly dostali ze standardních situací. Na první Pouzarův gól z trestného kopu jsme ještě zareagovali vyrovnávací brankou Toutoua, na druhý gól z penalty jsme už ale zareagovat nestihli. Předtím jsme ale šance měli, jenomže nám chyběl klid. V domácím prostředí pro nás porážka znamená velkou ztrátu."

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „To, že zápas pro nás nebude jednoduchý ukázal hned úvod zápasu, kdy nás prvním výborným zákrokem podržel brankář Teringl. Na druhé straně se vytáhl brankář Táborska, který zlikvidoval nebezpečnou střelu Pouzara. Radim Pouzar se pak v 11. minutě nádherně trefil z přímého kopu a dostal nás do vedení. Svůj náskok jsme mohli po pár minutách zvýšit, ale Šindeláře v jasné šanci vychytal domácí brankář. Ve 27. minutě využil hrubé chyby v naší obraně nejlepší hráč domácích Toutou a po brejku vyrovnal na 1:1. Druhý poločas se nesl v duchu toho prvního, navíc na podmáčeném terénu přibývaly osobní souboje. Do vedení nás opět dostal Radim Pouzar, který v 68. minutě bezpečně proměnil pokutový kop. Táborsko se nás poté snažilo dostat pod tlak několikanásobným střídáním, zjednodušilo hru, ale s nakopávanými balony a náznaky šancí si obrana v čele s brankářem Teringlem dokázala poradit. Z vítězství mám samozřejmě velkou radost, protože po ne úplně povedeném výkonu v úvodním kole jsme dokázali vyhrát na hřišti mladého a ambiciózního týmu, odkud se podle mého názoru body lehce vozit nebudou. Všem hráčům proto patří velký dík za předvedený výkon podložený maximálním nasazením a bojovností."


FK Lažiště – TJ Osek 1:1 (0:1)

Góly: 58. M. Sedláček – 38. J. Říský. Rozhodčí: Polák – Ondřej, Panský. Delegát: Eibl. ŽK: 2:2 (Macek, Linhart – Rybák, Gondek). Diváků: 50.

Lažiště: Trnka – Jar. Rauscher, Kupka, Tobiáš, D. Sedláček – Bednár, Macek, Volmut, Vokatý, M. Sedláček – Linhart (87. Hrbek). Trenér: Raušer.

Osek: Chaluš - Rybák, Krejčí, Gondek, Blatský – Čapek (83. Kinkor), Hoch, Šrámek, Sigmund – Hosnedl (33. Brabec), J. Říský. Trenér: Voříšek.

Nejlepší hráči: D. Sedláček, Jar. Rauscher, Kupka - Chaluš

Josef Raušer, trenér Lažiště: „V našem druhém zápase jsme i bez tří klíčových opor podali výrazně lepší výkon. Po většinu utkání jsme byli lepším týmem a zejména ve druhém poločase jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí k otočení nepříznivého stavu. Jsem rád za to, jak kluci utkání zvládli, a že udrželi disciplínu po celý zápas. Pevně věřím, že nám tento výkon pomůže v následujících kolech k zisku dalších bodů. Více se k zápasu nemá cenu vyjadřovat.“

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Naše hra tentokrát postrádala více přesnosti, v zakončení chyběla odvaha. Domácí působili aktivně, zvlášť jejich standardní situace byly opravdu nebezpečné. Přesto jsme díky pozorné obraně a dobře chytajícímu Chalušovi udrželi v prvním poločasu čisté konto. Naopak jsme to byli my, kdo ve čtyřicáté minutě otevřel skóre. Po rohovém kopu se střela Brabce dostala k Jakubu Řískému, a ten prostřelil gólmana. V 58.minutě domácí po autovém vhazování a ojedinělém zaváhání Chaluše hlavou srovnali. Za několik minut vyhrál Sigmund souboj s brankářem domácích, od brankové čáry dával proti noze, ale Říský branku minul. V závěru nás domácí tým přitlačil a my přežili několik nebezpečných závarů.“


TJ Blatná – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Góly: 56. Šimůnek – 38. a 69. Hadáček, 74. Přibyl. Rozhodčí: Klátil – Izugrafov, Mach. Delegát: Vrzal. ŽK: 2:1 (Kubiš, Chlanda – Marvan). Diváků: 130.

Blatná: Chlanda - Sýkora, Rozhoň, Benedikt, Bláha (66. F. Hrádek) – Říha (70. Prokopec), Kubiš, Zahrádka, Mišiak - Čadek, Šimůnek (86. Král). Trenér Brabec.

Milevsko: Dvořák – Kálal, Vakoč, Marvan, Málek – Přibyl (86. M. Novotný), Volf (46. Komárek), Barda, Souček – Sedláček (70. Bártík), Hadáček (90. P. Novotný). Trenér: Strnad.

Nejlepší hráči: Šimůnek – Hadáček.

Václav Palivec, asistent trenéra Blatné: „Prvních třicet minut se na hřišti nic zvláštního neudálo. Mužstva se oťukávala a hra se většinou odehrávala mezi oběma vápny. Ve 38. minutě hostující brankář vytěsnil střelu Kubiše mimo branku a hosté nám z protiútoku dali laciný gól. Poté jsme se začali více pohybovat před brankou soupeře, začalo se nám dařit a přišlo vyrovnání. Po pasu Kubiše šel sám na hostujícího gólmana Šimůnek a nemýlil se. Další šance přišla v 63. minutě, kdy jsme Mišiakův centr do malého vápna nedokázali dotlačit do branky. Bohužel pak přišla pětiminutovka Milevska a bylo po zápase. Nutno připomenout, že k oběma brankám jsme hostům dost dopomohli. Hosté z Milevska předvedli sympatický výkon a vstřelili víc branek, proto si vezou domu tři body. Jestli chceme bodovat, tak musíme být v příštích zápasech důraznější, odpovědnější a produktivnější.“

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Do Blatné jsme jeli s vědomím, že domácí mužstvo posílené o pár hráčů bude chtít doma naplno bodovat. První poločas byl z obou stran opatrnější a moc šancí se neurodilo. My jsme využili jednu, když po centru Sedláčka Hadáček dal hlavou gól na jedna nula. Do druhého poločasu jsme museli udělat nucenou změnu, když zraněného Volfa nahradil Komárek. V 56. minutě po naší špatné rozehrávce šli domácí do rychlého brejku a vyrovnali na 1:1. Potom ale právě Komárek naservíroval po krásně zahraném přímém kopu míč na hlavu agilnímu Hadáčkovi a znovu jsme šli do vedení. Třetí branku přidal Přibyl a bylo rozhodnuto. Ve druhém poločasu jsme si vytvořili další tři, čtyři brankové příležitosti. Blatná hrozila ze standardních situací a po jedné z nich jsme měli velké štěstí.“


Sokol Sezimovo Ústí – Jiskra Třeboň 2:3 (1:2)

Góly: 29. Bouška, 80. (pen.) Škarda – 23. a 58. Tůma, 5. Hromádka. Rozhodčí: Vican – Toucha, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 1:5 (Říha – Koktavý, Hromádka, Průcha, Tůma, Kubata). Diváků: 80.

Sezimovo Ústí: Vanýsek - Škrábek,Vilímek (1. Sazma, 46. Irsa), Brůžek – Bouška, Holub, Říha, Škarda – Koníř, Hoffmann, Nikl. Trenér: Šebek.

Třeboň: J. Skála – Schneider, Koktavý, Zavadil, Týnavský – Vranovský (81. Bartl), Hromádka, Kubata, Matoušek - Průcha (87. Pučejdl), P. Tůma. Trenér: P. Skála.

Nejlepší hráči: Koníř, Holub – P. Tůma, celý tým.

Ladislav Šebek, trenér Sezimova Ústí: „Z dnešního zápasu mám rozporuplné pocity. Do utkání jsme šli bez tří hráčů, kteří chyběli z různých důvodů. Co ale bylo pro nás horší, do zápasu šel z minulého zápasu zraněný Venca Hoffmann, náš momentálně nejlepší ofenzivní hráč. Měl natažené vazy v rameni, což jej velice limitovalo. Když jsem si myslel, že nic horšího nás už nemůže potkat, zranil se při předzápasové rozcvičce stoper Patrik Vilímek, který je pro nás na tomto postu nenahraditelný. My jsme hráli, měli jsme víc ze hry, zatímco Třeboň nás trestala z brejků po našich individuálních chybách. U nás musím vyzdvihnout výkon Ivoše Koníře.“

Petr Skála, trenér Třeboně: „Do utkání jsme vstoupili dobře a brzy jsme vedli 2:0. Pak soupeř převzal iniciativu a ve 29. minutě se mu podařilo snížit na 2:1. Ve druhém poločase jsme opět dobře začali a v 58. minutě jsme zásluhou Tůmy zvýšili na 3:1. Od té chvíle získal převahu náš soupeř a korunoval ji brankou v 80 minutě. Z penalty domácí snížili na rozdíl jednoho gólu, závěr utkání jsme ale zvládli. Chtěl bych pochválit kolektivní výkon mužstva a střelce dvou gólů Pavla Tůmu.“


FK Junior Strakonice – TJ Dražice 1:1 (0:0)

Góly: 82. (pen.) Hovorka – 90. (pen.) J. Štecher. Rozhodčí: Brom – Lovětínský, Kaštánek. Delegát: Hanzal. ŽK: 2:3 (Hovorka, Kostka – Hojdar, Veselý, Šimák). Diváků: 154.

Strakonice: Lízal – Peroutka, Šimek, Říha, M. Kostka – Čapek, Funda – Zoubek (88. Buranský), Sládek (73. Novotný), Němeček (46. Nosek) – Hovorka. Trenér: Cimrhanzl.

Dražice: Baka - Bareš, Horka, Veselý (85. Böhm), D. Štecher (88. Holub) – Pinc, Šimák (73. Novotný), J. Štecher, M. Stuchlík (60. Studenovský) - Hojdar (82. Mareš), Kromka. Trenér: Hořejší.

Nejlepší hráči: Čapek – Kromka, J. Štecher.

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „V první půlhodině měli víc ze hry hosté, vyloženou šanci však diváci neviděli. Dražice si první větší šanci vypracovali až ve 35. minutě, Hojdar však mířil po rohu hlavou vedle. O minutu později napálil hostující Štecher břevno. To bylo v prvním poločase, co se týká brankových příležitostí, vše. Začátek druhé půle patřil hostům a v 59. minutě vychytal náš gólman Lízal zblízka Štechera. Chvíli na to se rýsovala první šance pro nás, Sládkova nabídka před branku však nenašla adresáta. Deset minut před koncem si Funda hodil balon do vápna, kde byl faulován, a nařízenou penaltu Hovorka proměnil ve vedoucí gól. Když už se zdálo, že získáme tři body, tak v nastaveném čase jsme pro změnu faulovali ve vápně my a i Štecher byl ze značky pokutového kopu úspěšný. Duel tak skončil remízou 1:1.“

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „V tomto duelu jsme si nedokázali poradit s domácí obranou hlavně v první části, která se odehrála na polovině Strakonic. Trefili jsme břevno a vypracovali si i několik dalších slibných příležitostí, bohužel bez gólového efektu. Druhý poločas začal v podobném duchu, ale domácí začali hrát více na brejky. Po jednom z nich a šikovném upadnutí ve vápně ke konci skórovali z penalty. V závěru jsme si vytvořili tlak a z pokutového kopu zaslouženě vyrovnali. Remízu však bereme jako ztrátu.“


SK Jankov – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:0 (0:0)

Gól: 57. Popelka. Rozhodčí: Žurek - Krčín, Albert. Delegát: Řezáč. ŽK: 2:2 (Bláha, Klíma - Vařil, Boček). Diváků: 218.

Jankov: Komárek - Fajtl, Bláha, Lošek, Beránek - Rytíř (46. Lovička), Kroneisl, Kollár, Klíma (90. Jirkovský) - Benda, Popelka. Trenér: Kadlec.

Týn: Kubík - Šálený Michal, Vařil, Maxa, Šálený Miroslav - Mravec, Boček, Dobal, Meidl - Štos, Houska. Trenér: Mareš.

Nejlepší hráči: Komárek, Popelka – Kubík.

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Bylo to utkání bez nějaké větší mezihry. Houževnatý soupeř se prezentoval poctivým fotbalem se snahou o rychlý přechod do útočné fáze. My jsme sice měli více míč v držení, ale díky zodpovědné hře hostů a našim častým chybám jsme se do soupeřovo vápna dostávali pracně. Po poločase bylo zřejmé, že utkání nejspíš rozhodne jediná branka. Tu jsme nakonec dali prakticky z ničeho nic, když se po dlouhém výkopu brankáře Komárka prosadil Popelka. V dalším průběhu si oba týmy vypracovaly gólové šance, které ovšem zůstaly nevyužity ať už díky brankářům nebo nepřesnosti zakončujících. Vzhledem k náročnému programu si vítězství velice ceníme.“

Václav Mareš, trenér Týna: „Samozřejmě jsem zklamaný z výsledku. Myslím si, že jsme si v zápase vytvořili dostatek brankových příležitostí na to, abychom z Jankova neodjížděli s prázdnou. Věděli jsme, že domácí budou nakopávat dlouhé balony za obranu, přesto jsme z takové situace dostali branku, která rozhodla. Chtěl bych pochválit Milana Kubíka za dobře odchytaný zápas.“


Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle