Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

KP: Olešník podruhé padl, Protivín narazil v Čimelicích. Na čele se drží trio bez ztráty

 
neděle, 30. srpna 2020, 20:48

Jihočeský kraj – Olešník se v pátek prvních bodů nedočkal, pere se s marodkou, navíc nedokázal ustrážit krumlovského útočníka Tomáše Taubera, který zaznamenal hattrick. Druhou porážku v začínající sezoně si připsaly béčko Táborska a Blatná. Ambiciózní Protivín odjel z okresního derby v Čimelicích s prázdnou. Vítězný gól SIKA vsítil stoper Miloslav Bednařík. Třeboň napravila úvodní prohru výhrou v S. Ústí. Jediná remíza vzešla z duelu Lažišť s Osekem. Z pěti utkání vyhráli domácí jen jediný! Druhé kolo zakončily nedělní zápasy na stadionech ve Strakonicích a v Jankově. Na Křemelce se měnilo skóre v závěru po dvou penaltách, Jankov uspěl doma i ve druhém duelu, nováčka Týn udolal Popelkovým gólem.

Kdy Olešník dostal na domácím hřišti pět gólů? Museli bychom dlouho pátrat… Páteční předehrávka skončila přesvědčivým vítězství Č. Krumlova (poprvé v brance se Štefanem Beránkem), který se mohl spoléhat na forvarda Tomáše Taubera. Zahrál ve výborné formě a po hodině zkompletoval hattrick. V domácím táboře řádí velká marodka. Podruhé musel vypomoct střídající veterán Zbyněk Rys. S Olešníkem zatřásla už 5. minuta, když si obrana nepohlídala autové vhazování a Tauber se dostal po narážečce do vápna a zamířil po zemi k tyči. Ve 26. minutě zvýšil znovu Tauber po Kunově centru hlavou. Hrálo se nahoru dolů. Od 60. do 69. minuty padly zbývající čtyři góly. „Získali jsme body proti kvalitnímu soupeři a zvládli úvodní dvě těžká kola,“ chválil si stoprocentní zisk zvenku krumlovský kouč Václav Domin.

Táborská rezerva si poprvé zahrála o body na zrekonstruovaném Soukeníku. Z A-týmu vypomohl útočník Toutou, v základu nastoupil i trenér Jelen. Rudolfov po předchozí domácí ztrátě dvou bodů musel oželet zraněného stopera a kapitána Novotného, který bude chybět zřejmě delší dobu. Táborsko si marně dělalo zálusk na první body. Už po deseti minutách obdrželo po standardce od Pouzara první gól. Ve 27. minutě sice pendl Toutou po úniku vyrovnal, ale v 68. minutě rozhodl o vítězství Rudolfova z pokutového kopu opět Pouzar. Na podmáčeném terénu se nehrálo v rukavičkách, sudí Albert rozdal dohromady osm žlutých karet.

Derby Čimelic s Protivínem před pouhými 80 fanoušky nabídlo několik šancí na obou stranách. Hosté hrozili především ze standardek. Domácí branku hájil poprvé novic Václav Pícha z Písku, který nahradil zraněného Slavíka. Čimelice se dostávaly do hry postupně, pak si vypracovaly řadu příležitostí, z nichž měla úspěch jen Varhanova střela. „Začátek druhé půle jsme zase nezachytili, stejně jako v Týně, a zbytečně jsme nechali soupeře srovnat,“ mrzelo kouče Tomáše Smrčinu, když Hrachovec přesnou ranou dotáhl skóre. O výsledku rozhodl v 63. minutě po rohu hlavičkující Bednařík. Čtrnáct minut před závěrem se nechal zbytečně vyloučit po dvou žlutých domácí Převrátil, ale z přesilovky Protivín nic nevytěžil.

Lažištím scházely tři opory (Makoš, Hušek, Jak. Rauscher), Osek bez Cardy a D. Říského, ale čerstvě už s píseckým Sigmundem. První půle byla opatrná bez větších šancí. Hosté pozorně bránili a vyráželi do brejků. Domácí měli několik střel ze střední vzdálenosti, Osečtí měli největší šanci po brejku Hosnedla, kterou chytil Trnka. Nakonec udeřili hosté po rohu, když se vrácený balon dostal k J. Řískému na malé vápno a pohodlně skóroval. Domácí se marně dožadovali ofsajdu. Ve druhé půli byli domácí jasně lepší a po centru Bednára se jim podařilo M. Sedláčkem hlavou o břevno vyrovnat. Vzápětí po pasu Volmuta běžel Vokatý sám na Chaluše, ale těsně minul. Na konci měl po rohu Bednára na hlavě rozhodnutí Tobiáš, ale trefil pouze Chaluše. V závěru vzplály ještě emoce po několika sporných rozhodnutích sudího, a to zejména v domácím táboře. Lažiště se opět přesvědčily, že porazit Osek není jednoduché, a to již několik let.

Špatná produktivita stála Blatnou body. S Milevskem nesehrála špatnou partii, ale na rozdíl od soupeře své šance neproměnila a až příliš chybovala. „Hosté předvedli sympatický výkon a vstřelili víc branek, proto vezou domů tři body. Jestli chceme bodovat, tak musíme v příštích zápasech být důraznější, odpovědnější a produktivnější,“ zmínil příčiny další porážky asistent trenéra Blatné Václav Palivec. Po první zahřívací 30minutovce zahrozili jako první domácí, Kubišovu střelu vytěsnil brankář mimo, vzápětí z protiútoku se lacino dostali do vedení hosté po hlavičce Hadáčka. Po obrátce se domácí zlepšili. Po Kubišově pasu vyrovnal z brejku mladičký univerzál Šimůnek, který minule figuroval jako brankář! Veškeré naděje domácích zhatila pětiminutovka Milevska. Hadáček po standardce opět hlavou a Přibyl z dalšího brejku uzavřeli skóre na 1:3.

Sezimovoústečtí se museli v domácím střetnutí s Třeboní obejít bez tří hráčů, Hoffmann hrál se sebezapřením a další pohromou bylo zranění klíčového muže defenzívy Vilímka, který musel již ve 2. minutě střídat. „Průběh zápasu byl jednoduchý. My jsme hráli, měli jsme více ze hry a Třeboň nás trestala z brejků po našich individuálních chybách,“ uvedl po porážce 2:3 trenér Sokola Ladislav Šebek. Třeboň měla vydařený vstup do zápasu a po gólech Hromádky a P. Tůmy získala vedení 2:0. Domácí si vytvořili převahu, snížili Bouškou, ale znovu nezachytili začátek druhého poločasu, když nejlepší hráč Jiskry Pavel Tůma vstřelil svou druhou branku. Poslední půlhodinu se hrálo na polovině Třeboně, Škarda z penalty snížil, ale závěr si hosté pohlídali. U domácích patřil k nejlepším 44letý Ivo Koníř, bývalý Šebkův spoluhráč.

Hosté z Dražic sice měli v úvodní půlhodince převahu a zahrávali několik rohů. První větší šanci ke vstřelení gólu měli až ve 35 minutě, když po rohovém kopu hlavičkoval Hojdar vedle. Vzápětí Štecher napálil z 20 metrů břevno. Druhý poločas začal ve stejné režii hostí. V 59. minutě Štecher prošel ve vápně přes dva hráče a střelu zblízka Lízal vykryl. V 65. minutě měli příležitost domácí, když Sládek prošel do vápna, ale přihrávka před branku nenašla adresáta. Na druhé straně se hosté prokombinovali do vápna a Kromkovu střelu Lízal vyrazil na roh. V 80. minutě byl faulován Funda a nařízenou penaltu Hovorka proměnil. Když už se zdálo, že Junior získá tři body, v nastaveném čase Strakoničtí faulovali ve vápně a Štecher také penaltu proměnil a srovnal na konečných 1:1.

Týnští zahrozili hned v první minutě nebezpečnou hlavičkou, jinak se v první polovině prvního poločasu šancemi šetřilo. Až po pětadvacáté minutě přišly příležitosti, ze kterých se skórovat dalo. Na jankovské straně neuspěl Popelka ani Beránek, na druhé zase selhal v obrovské šanci Dobal. Druhý poločas byl o něco málo bohatší, ale gól padl pouze jeden. V 57. minutě se za Komárkovým nákopem vydal Martin Popelka, přeloboval vyběhnutého gólmana Kubíka a zařídil Jankovu nejtěsnější vítězství. Na tom už nic nezměnil ani Dobal, který neproměnil druhou obrovskou příležitost v utkání, ani domácí Popelka, Kollár, Klíma a Kroneisl. Mrzet je to tolik nemuselo, Jankov udolal houževnatého nováčka 1:0.


Výsledky 2. kola krajského přeboru


FK Olešník – FK Slavoj Č. Krumlov 1:5 (0:2)

Góly: 64. Toth - 5., 26. a 63. Tauber, 59. Kuna, 68. Růžička.

SK SIKO Čimelice – FK Protivín 2:1 (1:0)

Góly: 22. Varhan, 63. Bednařík - 51. Hrachovec. ČK: 1:0 (76. Převrátil).

FC MAS Táborsko B – SK Rudolfov 1:2 (1:1)

Góly: 27. Toutou - 11. a 68. (pen.) Pouzar.

TJ Blatná – FC ZVVZ Milevsko 1:3 (0:1)

Góly: 57. Šimůnek - 38. a 68. Hadáček, 73. Přibyl.

FK Lažiště – TJ Osek 1:1 (0:1)

Góly: 58. M. Sedláček - 39. J. Říský.

Sokol Sezimovo Ústí – Jiskra Třeboň 2:3 (1:2)

Góly: 29. Bouška, 80. (pen.) Škarda - 5. Hromádka, 23. a 58. P. Tůma.

FK Junior Strakonice – TJ Dražice 1:1 (0:0)

Góly: 82. (pen.) Hovorka - 90. (pen.) Jiří Štecher.

SK Jankov – FK Olympie Týn n/Vlt. 1:0 (0:0)

Gól: 57. Popelka.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle, Petr Vlasák