Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Milevsko trestalo s mimořádnou produktivitou chyby Lažiště

 
čtvrtek, 27. srpna 2020, 14:34

Milevsko – V zahajovacím kole nového ročníku KP přivítalo Milevsko na svém hřišti „nováčka“ z Lažiště. Oba trenéři museli řešit nějaké absence, což je ale v nižších soutěžích běžné. Loňský, také zahajovací duel, skončil nerozhodně. Nyní byli přítomní diváci zvědaví, kdo si připíše po dlouhé pauze první body do tabulky. Nakonec to byla zaslouženě domácí jedenáctka.

Úvod zápasu byl oboustranně hodně opatrný, tudíž mnoho vzruchu na hřišti nepřinesl. Na obou stranách bylo dost nepřesností, tak se v úvodu žádná větší šance neurodila. Až v 5. minutě zahrávali hosté tři rohy po sobě. Při tom třetím Huškově se k míči prodíral Tobiáš (nová posila Lažišťských), ale těsně před ním uklidil balon do bezpečí domácí obránce. To na druhé straně při první vážnější akci domácích udeřilo. Na levé straně unikal do otevřené obrany Souček, na středu hřiště našel volného Hadáčka, který patou přiťukl na Sedláčka a ten s přehledem zakončil k pravé tyči hostující branky.

Až do 27. minuty byl opět na hřišti klid, kdy se hrálo zejména mezi vápny. Domácí vycházeli ze zajištěné obrany, což se jim vyplácelo. Při hostující rozehrávce Tobiáš chyboval, kdy nešťastně přihrál domácímu Kálalovi, ten okamžitě vyslal na zteč Hadáčka, který se v podobných situacích nemýlí a bylo to 2:0. Hosté se v tuto chvíli dostávali před domácí branku pouze po standardních situacích. Ve 37. si na Volmutův roh naskočil Jar. Rauscher, ale jeho hlavička mířila přesně na dobře postaveného Dvořáka. Hned z protiútoku domácí skórovali potřetí. Kapitán Vakoč vyvezl balon a ideálně uvolnil Hadáčka, který postupoval se Sedláčkem sám na brankáře, když se ho hostující obrana pokusila vystavit do ofsajdu. Hadáček předložil míč Sedláčkovi před prázdnou branku a ten ho pohodlně uklidil do sítě.

Ve 45. minutě přišel asi nejsvětlejší moment hostujícího mužstva během prvního poločasu. Ve středu hřiště se hezky uvolnil Jak. Rauscher a vyslal na Dvořáka krásnou dalekonosnou střelu. Ten si s ní ke smůle hostů poradil a balon putující k jeho pravé tyči vyrazil na roh. To bylo v první půli vše. Domácí díky neskutečné produktivitě (tři střely, tři góly) mohli odcházet do šaten maximálně spokojeni. To hosté měli o čem přemýšlet.

Po přestávce se jen dohrávalo

Kdo čekal ve druhé půli ofenzivnější podívanou, tak se mýlil. Domácí si vědomi svého náskoku se nikam nehnali a hosté, byť drželi balon častěji na svých kopačkách, se nemohli prosadit přes dobře organizovanou domácí obranu. První vážnější akce druhého poločasu přišla až v 70. minutě, kdy si na přetažený D. Sedláčkův centr naběhl střídající Bednár. Jeho pohotovou střelu, ale vytáhl konečky prstů Dvořák na roh. V 79. minutě zahrozili domácí. Aktivní Hadáček uvolnil Bardu, ale ten z dobré pozice minul Trnkovu branku.

V 81. minutě se hosté přece jen dočkali. A jak jinak než ze standardní situace. Na střílený Huškův centr na přední tyč si nabíhal Tobiáš, ale práci za něho nakonec odvedl domácí Koutník, který se hlavou trefil přesně do vlastní branky. Hosté poté vrhli všechny síly do útoku. Na hrot poslali vysokého Tobiáše, na kterého nakopávali dlouhé balony.

Na druhé straně se pro domácí naskytla příležitost útočit do otevřené obrany. Tu také plně využili. V 85. minutě postupoval Souček z poloviny hřiště sám na Trnku. Nakonec ho doběhl Makoš, který při snaze odkopnout balon trefil jeho nohy a následovala červená karta. Tím veškeré naděje pro hosty zhasly. Naopak to byli domácí, kteří v závěru mohli skóre navýšit. V 89. minutě vychytal Součka v jasné pozici Trnka, a i při tutovce Málka se ukázal opět hostující brankář. Poté rozhodčí Krčín utkání ukončil

V Milevsku se nehrál fotbal valné úrovně. Domácí po vstřelení branek, které jim prakticky hosté darovali, hráli, co potřebovali a nikam se nehnali. Stačilo jim potom pouze pozorně bránit svůj náskok. Hosté neměli svůj den a utkání se jim vůbec nepovedlo. Nelze jim sice upřít snahu, ale to je na KP opravdu málo. Těžko někoho z hostujícího týmu vyzdvihnout. U domácích byl hodně aktivní Hadáček a s přehledem odehrál utkání kapitán Vakoč.

V příštím kole hostí Lažiště Osek a Milevští zajíždějí na hřiště posílené Blatné.

FC ZVVZ Milevsko – FK Lažiště 3:1 (3:0)

Branky: 12., 38. Sedláček, 27. Hadáček – 81. vlastní (Koutník). Rozhodčí: Krčín – Albert, Dunovský. DFA: Pípal. ŽK: 3:2 (Kálal, Barda, Hadáček – Hušek, Jak. Rauscher). ČK: 0:1 (85. Makoš). Diváků: 87.

Milevsko: Dvořák – Kosobud (32. Mácha), Vakoč, Marvan, Málek – Kálal (82. M. Novotný), Bártík, Barda, Souček – Sedláček (70. Koutník), Hadáček Trenér: Strnad.

Lažiště: Trnka – Jar. Rauscher (53. Bednár), Kupka, Tobiáš, D. Sedláček – Makoš, Hušek (83. Holub), Volmut (53. Linhart), Macek, M. Sedláček – Jak. Rauscher (78. Hrbek). Trenér: Raušer.

Napsal(a) Pavel Hodina | Foto Petr Vlasák
 


 
Reklama