Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Lišovský Pechoč potvrdil, že na Ševětín umí

 
středa, 26. srpna 2020, 20:31

Lišov – Příjemné počasí v sobotním odpoledni přilákalo 90 diváků, kteří se po 287 dnech fotbalového půstu přišli podívat na zápas stejných soupeřů! Devátého listopadu 2019 skončil zápas 7:3 pro domácí, když rozhodující podíl na výsledku měl 5gólový Libor Pechoč. Tentokrát o dva góly slevil. Jasné vítězství domácích se potvrdilo až ve druhém poločasu.

Po pětiminutovém vzájemném „oťukávání“ vystihl Melichar pomalou rozehrávku brankáře Lukáše Benedy na stopera Bambuleho a lobem otevřel skóre - 0:1. Ve 12. minutě nebezpečně zahrával trestný kop Božovský, který obětavě odhlavičkoval na roh Mlýnek. V 16. minutě po autu Ševětína vybojoval míč Šachl, nahrál Pechočovi, který po uvolnění předložil míč před trestné území Kándlovi a ten umístěnou střelou vyrovnal na 1:1.

Následovala „odpočinková desetiminutovka“ zakončená Kándlovou kolmicí za obranu, na míč naběhl Pechoč, jehož kličku bravurně vychytal Lukáš Novotný. Pechoč se dočkal o minutu později, když naběhl na kolmici kapitána Bouchala a „z očí do očí“ obstřelil brankáře - 2:1. Po rozehrání a postupném útoku odvracel nebezpečný centr Melichara na roh Bambule. Ve 30. minutě byl na pravé straně pokutového území faulován Radim Novotný, trestný kop Božovského domácí obrana odvrátila.

Ve 35. minutě už bylo vyrovnáno, když po pravém křídle unikl agilní Melichar, na jeho přetažený centr naběhl Petr Novotný a lehkou střelou z prvního doteku překvapil u tyče Benedu - 2:2. Domácí si uvědomili svoji pasivitu a do konce poločasu mohli třikrát zvýšit skóre. Bouchalovu hlavičku obětavě vyrazil Lukáš Novotný a Mlýnkův lob a Kandlova dorážka skončily těsně vedle.

Po vyrovnané první půli začali lépe domácí, které neustále hnal dopředu „kotel“ jejich fandů. Hned po rozehrání hosté řešili nebezpečný rohový kop Kándla, který byl ještě aktivnější než v prvním poločasu. V 51. minutě vybojoval a vyvedl míč, před polovinou nahrál Bouchalovi, který mu poslal narážečkou míč za obranu. Kándl se dostal až do pokutového území a nezištně nahrál nabíhajícímu Kandlovi před prázdnou bránu - 3:2. Hosté zahrozili rychlým protiútokem o minutu později, ale D. Koláček zblokoval míč na roh. V 54. minutě vybojoval míč před půlkou obránce Mach, nahrál za obranu nabíhajícímu Kandlovi, který poslal před bránu přetažený centr, který akrobaticky zakončil Pechoč na 4:2.

V oslabení kapitulovali

Dvougólové vedení dostalo domácí do euforie a hosty do kolen. V 57. minutě Bambule další „českou uličkou“ prohodil míč rychlonohému Šachlovi, ten si povodil dva obránce a narazil na vápno Pechočovi, jehož střelu obránci srazili na roh. V 59. minutě opět Bambule z obranného vápna poslal dlouhým nákopem za polovinu i obránce, míč si našel a šikovným zpracováním dovedl do pokutového území Mlýnek, kterého fauloval Chovanec. Rozhodčí Talíř odpískal faul, nařídil pokutový kop a Chovance po druhé žluté vyloučil. Odpovědnost na sebe vzal kdo jiný než Pechoč, který jeho proměněním docílil hattrick - 5:2.

V 64. minutě sporadický útok hostů zakončil Dvořák, s jehož střelou si Beneda poradil. V 79. minutě krátce po nástupu zvýšil Formánek na 6:2, když důsledně presoval brankáře, vypíchl mu míč a dal do prázdné brány. V 86. minutě se už rezignující soupeř zmohl na střelu Kyriana, kterou uprostřed brány Beneda chytil. V 88. minutě předvedl rychlost a správnou agresivitu Šachl, když vybojoval míč, uvolnil Bouchala, jehož nahrávku z pravého křídla před pokutové území propustil mezi nohama Bambule a Kándl zamířil míč technickou střelou z 20 metrů do „vinglu“ - 7:2.

U hostů zaujal pohybem i produktivitou Melichar a nebezpečně zahrávanými standardkami Božovský. Domácí perfektně dirigoval zkušený Bambule a jeho dalekonosné nákopy byly ozdobou zápasu. Líbili se i střelci Kándl a Pechoč, svou perspektivu potvrdil Šachl. Všichni přítomní si notovali, že už skončil tak dlouhý fotbalový půst a samozřejmě s velkou radostí si domácí diváci vychutnali tradiční děkovačku.

Jiří Beneda, trenér Lišova: „První poločas byl vyrovnaný, ale soupeři jsme darovali dva góly. Ve druhém poločase jsme dali pět krásných branek a zaslouženě vyhráli.“

SK Lišov – SK Ševětín 7:2 (2:2)

Branky: 27., 54. a 59. (pen.) Pechoč, 16. a 88. Jan Kándl, 51. Petr Kandl, 79. Formánek – 7. Melichar, 35. Petr Novotný. Rozhodčí: Talíř – Crkva, Tauber. ŽK: 1:4 (Shýbal – R. Novotný, Kupec, Chovanec 2). ČK: 0:1 (58. Chovanec). Diváci: 90

Lišov: L. Beneda – Shýbal, Bambule, J. Mach – Šachl, D. Koláček (64. Burda), D. Mlýnek, Pechoč (74. Formánek), Bouchal – Petr Kandl (83. Vávra), Jan Kándl. Trenér Jiří Beneda.

Ševětín: L. Novotný – Kyrian, Petr Novotný, Radim Novotný (82. V. Syrovátka), Rakušan, Melichar, Kupec, Dvořák (70. J. Syrovátka), Chovanec, Suchan, Božovský. Trenér Vladimír Vrána.

Napsal(a) Jiří Hart | Foto SK Lišov
 


 
Reklama