Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči v 1. kole KP

 
středa, 26. srpna 2020, 12:43

Jihočeský kraj – V odehraných osmi zápasech prvního kola krajského přeboru měli jednoznačně navrch domácí. Vyhráli v pěti případech. Venku dokázal zvítězit jen Č. Krumlov. Po bodu si odvezly za shodné plichty 1:1 S. Ústí a Čimelice. Největší překvapení se zrodilo na hřišti Jankova, který ukončil dlouhou neporazitelnost Olešníka. O úvodní gól nové sezony se postaral osecký Milan Brabec. Prvním vyloučeným hříšníkem není aktér na trávníku, ale kouč béčka Táborska Pavel Vesecký. První nařízenou penaltu proměnil třeboňský Karel Holzepl. Ani jedno utkání se neobešlo bez žlutých karet. Možnost střídání nevyužil pouze kouč Týna Václav Mareš.

Výsledky 1. kola krajského přeboru


TJ Osek - FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)

Góly: 39. Brabec, 72. D. Říský - 85. Zeman. Rozhodčí: Krauskopf - Žemlička, Mach. Delegát: Štuk. ŽK: 3:3 (Carda, Chaluš, Blatský – Jelen (na střídačce), Mikuláštík, Římanek). ČK: 0:1 (58. trenér Vesecký). Diváků: 100.

Osek: Chaluš – Rybák (28. Kinkor), Carda, Gondek, Blatský – Milan Brabec (88. Kuneš), Hoch, Šrámek, Čapek (90. Ježek) - J. Říský, D. Říský (72. Hosnedl). Trenér: Voříšek.

Táborsko B: Zadražil - Ott, Mácha, Matěj Brabec, Mikuláštík (58. Švejda) - Kolář (46. Kabeš), Dumbrovský, Matyáš Brabec, Větrovský - Římanek, Zeman. Trenéři: Jelen a Vesecký.

Nejlepší hráči: D. Říský, celý tým - Mácha

Jaroslav Voříšek, trenér Oseka: „Mladíci z Táborska se na úvod sezóny ukázali ve výborném světle. Působili dynamicky, kombinovali v pohybu. Přesto jsme to byli my, kteří si v úvodních patnácti minutách vytvořili několik slibných příležitostí. Neuspěli postupně Jakub Říský, David Říský, standardka Hocha orazítkovala spojnici brány. Naše aktivita přinesla premiérový podzimní gól ve 39. minutě. David Říský se na levé straně zbavil svého strážce a jeho přetažený centr uklidil na zadní tyči do sítě Brabec. V 71. minutě po rohu Blatského a hlavičce Cardy dal pojistku David Říský. Krátce na to se vytáhl reflexivním zákrokem Chaluš, když zlikvidoval jednu z ojedinělých příležitostí hostí. Přestože jsme pět minut do konce inkasovali, závěr utkání si už pohlídali a zaslouženě po disciplinovaném a bojovném výkonu zvítězili.“

Miroslav Jelen, trenér Táborska B: „Nehodnotí se mi to úplně dobře, protože jsme se z Oseku vrátili bez bodů. Přitom nejde o natolik silného soupeře, aby se s ním nedalo bodovat. Prohrávali jsme už o dva góly a skóre jsme zkorigovali až v 85. minutě. V první půli nám dělaly velké potíže standardní situace a centry ze stran. Ve druhém poločase už jsme Osek přehrávali díky lepší fyzické připravenosti. Soupeř našim mladým klukům po fyzické stránce nestačil. Bohužel výsledek 2:1 bereme jako ztrátu.“ 


FK Protivín - FK Junior Strakonice 2:0 (0:0)

Góly: 52. Mikeš, 57. Zb. Vorel. Rozhodčí: Panský - Přibyl, Ondřej. Delegát: Brož. ŽK: 0:1 (Funda). Diváků: 220.

Protivín: Hanus – Mikeš, Vojta, Uhlík., Zach (68. Dan) – Vorel Jar., Bečvář, Vorel Zb., Hrachovec (46. Nedvěd) – Říha (68. Kvasnička) – Kasík (46. Janda). Trenér: Říha.

Strakonice: Lízal – Peroutka (74. Zelenka), Šimek, Říha, Němeček (74. Buranský) – Čapek, Funda (84. M. Kostka) - Zoubek (84. Máška), Sládek, Petráň (55. Nosek) – Hovorka. Trenér: Cimrhanzl.

Nejlepší hráči: Mikeš a bratři Vorlové – Čapek

Miroslav Říha, trenér Protivína: „Hosté ze Strakonic přijeli s hodně defenzívní taktikou a spoléhali na protiútoky a standardní situace. I přesto se nám podařilo dostat do několika šancí, ale bohužel ani jednu z nich jsme nevyužili. A protože jsme soupeře do žádné šance nepustili, byl poločas bezbrankový. Po přestávce jsme prolomili smůlu, když se v premiéře trefil nový hráč Michal Mikeš a poté zanedlouho přidal Zbyňa Vorel druhou branku z přímého kopu, bylo skóre po hodině hry 2:0. Pod dojmem dvoubrankového vedení naše hra upadla a pustili jsme soupeře do několika šancí, které naštěstí nevyužil. Poněvadž se jednalo o první utkání a měli jsme potvrdit roli favorita, nejednalo se vůbec o lehké utkání, což se také potvrdilo. Proto si vítězství velmi cením.“

Jiří Cibulka, vedoucí mužstva Strakonic: „První mistrovské utkání po půlroční pauze jsme zajížděli na velice silného soupeře do Protivína. Již od prvních minut si domácí vytvořili převahu a šance. Až ve 30. minutě jsme se dostali do zakončení Hovorkou, ale jeho střela nebyla dost razantní a tak si s ní domácí brankář poradil. Druhý poločas byl svým charakterem stejný, ale tentokráte domácí dvě šance přetavili v góly. Za stavu 2:0 jsme se více osmělovali, vyráželi do častějších protiútoků a dostali se i do gólových šancí, ale hlavičky Hovorky a Němečka cíl nenašly. Domácí také v šancích pálili slepými. Za zmínku stojí ještě 76. minuta, kdy po centru Sládka z trestného kopu dal Hovorka hlavou gól, ale praporek pomezního byl jiného názoru – postavení mimo hru.“


FK Olympie Týn n/Vlt. - SK SIKO Čimelice 1:1 (0:1)

Góly: 54. Houska - 43. Smetana. Rozhodčí: Izugrafov - Albert, Peterka. Delegát: Kučera. ŽK: 4:2 (Mravec, Boček, Dobal, Houska – Listopad, J. Viták). Diváků: 281.

Týn: Vachuta – Vařil, Maxa, Šálený, Meidl – Boček, Dobal, Mravec, Stoklasa – Houska, Štos. Trenér: Mareš.

Čimelice: Slavík (62. Nosek) – Pšenička, Listopad, Bednařík, Viták – Nekl (69. Převrátil), Maršík – Smetana, Káš (46. Petřík), Varhan – Hegenbart. Trenér Smrčina.

Nejlepší hráči: Vařil, Houska - Maršík, Hegenbart

Václav Mareš, trenér Týna: „Zápas měl dva rozdílné poločasy. V tom prvním byly Čimelice lepším mužstvem, měly dobrý pohyb, dobře kombinovaly a většinu zápasu měly míč na svých kopačkách. My jsme sice dobře bránili, ale hostující branku jsme takřka neohrozili. Branku jsme obdrželi ve 43. minutě. Z levé strany přišel prudký centr před branku, míč se šťastně odrazil hostujícímu hráči a ten už neměl problém vstřelit branku. Dostat dvě minuty před koncem prvního poločasu gól, by zamávalo asi s každým, ale nás to naopak nakoplo. Do druhého poločasu jsme vstoupili v jiném rozestavení, převzali iniciativu a najednou jsme se začali dostávat do šancí. V 54. minutě se nám po chybě hostujícího gólmana podařilo vyrovnat Tomášem Houskou. Vzápětí šel Radim Štos sám na brankáře, ale nedal. Potom Houska po centru z levé strany mířil hlavou do šibenice, ale hostující brankář Čimelice podržel. Myslím si, že ve druhém poločase jsme byli lepším mužstvem, měli jsme dost šancí na to zápas rozhodnout. Ve finální části nám ale chyběl ten patřičný klid v zakončení. Myslím, že remíza je nejspíš spravedlivá, i když za druhou půli mohly všechny body zůstat doma.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Věděli jsme, že nás bude čekat tým, který má v kádru kvalitní fotbalisty a bude se chtít doma v prvním utkání předvést. V prvním poločase jsme měli ale hru pod kontrolou, domácí hráli hodně zatažení a čekali na naše chyby pro brejk. Bylo těžké se přes zhuštěnou polovinu prokombinovat, ale i tak byl před brankářem v šanci sám Viták, Smetana dal gól z ofsajdu a nakonec nás před přestávkou poslal do vedení.  Začátek druhé půle jsme zaspali a po chybě jsme inkasovali na 1:1. To domácí nabudilo a my jsme se začali bát o výsledek. Nekl trefil ještě z přímáku břevno, ale nutno dodat, že domácí si z brejkových situací vytvořili tři situace a mohli jsme prohrát. Bod je pro nás málo, ale nemuseli jsme mít nic.“


SK Rudolfov - Sokol Sezimovo Ústí 1:1 (0:1)

Góly: 75. Pouzar - 36. Hoffmann. Rozhodčí: Lepič - Brom, Žurek. Delegát: Vl. Eibl. ŽK: 3:2 (Tušl, Pouzar, Hrbáč – Holub, Škarda). Diváků: 100.

Rudolfov: Teringl – Dvořák, Novotný (8. Tušl), Hajný, Prokeš – Hrbáč, Pouzar, Hanzal, Peiger, Sládek – Šindelář. Trenér: Nárovec.

S. Ústí: Vanýsek - Škrábek, Vilímek, Brůžek – Bouška (75. Bartáček), Holub, Říha (73. Podroužek), Škarda - Nikl, Koníř, Hoffmann (70. Irsa). Trenér: Šebek.

Nejlepší hráči: Dvořák, Hajný, Hrbáč - Vilímek

Jiří Nárovec, trenér Rudolfova: „Už před zápasem jsme museli řešit problémy se sestavou. Zdravotní potíže má Kocina, v přípravě se zranil brankář Keřka a v týdnu se ze zápasu omluvili Kovačičín s Janákem. Sezimák přijel posílený o několik nových hráčů a v úvodní čtvrthodině nám svým sebevědomým výkonem dělal velké problémy. K dovršení všeho se již v 8. minutě zranil kapitán Honza Novotný, který nám bohužel bude chybět možná celý podzim. Po nepovedeném začátku jsme ale srovnali hru a vytvořili si několik nadějných příležitostí. Bohužel bez gólového efektu. Pár minut před poločasem soupeř potrestal naši zbytečnou ztrátu míče a po úspěšně zakončeném brejku se dostal do vedení. Druhý poločas začali opět lépe hosté, ale vyloženou šanci si nevypracovali a s několika střelami z dálky si poradil brankář Teringl. Zhruba od šedesáté minuty jsme soupeře začali výrazně přehrávat, ale výsledkem bylo pouze vyrovnání, které po pěkné kombinaci několika hráčů zařídil v 75. minutě Radim Pouzar. Do konce zápasu se už nic nezměnilo. Z mého pohledu je remíza asi spravedlivá.“

Ladislav Šebek, trenér S. Ústí: „Dnešní zápas je pro mě velké zklamání. My jsme se zaslouženě dostali v prvním poločase do vedení a do 65. minuty jsme měli i při naší herní bídě zápas rozhodnout druhou brankou. Bohužel se tak nestalo a naopak gól dali z první vážné akce domácí. Po inkasování jsme předvedli katastrofální dvacetiminutovku, kde sice soupeř neměl žádnou šanci, ale ani my ne. Z této poslední dvacetiminutovky se mi chtělo…! Bod je z tohoto zápasu pro nás jako prohra.“


TJ Jiskra Třeboň - FK Slavoj Č. Krumlov 2:3 (0:1)

Góly: 56. (pen.) Holzepl, 62. Průcha - 26. Tůma, 47. a 60. Růžička. Rozhodčí: Ondřej - Votava, Klátil. Delegát: Albrecht. ŽK: 2:5 (Koktavý, Týnavský – Tauber, Švec, Trnka, Svoboda, Růžička). Diváků: 250.

Třeboň: J. Skála - Schneider, Zavadil, Koktavý, Týnavský - Vranovský (77. P. Tůma), Kubata, Hromádka, Matoušek, Holzepl (85. Bartl) – Průcha. Trenér: P. Skála.

Č. Krumlov: Trnka – Beránek (84. Paráček), Kabele, Švec - Strapek, Svoboda, Novák, Vávra (63. Kuna), Tůma - Tauber, Růžička. Trenér: Domin.

Nejlepší hráči: Hromádka - Kabele, Novák, Růžička

Petr Skála, trenér Třeboně: „Hráli jsme proti velmi dobrému soupeři, který se bude podle mého pohybovat v popředí tabulky. V jeho sestavě jsou zkušení fotbalisté, kteří hrají už nějakou dobu pohromadě. Výsledek mě mrzí, protože jsme měli dost šancí na to, abychom neprohráli.“

Václav Domin, trenér Č. Krumlova: „Věděli jsme, že nás první kolo čeká těžký soupeř, který produkuje agresivní fotbal. Nebylo to jednoduché utkání. Jsem rád, že jej naši hráči zvládli a odvážíme si tři důležité body.“


FC ZVVZ Milevsko - FK Lažiště 3:1 (3:0)

Góly: 12. a 38. Sedláček, 27. Hadáček - 81. vlastní (Koutník). Rozhodčí: Krčín – Albert, Dunovský. Delegát: Pípal. ŽK: 3:2 (Kálal, Barda, Hadáček – Hušek, Jak. Rauscher). ČK: 0:1 (85. Makoš). Diváků: 87.

Milevsko: Dvořák – Kosobud (32. Mácha), Vakoč, Marvan, Málek – Kálal (80. M. Novotný), Barda, Bártík, Souček – J. Sedláček (70. Koutník), Hadáček. Trenér: Strnad.

Lažiště: Trnka – Jar. Rauscher (53. Bednár), Kupka, Tobiáš, D. Sedláček – M. Sedláček, Volmut (53. Linhart), Hušek (83. Holub), Macek, Makoš – Jak. Rauscher (78. Hrbek). Trenér: Raušer.

Nejlepší hráči: J. Sedláček, Souček, Bártík, Marvan - D. Sedláček, Macek

Miroslav Strnad, trenér Milevska: „Do zápasu jsme vstupovali malinko v rozpacích, protože nám vlivem zranění a pracovních povinností vypadlo hned šest hráčů. Věděli jsme, že Lažiště nebude na úvod jednoduchý soupeř. Rozhodl první poločas. V něm jsme byli, co se týká produktivity, stoprocentní. Druhá půle byla taková na údržbu, ač my i soupeř měli dvě, tři šance. Tři body ale zaslouženě zůstaly doma. Uvidíme za týden v Blatné. Musíme doufat, že se nám borci dají trochu zdravotně do kupy.“

Josef Raušer, trenér Lažiště: „První utkání sezony jsme nezvládli a to hlavně z důvodu vlastních individuálních chyb. V prvním poločase jsme udělali tři a domácí byli stoprocentně efektivní a vedli tři nula. V druhém dějství jsme se snažili, ale byli jsme pomalí a nepřesní ve finální fázi. Klukům nemůžu vytknout snahu, ale dnes nám chyběla kvalita a lehkost.“


TJ Dražice - TJ Blatná 4:0 (0:0)

Góly: 63. Šimák, 71. M. Stuchlík, 78. Pinc, 85. Horka. Rozhodčí: Lovětínský - Vican, Přibyl. Delegát: Šnajder. ŽK: 1:4 (L. Stuchlík - Sýkora, Bláha, Čadek, Benedikt). Diváků: 80.

Dražice: Baka – Bareš, Veselý, Horka, D. Štecher, (87. Kouřil) – Pinc, L. Stuchlík (46. Šimák), J. Štecher, M. Stuchlík (72. Studenovský) – Kromka (82. Novotný), Hojdar (79. Mareš). Trenér: Hořejší.

Blatná: Šimůnek – Bláha, Rozhoň, Benedikt, Fiřt (33. Sýkora) – Zahrádka, Kubiš, Hlaváč (72. Král), Mišiak – Prokopec (72. Říha), Kubiš, Mišiak, Zahrádka, Hlaváč (72. Král) – Čadek. Trenér: Brabec.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Vlastimil Stuchlík, vedoucí mužstva Dražic: „Začátek zápasu přinesl na kopačky obou týmů příliš nervozity a tím řadu nepřesností. Především finální fáze byla bídná. Za zmínku stojí z naší strany až po čtvrt hodině hry příležitost Kromky a střela L Stuchlíka. Hosté v první půli zahrozili zcela výjimečně Čadkem a ke konci této části měl příležitost Kubiš nepovedeným trestným kopem. Druhou půli se hra zpřesnila a především naši kluci šli za vítězstvím a konečně se nám povedli pěkné akce po pravé straně. Nejdříve prostřelil hostujícího gólmana Šimák, vzápětí po ideální nahrávce také M. Stuchlík. Potom se individuálně prosadil novic v naší sestavě Pinc. Hosté nás v této části hry prakticky neohrozili a nevěděli, kam dřív skočit. Poslední gól po rohu Studenovského dal trochu kuriózně, ale zaslouženě Horka. Důležitá úvodní domácí výhra, kdy kluci svou bojovností a vůlí zaslouženě vyhráli a potěšili naše fanoušky.“

Václav Palivec, asistent trenér Blatné: „Utkání se mě hodnotí velice těžko. Jeli jsme do Dražic neprohrát a odjeli jsme s debaklem. V našem týmu nastoupili noví hráči Zahrádka a Rozhoň z Čížové, Kubiš z Písku, kteří nastoupili do zápasu po čtrnáctidenní karanténě, a Benedikt ze Sousedovic. Další novicové z blatenské líhně, brankář Šimůnek a 15letý obránce Fiřt. V první půli jsme byli domácím vyrovnaným soupeřem do 30. minuty. Dražice nás bojovným výkonem nepustily v útočné fázi k prakticky ničemu. My jsme byli nedůrazní na míči, ztráceli jsme balony a na menším hřišti to domácí umí. Sudí pískali s přehledem. Ve středu hrajeme pohár v Dražejově a musíme se dát dohromady.“


SK Jankov - FK Olešník 4:2 (3:0)

Góly: 29. Bláha, 34. Klíma, 41. Beránek, 90. Benda - 64. Tressl, 71. Šíma. Rozhodčí: Němec - Toucha, Kaštánek. Delegát: Němeček. ŽK: 2:4 (Klíma, Bláha - Pekárek - ved. týmu, Studnička, Lafata, Pícha). Diváků: 308.

Jankov: Komárek - Fajtl (76. Maršán), Bláha, Lošek, Beránek - Bürger (85. Lovička), Kollár, Rytíř (71. V. Jirkovský), Klíma (90. Schwarz) - Benda, Popelka. Trenér: Kadlec.

Olešník: Jirkal - Vařák, Rožboud, Studnička, Nýdl (64. Rys) - Tressl, Heller, Lafata, Nohava, Šíma - Pícha. Trenér: Chlumecký.

Nejlepší hráči: Bürger, Bláha - nikdo

Petr Kadlec, trenér Jankova: „Vstup do utkání se nám podařil na výbornou a zaslouženě jsme o poločase vedli o tři branky. V tom druhém jsme se určitě nechtěli uspokojit a zápas dohrát, ale Olešník zbraně nehodlal složit. Převzal iniciativu a po vstřelení dvou branek nám bylo dvacet minut před koncem zápasu těžko. O konečném výsledku jsme rozhodli až v samotném závěru utkání. Velmi cenná výhra, kterou budeme chtít v dalším zápase s ambiciózním nováčkem potvrdit, ale víme, že to bude úplně jiný zápas.“

Roman Chlumecký, trenér Olešníka: „Zápas v Jankově jsme si prohráli sami už v prvním poločase. Hráli jsme pomalu, do stojata, bez nasazení, bez pohybu… V první půli jsme byli třikrát ve vápně domácích. Góly jsme si dali sami po našich chybách. První po rohu, kdy chyboval Míra Jirkal. Druhý po špatné rozehrávce Lafiho a brejku do otevřené obrany. Třetí po střele a na penaltě tečovanou Slávou Rožboudem, čímž poslal našeho brankáře do protipohybu. Druhou půlku jsme chtěli s výsledkem něco udělat. Přeskládali jsme rozestavení a snížili na rozdíl jedné branky. Trefili se Míra Tressl a Martin Šíma. Domácím docházely síly a kouskovali hru střídáním. Měli jsme závary ve vápně, při troše štěstí to mohlo skončit gólem. Tím, jak jsme hráli na riziko a chtěli vyrovnat, docházelo k brejkům soupeře a v 90. minutě dal na 4:2. Gratulace domácím.“


Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza