Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Olešník našel přemožitele v Precis aréně. Jankov slavil body a návraty Bláhy s Maršánem

 
úterý, 25. srpna 2020, 10:57

Jankov – Od 8. 5. 2019 odehrál Olešník v krajském přeboru jedenadvacet mistrovských zápasů, ve kterých nenašel přemožitele. V tom dvaadvacátém už ano. Na hřišti Jankova inkasoval čtyři góly a pro mnohé překvapivě prohrál 2:4. Velký favorit letošní sezóny nezvládl první poločas a v tom druhém i přes enormní snahu porážku neodvrátil.

Už během letní přípravy padalo v zápasech Jankova v průměru přes šest branek na utkání. Šest jich bylo k vidění i v úvodním duelu nového ročníku KP, který v Precis aréně sledovalo přes tři stovky fanoušků.

Trenéři obou celků počítali ve svých řadách nemalé ztráty, a tak se čekalo, kdo se s absencemi popere lépe. A v první půli se zdálo, že méně komplikací má Jankov. Ten se dostal do první obrovské příležitosti hned v 1.minutě. Nepříliš povedený odkop Rožbouda sklepl Klíma hlavou k nohám Popelky, jehož zakončení, které silně volalo po gólu, zneškodnil obránce Studnička.

Byť měli hosté míč častěji na svých kopačkách, na dlouhou dobu jedinou možnost ohrozit domácí branku měl v 9.minutě Tressl, který po akci Lafaty zkoušel propálit Komárka, ale neuspěl. Více nebezpečnější v ofenzivní činnosti byli fotbalisté Jankova. Ve 13.minutě pálil zpoza vápna doprostřed branky na připraveného Jirkala Klíma.

Skóre se poprvé měnilo ve 29.minutě. Na Kollárův rohový kop si nejvýše vyskočila staronová posila zelenobílých Milan Bláha a Jankov vedl - 1:0. O pět minut později chyboval na vlastní polovině Lafata, jehož rozehrávku vystihl Petr Klíma a následnou šanci bezchybně zužitkoval - 2:0. Tvrdý direkt zasadil zaskočenému Olešníku ještě před pauzou Pavel Beránek. Ten se ve 41.minutě dostal k odraženému míči a střelou z osmnácti metrů, kterou jemně tečoval Rožboud, navýšil vedení domácích už na rozdíl tří branek – 3:0.

Snížili na minimální rozdíl

Hosté se mohli vrátit do hry v poslední minutě prvního dějství. Lafata si došel zkušeně pro nedovolený zákrok a vytvořil sám pro sebe velice zajímavou palebnou pozici. Z následného přímého kopu nemířil špatně, ovšem Komárek se vytasil s důležitým zákrokem a člena ligových kanonýrů vychytal.

Přestože vedli domácí 3:0, ve druhém poločase bylo ještě hodně živo a tepová frekvence většiny fanoušků pracovala naplno. Olešník se nevzdal, což se také v derby neočekávalo. Využil možná lehčího uspokojení Jankovských a zatlačil domácí hráče do defenzivy. I přes absenci několika ofenzivních fotbalistů měl trenér Roman Chlumecký v sestavě borce, kteří umí skórovat, a to se potvrdilo.

V 64.minutě měl dostatek prostoru Miroslav Tressl a svou následnou střelu s pomocí tyče dostal do branky - 3:1. V 71.minutě už to bylo pouze o gól. Nohavův centr našel Martina Šímu, ten si vypracoval střeleckou pozici a krásnou technickou střelou zamířil přesně - 3:2. Nejpilnější včeličkou v hostujícím týmu byl David Lafata, který to zkoušel v 79.minutě tvrdou ránou levačkou, avšak dobře chytající Komárek mu další gól v jeho bohaté sbírce nedopřál.

Jankov ve druhém poločasu směrem dopředu nevymyslel téměř nic. Nadějně vypadal přímý kop Kollára, jenže aby zamířil do branky, k tomu chyběl zhruba metr. V nervydrásajícím závěru přinesla rozzuzlení až devadesátá minuta. Klíma s Popelkou vyhráli důležité souboje uprostřed hřiště, druhý jmenovaný hezkou kolmicí vybídl ke skórování střídajícího Lovičku, ten se neukvapil a míč nesobecky předložil ještě lépe postavenému Martinu Bendovi, který dal definitivní razítko na cenné vítězství Jankova.

Za zmínku stojí ještě fakt, že na trávníku se po více jak roce objevil David Maršán, jehož konec kariéry, zdá se, se odkládá.

SK Jankov - FK Olešník 4:2 (3:0)

Branky: 29. Bláha, 34. Klíma, 41. Beránek, 90. Benda - 64. Tressl, 71. Šíma. Rozhodčí: Němec - Toucha, Kaštánek. Delegát Němeček. ŽK: 2:4 (Klíma, Bláha - Pekárek - ved. týmu, Studnička, Lafata, Pícha). Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 3:1. Rohy: 3:3. Diváci: 308.

SK Jankov: Komárek - Fajtl (76. Maršán), Bláha, Lošek, Beránek - Bürger (85. Lovička), Kollár, Rytíř (71. Jirkovský V.), Klíma (90. Schwarz) - Benda, Popelka.

FK Olešník: Jirkal - Vařák, Rožboud, Studnička, Nýdl (64. Rys) - Tressl, Heller, Lafata, Nohava, Šíma - Pícha.

Nejlepší hráči: Bürger, Bláha - Lafata

Napsal(a) SK Jankov | Foto Michaela Mikešová a Natálie Kočerová