Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mezi Novou Vsí a Prachaticemi se střílelo do černého na konci poločasů

 
úterý, 25. srpna 2020, 10:01

Nová Ves – Na úvod nového ročníku I. A třídy a po dlouhé době bez mistrovského zápasu přijeli k ostrému zápasu do Nové Vsi fotbalisté Tatranu Prachatice. A hned to byl zápas se vším všudy.

Po zahřívacím začátku se do první velké šance dostali v 15. minutě po chybě domácí obrany Prachatičtí střelou navrátilce Babky, kterou ale bravurně zneškodnil Bartizal. Od této chvíle byli hosté o něco lepším týmem.

První velkou možností domácích byl ve 24. minutě střílený centr Nováka, který zlikvidoval gólman Forejtar. V této fázi hry hosty několikrát zastavil ofsajd, domácí zase nepřesnost v rozehrávce. Tatran se ve 36. minutě dostal do velké šance, kterou zakončil prachatický Lukeš střelou do sítě, ale gól neplatil pro předchozí ofsajd.

Domácí odpověděli pokusy Neumanna a Pecha, oba ale prachatický gólman chytil. Ve 43. minutě se dostal po levé straně do úniku prachatický Sova, kterého nedokázal zastavit Janeček a následně jej Žoček trochu zbytečně fauloval v šestnáctce. Pokutový kop následně proměnil Matyáš Babka - 0:1

Do druhého poločasu vstoupili domácí více nabuzení po touze srovnat skóre a také se zlepšenou přihrávkou. Hned ve 49. minutě se domácí dožadovali penalty, když po centru Boháče spadl v souboji Novák, ale rozhodčí Cigáň nepískal.

Hrálo se od podlahy

Souboje se přiostřily, což odneslo zraněním několik hráčů na obou stranách. V 54. minutě prověřil kvality novoveského Bartizala střelou Lukeš, opět ale neuspěl. Zakrátko z pravé strany centroval Boháč, míč k překvapení všech skončil na zadní tyči. V následující minutě se srazili za velkým vápnem domácí Bartizal s Gramanem, rozhodčí nechal hru pokračovat a prachatický Babka netrefil opuštěnou bránu. Graman musel následně střídat.

Další střet odnesli v 61. minutě domácí Janeček a hostující Babka. V 65. minutě se dostal k nepříjemné střele domácí Neumann, ale rozvlnil pouze boční síť. V 68. minutě opět včasným vyběhnutím před Babkou zabránil skórování domácí gólman Bartizal. Následně se pro změnu těžko zvedal ze země po faulu prachatický Sova. V 79. minutě musel být po faulu odnesen na nosítkách domácí Havel.

Posledních deset minut domácí vrhli vše do útoku se snahou získat alespoň bod. V 82. minutě měli velkou možnost – po rohu Janeček hlavou těsně minul bránu. Po rozehrání a centru z pravé strany od Beneše do malého vápna se v 87. minutě prosadil hlavou Zbyněk Holý, když předskočil gólmana Forejtara a vyrovnal na 1:1.

Zápas skončil spravedlivou remízou, když hosté byli o něco lepší, domácí ale zase vyhráli svou bojovností. Na hřišti se výkonem nejvíce líbili domácí brankář Bartizal a na druhé straně útočník Babka.

TJ Nová Ves – FK Tatran Prachatice 1:1 (0:1)

Branky: 86. Holý – 43. (pen.) M. Babka. Rozhodčí: Cigáň – M. Pečenka, Studený. DFA: Vrzal. ŽK: 4:3 (Holý, Žoček, Novák, Boháč – Lukeš, Babka, Janošťák). Diváků: 80.

Napsal(a) Petr Lexa | Foto Michaela Vrábková